کرمان پایلوت فعالیتهای خیرخواهانه کاهش آسیبهای اجتماعی - تسنیم
معاون دادگستری استان کرمان با تاکید بر ضرورت بهره برداری از ظرفیت خیران، گفت: کرمان در زمینه انسجام بخشی فعالیت های خیرخواهانه کاهش آسیب های اجتماعی به عنوان پایلوت ورود کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در راستای اجرای سیاستهای کلان قوه قضائیه و به منظور استفاده حداکثری و هدفمند از ظرفیتهای خیران در کاهش آسیبهای اجتماعی، استان کرمان به عنوان پایلوت اجرای طرح انسجامبخشی به برنامههای خیرخواهانه انتخاب شده است.
در همین چارچوب، همایش "طلایهداران پیشگیری و خیرخواهان اجتماعی" با حضور مقامات قضائی و فعالان اجتماعی برگزار شد.
استان کرمان؛ الگوی انسجامبخشی به فعالیتهای خیرخواهانه در کشور
سید مهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، در همایش طلایهداران پیشگیری و خیرخواهان اجتماعی، با تاکید بر ضرورت بهرهبرداری نظاممند از ظرفیت عظیم خیران در جامعه گفت: در تلاش هستیم تا با تدوین نقشه راه و راهبردهای دقیق، از مشارکت خیران در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به شکلی همافزا و سازمانیافته استفاده کنیم.
وی افزود: این مسیر بر اساس برنامههای پیشنهادی ریاست معظم قوه قضائیه و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم طراحی شده و کرمان بهعنوان استان پایلوت این طرح، نخستین گامها را در انسجامبخشی به فعالیتهای خیرخواهانه برداشته است.
تمرکز بر اقدامات اجتماعی با محوریت جامعه هدف
قویدل تصریح کرد: در قالب این راهبرد، برنامههایی برای حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل، بدسرپرست و بیسرپرست، توانمندسازی معتادان بهبود یافته، مراقبت پس از خروج زندانیان، کاهش تصادفات و...
در دست اجراست.
به گفته وی، اجرای موفق این طرح نیازمند شبکهسازی گسترده، ایجاد بانک اطلاعاتی از خیران، همراستا کردن اهداف و نیازها و استفاده از ظرفیتهای موجود در استان است تا منافع اجتماعی و قضائی به صورت همزمان تأمین شود.
رفسنجان؛ آغازگر گامهای نو در همراهی با خیران اجتماعی
حسین رمضانیزاده، رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان نیز در این همایش با اشاره به آغاز برنامههای هدفمند در سطح شهرستانها گفت: در حال حاضر بیش از 500 مصلح اجتماعی با مجموعه قضائی رفسنجان همکاری دارند که نقش مؤثری در برقراری صلح و سازش ایفا میکنند.
وی ادامه داد: سال گذشته از مجموع 1,260 پرونده ارجاعشده به مصلحین، 639 مورد منجر به صلح و سازش شد که این آمار، نشاندهنده ظرفیت عظیم این شبکه انسانی در کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضاست.
نقش پیشرو خیران رفسنجان در توسعه اجتماعی
رمضانیزاده با اشاره به پیشتازی خیران شهرستان رفسنجان در حوزههای مختلف بهداشتی، درمانی، آموزشی و حمایتی بیان کرد: «بزرگترین مرکز درمانی شهرستان توسط خیران راهاندازی شده و در حوزههای حمایتی از خانوادههای بیسرپرست، احداث مدارس و تهیه تجهیزات درمانی نیز عملکرد درخشانی داشتهاند.
وی از آغاز احداث کمپ ترک اعتیاد ماده 16 در شهرستان با حمایت مجتمع مس خبر داد و افزود: این مرکز که در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری خواهد رسید، میتواند پاسخگوی یکی از مهمترین نیازهای حوزه سلامت اجتماعی در رفسنجان باشد.
برگزاری منظم جلسات پیشگیری در رفسنجان
رئیس دادگستری رفسنجان همچنین از برگزاری 78 جلسه شورای پیشگیری در دو سال گذشته با حضور مسئولان شهرستانی خبر داد و افزود: این جلسات گامی اساسی در رصد و تحلیل آسیبها و تدوین برنامههای اجرایی در شهرستان بودهاند.
وی به اقدامات گسترده برای ساماندهی 180 کارگاه ضایعاتی در شهرستان اشاره کرد و گفت: همکاری نهادهای مردمی، مصلحین و خیران با دستگاه قضائی، بستر لازم برای تحقق عدالت اجتماعی و کاهش آسیبها را فراهم کرده است.
انتهای پیام/511/