خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همکاری موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور

مهر | دین و اندیشه | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 10:30
مدیر اجرایی پروژه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور از همکاری اثربخش موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور در فرآیند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خبر داد.
علمي،كشور،موسسه،نقشه،روزآمدسازي،جامع،سياست،تحقيقات،فناوري،پر ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، نقشه جامع علمی کشور، به‌عنوان سندی راهبردی برای هدایت علم و فناوری ایران، در حال روزآمدسازی است تا با نیازهای ملی و روندهای جهانی هم‌راستا شود.
موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور با همکاری شورای عالی عتف و کمیسیون‌های آن در این فرآیند نقشی محوری ایفا کرده و از طرف فرهنگستان علوم ماموریت یافته تا تدوین روش شناسی؛ تهیه بخشهایی از نقشه و مدیریت تلفیق نتایج و گزارش‌های دستگاه ها و دانشگاههای مختلف کشور را انجام دهد و در این مسیر از ظرفیت و همکاری نخبگان و متخصصان کشور استفاده کند.
ناصر باقری‌مقدم مدیر اجرایی پروژه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در گفتگویی جزئیات این همکاری و نقش موسسه را به شرح زیر تشریح کرد.
نقش محوری موسسه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی
باقری‌مقدم، ضمن اشاره به مشارکت گسترده موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، گفت: تاکنون بیش از چند هزار نفر-ساعت کار توسط حدود ۸ عضو هیئت علمی این موسسه در این پروژه در طول یکسال گذشته انجام شده است.
این تلاش یک‌ساله، که تا پایان تدوین نسخه روزآمد نقشه ادامه خواهد داشت، نشان‌دهنده توجه موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور به نقش خود در سیاست پژوهی حوزه علمی کشور و پیشبرد اهداف علمی و فناوری کشور است.
باقری‌مقدم تأکید کرد که این حجم از همکاری، نتیجه هم‌افزایی علمی و مدیریت منسجم این موسسه و همکاران هیات علمی و اجرایی این موسسه است.
میزبانی جلسات نخبگانی در موسسه
وی ادامه داد: یکی از نقاط قوت این پروژه، برگزاری بسیاری از جلسات کارشناسی و نخبگانی به میزبانی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور بوده است.
که این جلسات، که با حضور نمایندگان فرهنگستان علوم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، و دیگر نهادهای کلیدی برگزار شده، بستری برای تبادل ایده‌ها و تدوین اولویت‌های علمی کشور فراهم کرده است.
این میزبانی، نشانه‌ای از تعامل موثر تیم مدیریتی و بدنه علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور با جامعه نخبگانی است و جایگاه این موسسه را به‌عنوان کانون تفکر وزارت علوم تقویت کرده است.
دستاوردهای پروژه و اهمیت روزآمدسازی
باقری‌مقدم در ادامه به اهمیت روزآمدسازی نقشه جامع علمی پرداخت و گفت : این سند، جهت‌گیری‌های کلان علمی و فناوری کشور را مشخص می‌کند.
موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور با بهره‌گیری از شاخص‌هایی مانند پیچیدگی علمی و منفعت فرصت، به شناسایی اولویت‌های علمی برای دستیابی به مرجعیت علمی کمک کرده است.
این تلاش‌ها، نه‌تنها جایگاه ایران را در رتبه‌بندی‌های جهانی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ارتقا می‌دهد، بلکه پیوند علم و صنعت را برای توسعه اقتصادی و نوآوری تقویت می‌کند.
چشم‌انداز آینده و تداوم همکاری‌ها
مدیر اجرایی پروژه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به عزم موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور برای تداوم همکاری در پروژه‌های راهبردی، براز امیدواری کرد که این موسسه، با تکیه بر تجربه یک‌ساله خود در روزآمدسازی نقشه جامع علمی، به‌عنوان پیشگام در سیاست‌گذاری علم و فناوری کشور شناخته شود.
تقویت زیرساخت‌های علمی، توجه به فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، و گسترش همکاری‌های بین‌المللی از اولویت‌هایی است که موسسه در این مسیر دنبال می‌کند.
وی تاکید کرد: روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، گامی بلند برای هم‌افزایی نخبگان و نهادهای علمی در مسیر پیشرفت ایران است.