مسئله فلسطین فراتر از مذهب است؛دوست دارم رهبر انقلاب فیلمم را ببینند
یاسوج-زینب عبدالحسینی معلم یاسوجی در کهگیلویه و بویراحمد با اثر نمایشی《کودکانه ما》برنده جایزه هفتگی عصر جهاد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، گروه استاتها-نسیم راوند: زینب عبدالحسینی معلم پیش دبستانی مدرسه عفاف یاسوج در کهگیلویه و بویراحمد به دلیل نمایش کودکانه منطقه ما برنده جایزه هفتگی عصر جهاد شد.
او متولد سال ۱۳۷۲ است و تحصیلاتش را در رشته زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی به پایان رسانده و هم اکنون به عنوان مربی پیشدبستانی در مدرسه عفاف مشغول به کار است.
وی سابقه فعالیت کارهای فرهنگی را از جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد آغاز کرده و سه سالی است در حوزه پیشدبستانی کار میکند.
همچنین در زمینه مجریگری و برنامههای فرهنگی فعالیت داشته و این تجربیات را در اختیار دیگران هم قرار میدهد.
دوست دارم رهبر معظم انقلاب فیلم را ببینند
عبدالحسینی انگیزه و نقطه شروع دغدغه خود برای ساخت اثر نمایشی 《کودکانه منطقه ما》 را از بیانات مقام معظم رهبری بیان کرد و معتقد است؛ همیشه وقتی صحبتهای رهبر معظم انقلاب را درباره مسئله فلسطین میشنیدم، بهویژه زمانی که فرمودند: مسئله اول جهان اسلام، مسئله فلسطین و غزه است، این موضوع در من انگیزه بسیار قوی ایجاد کرد.
او امید دارد شاید رهبر انقلاب فیلم او دیده و از آن خوششان آمده باشد!
چون نقطه شروع کارش با بیانات مقام معظم رهبری بوده است.
خانم عبدالحسینی نقطه آشنایی کارهای فرهنگی را از طریق انصاری رئیس مدارس صالح الگو در استان بیان کرد و میافزاید: این جلسه در کنگره شهدای یاسوج درباره فلسطین برگزار و از معلمان و هر کسی در آن جلسه بود خواسته شد تا برای این موضوع کاری انجام دهند.
این معلم کهگیلویه و بویراحمدی که برنده جایزه هفتگی عصر جهاد است، اذعان میکند: من هم به عنوان معلم، احساس مسئولیت کرده و از اینترنت و کتابها تحقیقات گستردهای داشتم، در مدرسه فلسطین که خارج از استان بود حضور یافتم تا صفر تا صدِ مسئله فلسطین را بفهمم بعد تصمیم گرفتم این مفاهیم را به بچههای پنج_ ششساله پیشدبستانی آموزش دهم.
ایده پردازی فلسطین از کجا آغاز شد؟
وی در توضیح ایده پردازی مسئله فلسطین میگوید: در دورهها در خصوص مسئله فلسطین صحبت کردند و اینکه چرا کشورهایی مثل آمریکا و دست نشاندههایش مانند اسرائیل دنبال منطقه ما و کشورهای ایران و یمن و سایر کشورهایی که در منطقه غرب آسیا قرار دارند هستند.
او میافزاید: نخست به خاطر انرژیهایی است که در این کشورها وجود دارد و دیگری به خاطر تجارت و دیگری به خاطر آبراههایی که تجارت جهان از این قسمت صورت میگیرد که برای دست یابی به این ظرفیتها است.
عبدالحسینی تاکید کرد: آمریکا و اسرائیل و سایر هم پیمانان میخواهند اتحادی که بین کشورهای منطقه است را از بین ببرند و آنها را از هم جدا کنند تا راحت تر بتوانند کشورهای این منطقه را شکست بدهند.
وی ادامه داد: در این دورهها در خصوص جنایتهای اسرائیل غاصب صحبت شد و وقتی که آشنا شدیم قرار بود که مطالب را به بچهها آموزش دهیم اما قبل از اینکه به بچهها آموزش دهم برای معلمان توضیح دادم که کجا بودیم و به کجا رسیدیم و در مورد چرایی مسئله فلسطین و آشنایی کودکان صحبت کردیم،
برنده جایزه هفتگی عصر جهاد اظهار کرد: بعد از توضیحاتش به معلمها آنها شگفت زده شدند و خیلی مرا به کاری که میخواستم برای بچهها انجام دهم تشویق کردند و اینگونه بود که کار با بچهها آغاز شد.
