خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موافقت مجلس با کلیات لایحه معاهده ایران و روسیه

مشرق | سیاسی | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 10:41
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه موافقت کردند.
روسيه،معاهده،مجلس،راهبردي،اقتصادي،ايران،مقابله،راي،فدراسيون، ...

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با ۱۹۱ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۲ رای ممتنع ار مجموع ۲۰۱ آرای ماخوذه موافقت کردند.
ابراهیم عزیری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیش از رای‌گیری در توضیح این لایحه گفت: این معاهده راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، در قالب ۴۷ ماده و ذیل یک مقدمه، طیف گسترده‌ای از همکاری‌های دوجانبه را هدف قرار داده است.
وی افزود: حوزه‌هایی همچون امنیت و دفاع، مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان‌یافته، مقابله با قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی، حمایت از منافع شهروندان ۲ کشور، همکاری در فناوری اطلاعات، معاضدت حقوقی، توسعه روابط اقتصادی، سرمایه‌گذاری مشترک، امور بانکی، تجارت، مناطق ویژه اقتصادی و حفاظت از محیط زیست دریای خزر در متن معاهده لحاظ شده‌اند.
همچنین تأکید ویژه‌ای بر صلح و امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه در آسیای مرکزی، قفقاز و غرب آسیا شده است.
نماینده شیراز در مجلس با بیان اینکه این معاهده در راستای تقویت نقش ایران در موازنه‌سازی منطقه‌ای و مقابله با تحریم‌ها تنظیم شده و می‌تواند زمینه‌ساز افزایش همکاری‌های اقتصادی و سیاسی میان ۲ کشور باشد؛ تاکید کرد: همچنین دغدغه‌های نمایندگان درباره نقش بخش خصوصی و منافع اقتصادی در مواد ۱۸، ۲۲ و ۲۶ دیده شده است.
اجرای این معاهده می‌تواند نقش مؤثری در تحکیم روابط راهبردی، تسهیل تجارت و مقابله با نظام‌های سلطه ایفا کند.
۲۸ دی ماه سال گذشته (۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۵) بود که در جریان سفر مسعود پزشکیان به روسیه، رئیس جمهور کشورمان به همراه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه «توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه» امضا شد و به تصویب رسید.
در ادامه دومای روسیه(مجلس سفلا) این توافق را در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ به تصویب رساند.
پس از آن، شورای فدراسیون روسیه(مجلس علیا) نیز در ۲۷ فروردین توافق مذکور را تصویب کرد.
سه روز بعد پوتین نیز آن را امضا کرد و به این ترتیب، توافقنامه در روسیه تمام مراحل قانونی خود را طی کرده و به مرحله عملیاتی رسید.