هشدار پکن به عواقب پیروی سازمانها از سیاستهای ضدچینی آمریکا - تسنیم
در پی هشدار آمریکا به صنایع مختلف درباره ریسک استفاده از تراشه های ساخت چین، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که اقدامات آمریکا حاوی محدودیت های تبعیض آمیز علیه شرکت های چینی بوده و افراد و سازمانهایی که از این قانون تبعیت کنند، باید عواقب آن را بپذیرند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دولت دونالد ترامپ مجدداً در طی روزهای اخیر موضعی سختگیرانهتر نسبت به پیشرفت فناوری در چین اتخاذ کرده و به شرکتهای سراسر جهان هشدار داده است که استفاده از تراشههای هوش مصنوعی تولیدشده توسط شرکت هواوی میتواند به دلیل نقض مقررات صادراتی آمریکا، منجر به مجازاتهای کیفری شود.
در پی هشدار آمریکا به صنایع مختلف درباره ریسک استفاده از تراشههای پیشرفته رایانهای ساخت چین، وزارت بازرگانی چین روز چهارشنبه اعلام کرد: اقدامات آمریکا حاوی محدودیتهای تبعیضآمیز علیه شرکتهای چینی است و هر فرد یا سازمانی که این اقدامات را اجرا یا در اجرای آنها همکاری کند، مظنون به نقض «قانون مقابله با تحریمهای خارجی جمهوری خلق چین» بوده و باید مسئولیت قانونی آن را بپذیرد.
وبسایت وزارت بازرگانی آمریکا اخیراً در راهنمای خود درباره کنترل صادرات تراشههای هوش مصنوعی تغییراتی ایجاد کرده است.
در این اعلامیه تأکید شده که استفاده از تراشههای هوآوی Ascend در هر نقطه از جهان، نقض مقررات کنترل صادرات آمریکا محسوب میشود، و این عبارت را به «هشدار به صنایع درباره ریسک استفاده از تراشههای پیشرفته رایانهای چینی، از جمله برخی تراشههای Ascend ساخت هوآوی» تغییر داده است.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز چهارشنبه در واکنش به این موضوع، اظهار داشت: اقدامات آمریکا نمونهای آشکار از یکجانبهگرایی زورگویانه و رویکردهای حمایتگرایانه است که بهشدت به ثبات زنجیره تأمین و زنجیره صنعتی جهانی نیمههادی آسیب میزند و حق توسعه صنایع پیشرفتهای مانند تراشههای محاسباتی پیشرفته و هوش مصنوعی را از سایر کشورها سلب میکند.
وی افزود: چین معتقد است که آمریکا با سوءاستفاده از ابزار کنترل صادرات درصدد مهار و سرکوب چین برآمده است.
این رفتار ناقض قوانین بینالمللی و اصول اساسی روابط بینالملل است، به حقوق مشروع شرکتهای چینی لطمه میزند و منافع توسعهای چین را تهدید میکند.
این سخنگو تأکید کرد: اقدامات آمریکا ماهیتی تبعیضآمیز علیه شرکتهای چینی دارد و هر فرد یا نهادی که این اقدامات را به اجرا بگذارد یا در آن همکاری کند، ممکن است ناقض قوانین و مقرراتی همچون «قانون مقابله با تحریمهای خارجی جمهوری خلق چین» باشد و باید مسئولیت قانونی آن را متحمل شود.
او همچنین خاطرنشان کرد که توسعه نوآورانه و همکاری برد-برد روند کلی جهانی است و از آمریکا خواست تا فوراً رویکرد نادرست خود را اصلاح کرده، به قواعد تجارت بینالملل پایبند باشد و به حق توسعه فناوری کشورهای دیگر احترام بگذارد.
انتهای پیام/