وی در توضیح این ایدهپردازی هم میگوید: اولین چیزی که برای این ایده به ذهنم رسید این بود که همیشه دوست داشتم هر کاری را متناسب با فرهنگ همان منطقه انجام دهیم مثلاً ما در استان خودمان خیلی مسائل را با لباس محلی و سنت و آداب محلی انجام دهیم و خیلی آموزشها را بر اساس این موارد انجام دهیم.
انتقال مفاهیم به دانش آموزان از طریق شعر و بازی
برنده جایزه عصر جهاد تاکید کرد: برای انتقال مفاهیم فلسطین به کودکان، از بازی، نمایش، شعر و داستان استفاده کردم تا یادگیری برایشان جذاب و ماندگار باشد، مثلاً در بازی «گرگم به هوا»، آمریکا را به عنوان گرگ نشان دادم که میخواهد به کشورهای منطقه حمله کند.
همچنین، شعرهایی سرودم که مفاهیم مقاومت، ظلم اسرائیل و اتحاد مسلمانان را به زبان کودکانه بیان میکرد.
جالب اینجا بود که من اصلاً پیشینه شعر گفتن نداشتم، اما به نظر میرسد خدا کمکم کرد و تمام این اشعار در عرض دو ساعت به ذهنم آمد و نوشته شد!
وی در پاسخ به این سوال چه کسانی در طراحی و اجرای ایده نقش داشتند، گفت: هر چند آقای انصاری من را آشنا کرد و مسیر را برایم باز کرد، اما طراحی و اجرای برنامهها کاملاً بر عهده خودم بود.
همیشه جملهای از شهید حسن طهرانی مقدم به یادم میآید که میگفت تنها آدمهای ضعیف به اندازه امکاناتشان کار میکنند من هم با حداقل امکانات حتی با یک گوشی ساده که کیفیت خوبی نداشت برنامه را در نمازخانه مدرسه اجرا کردم.
بازخورد ساخت اثر نمایشی بین خانواده، دانش آموزان و معلمان
عبدالحسینی در خصوص بازخوردها و تأثیرگذاری این ایده بر مخاطبین و مردم گفت: اولین بازخورد در بین خانواده خودم بود یک دختر سه ساله و پسر هشت ساله دارم.
دختر سهسالهام شعرهایم را حفظ کرده و هنوز شعر آمریکا من گرگم من گرگم را میخواند و شعرها را از حفظ است، از پسرم سوال که می پرسم جواب من در مورد آمریکا را با شعر میدهد.
وی دومین بازخورد ساخت این اثر نمایشی را مربوط به دانش آموزان در مدرسه بیان کرد و ادامه داد: به دانش آموزان شعرهای زیادی یاد دادم و زمان تفریح، در کلاس، زمان غذا خوردن متوجه هستم که آنها شعرهایی که در مورد فلسطین به آنها یاد دادم را به خوبی میخوانند که بیانگر تأثیرگذاری اشعار بر کودکان است.
عبدالحسینی سومین بازخورد را میان معلمان عنوان کرد و گفت: بعد از دیدن روش م، برای تدریس، خودشان هم از این شیوه برای آموزش استفاده کردند و شعرهای زیادی اضافه کردند.
وی افزود: مدرسه فلسطین وابسته به بسیج فرهنگیان است وقتی فیلم کارم را دیدند، گفتند، تمام خستگی از تنمان بیرون رفت!
حتی مسئولان مدرسه فلسطین تشکر کردند و از کار ما برای آموزش دانش آموزان پیش دبستانی الگو برداری کردند.
برنده هفتگی عصر جهاد بیان کرد: شبکه افق با من مصاحبه و این اثر نمایشی را منتشر کردند و خدا را شکر تأثیرگذاری خوبی داشت.
مسئله فلسطین فراتر از نژاد و مذهب است
وی در پایان بیان کرد: مسئله فلسطین، یک مسئله انسانی است فراتر از نژاد، مذهب یا جغرافیا، امیدوارم روزی همه مردم جهان به این باور برسند و برای نجات فلسطین تلاش کنند.
گفتنی است جایزه عصر جهاد کار مشترک جبهه فرهنگی اجتماعی با گروه استانهای خبرگزاری مهر است که چهارشنبههای هر هفته برگزار میشود.