پکن: آمریکا بزرگترین تهدید برای صلح در دریای جنوبی چین است - تسنیم
در پی بروز تنش های لفظی میان چین و آمریکا در سازمان ملل متحد درباره مسئله دریای جنوبی چین، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل، اظهارات نماینده آمریکا را رد کرد و تأکید نمود ایالات متحده صلح و ثبات در این منطقه را تهدید می کند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رابرت وود، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل روز گذشته به وقت نیویورک در نشست شورای امنیت، مدعی شد که چین یکی از تهدیدهای اصلی برای امنیت دریانوردی جهانی است.
او به اقدامات بهزعم او «تحریکآمیز» چین در تنگه تایوان و رفتار اجباری در دریای جنوبی چین، بهویژه در حوالی آبهای اسکربرو (که چین آن را جزایر هوانگیان مینامد) در برابر فیلیپین اشاره کرد و خواستار پایبندی چین به رأی داوری سال 2016 شد.
در واکنش به این اظهارات، گنگ شوانگ در سخنانی که از سوی شبکه تلویزیونی چین (CCTV) منتشر شد، گفت: شورای امنیت محل مناسبی برای بررسی مسئله دریای جنوبی چین نیست و چین قاطعانه با مطرح شدن چنین موضوعی از سوی آمریکا در این نشست مخالفت میکند.
وی تأکید کرد: آمریکا تحت پوشش ادعای آزادی کشتیرانی، بهطور مکرر ناوها و هواپیماهای نظامی خود را به دریای جنوبی چین اعزام میکند و در عین حال عمداً در میان کشورهای منطقه اختلافافکنی میکند.
آمریکا خود بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات این منطقه است.
گنگ شوانگ اطمینان داد که چین متعهد است اختلافات دریایی را با کشورهای ذیربط از طریق گفتوگو و با تکیه بر حقایق تاریخی و اصول حقوق بینالملل حلوفصل کند.
او بار دیگر رأی داوری سال 2016 درباره دریای جنوبی چین را غیرقانونی، بیاعتبار و غیرقابل پذیرش دانست.
وی افزود: با تلاش مشترک چین و کشورهای عضو آسهآن، وضعیت کنونی دریای جنوبی چین عمدتاً باثبات است.
ما هم اراده و هم توانایی داریم تا دریای جنوبی چین را به دریای صلح، دوستی و همکاری تبدیل کنیم.
گنگ شوانگ همچنین از آمریکا خواست تا به تعهدات خود درباره اصل چین واحد پایبند بماند و تصریح کرد: اظهارات نماینده آمریکا کاملاً با مواضع دیگر کشورها در این نشست متفاوت بود.
در حالی که سایر نمایندگان، از جمله نماینده دبیرکل سازمان ملل، بر همکاری بینالمللی برای حفظ امنیت دریایی تمرکز داشتند، آمریکا به جای آن از این فرصت برای حمله و بدنام کردن دیگر کشورها استفاده کرد.
او در پایان ابراز امیدواری کرد که آمریکا بتواند با سایر کشورها همکاری سازندهای برای حفظ امنیت دریایی داشته باشد.
او همچنین بر ضرورت پایبندی به مفهوم «جامعه با سرنوشت مشترک در دریاها»، حفظ نظم عادلانه دریایی و تأمین امنیت و ثبات در دریاها تأکید کرد.
انتهای پیام/