مردمیبودن، توحید و عدالت، راز محبوبیت شهید رئیسی است - تسنیم
شهید رئیسی بزرگوار با زندگی و منش توحیدی ثابت کرد؛ محبوبیت واقعی در گروی خدمت بی ادعا به مردم و مبارزه بی امان با فساد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل, شهرام محمدی، استاد دانشگاههای اردبیل و کارشناس ارشد مسائل سیاسی و فرهنگی طی یادداشتی که در اختیار تسنیم قرار داده است، درباره شهید آیتالله ابراهیم رئیسی نوشت:
"شهید رئیسی نهتنها بهدلیل جایگاه سیاسی، بلکه با جهانبینی توحیدی، عدالتخواهی بیتزلزل و پیوند ناگسستنی با شعارهای اصیل انقلاب، به چهرهای محبوب در میان مردم و آزادیخواهان جهان تبدیل شد این شهید بزرگوار ثابت کرد که پایبندی به اصول الهی و فسادستیزی، نهتنها یک انتخاب سیاسی، بلکه راهی برای ماندگاری در دلهاست.
جهانبینی توحیدی؛ راز ماندگاری شعارهای انقلاب و محبوبیت مردمی
"از دیدگاه شهید مطهری، نوع برداشت و طرز تفکری که یک مکتب درباره جهان و هستی عرضه میدارد، زیرساز و تکیه گاه فکری آن مکتب به شمار میرود، این زیرساز و تکیه گاه اصطلاحاً جهان بینی نامیده میشود.
نوع جهانبینی هر فرد موجب «شکلدهی به ارزشها و باورها» و «تعیین اهداف و اولویتهای» وی شده و بر «روابط اجتماعی»، «نحوه تصمیمگیری در شرایط بحرانی»، «رفتارهای اخلاقی و مسئولیتپذیری» و «سبک زندگی» فرد تأثیر میگذارد.
شعارهای انقلاب اسلامی دارای ویژگیهای جهانی و فطری بوده و همواره زنده است لذا، تجربه بیش از چهار دهه عمر انقلاب نشان میدهد هر فردی در هر مقام و منصبی اگر این شعارها را بازتولید کرده و بدون واهمه از فشارهای داخلی و خارجی آنها را مورد پیگیری جدی قرار دهد، هم در داخل کشور و به ویژه در بین آحاد مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب و هم در خارج از کشور و در بین ملتهای آزادیخواه و عدالت طلب از محبوبیت و عزت دایمی برخوردار میشود.
شخصیت شهیدجمهورمرحوم آیت الله رئیسی ذیل دو عنوان محوری فوق الذکر قابل تحلیل است:
از نقطه نظر محتوایی، دو نوع جهان بینی «الهی» و «مادی» وجود دارد.
جهان بینی الهی و توحیدی که صورت فلسفی دارد و به صورت استدلالی به بیان دیدگاه هایش می پردازد یعنی، مسایل را با تکیه بر عقل و استدلال عرضه می کند، باورها و ذهینتهای دینی ایجاد میکند و ارزشها، اولویتها، روابط اجتماعی و رفتارهای دینی والهی را به وجود میآورد و در کل، سبک زندگی فردی و اجتماعی فرد را به صورت توحیدی، الهی و دینی شکل می دهد.
آنگاه فرد به روحیه جهادی، عدالت محوری، مردم داری، فسادستیزی، اخلاص در کار، مایوس نشدن از مشکلات، رعایت همزمان تعامل و عزتمندی، نظارت دقیق بر کارگزارن، طرفداری از مظلومان، رسیدگی به محرومان، بردباری و صبوری و مدارا با همه، امید و حرکت، ساده زیستی و پاکدستی ودوری از حاشیههای فرصت سوز نه به عنوان یک تکتیک صرف، بلکه به عنوان یک مشی و منش دائمی مسلح میشود و چون زیربنای فکری اش توحیدی و الهی است بنابراین، خروجی فعالیتهایش نیز نمایش تمام عیار همه صفات پسندیده بوده و وی را محبوب قلوب می سازد, رئیسی دارای چنین جهان بینی، باور، طرز تفکر، رفتار و در نتیجه جایگاهی بود.
شکست در آزمون مردمی؛ وقتی سیاستمداران از آرمانهای انقلاب دور میشوند
با توجه به اینکه انقلاب اسلامی مردم ایران نیز با شعارهای جهانی و فطری بر مبنای جهان بینی توحیدی(در برابر جهان بینی مادی حاکم بر دنیا) به پیروزی رسید و جنس شعارهایش نیز از نوع زنده و پویا برای همه ادوار بعدی است، لذا هر کارگزار جمهوری اسلامی در طول دوران خدمت خویش این شعارها را محور فعالیتهای خود قرار داده و با پایمردی روی این شعارها، برای تحقق آنها تلاش کرده است، در واقع سرنوشت کسی را دارد که با جهان بینی توحیدی، باورهای دینی و رفتارهای الهی به امید مردم و همه مستضعفان و آزادایخواهان جهان تبدیل شده و در نتیجه محبوب قلوب می شود و رییسی دارای چنین رویکرد مستمری بود.
چه بسیار سیاستمدارانی که در داخل کشور، از ابتدای فعالیت یا در بین مسیر، نگاه توحیدی را رها کردند و یا از بازتولید شعارهای اصیل انقلاب مأیوس شدند و به سرنوشتی دچار شدند که اولین ویژگی آن، دوری و جدایی از مردم بود."
انتهای پیام/