نجات تبریز قربانی عکسهای یادگاری و بازدیدهای بیثمر مسئولان - تسنیم
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت؛ با وجود عملکرد شاخص شهرداری در پروژه شهرک جوانان، برخی دستگاه ها هنوز نقش تماشاگر دارند؛ این در حالی است که برخی مسئولان تنها به گرفتن عکس و بازدید از محل بسنده کرده اند.

روحالله رشیدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به اینکه پروژه شهرک جوانان با هدف جابهجایی جمعیت حاشیهنشین و ساکن در اراضی 48 هکتاری پرخطر تبریز آغاز شده، گفت: شهرک جوانان با چالشهایی نظیر قرارگیری در گسل شمالی تبریز و حریم رودخانه «کومورچایی» مواجه بود و با وجود این چالشها، مجوز احداث منطقه مسکونی از شورای عالی شهرسازی اخذ شده است.
وی با بیان اینکه اراضی 10 هکتاری در دوره ششم شورا تحویل شهرداری شده، افزود: شهرداری تبریز با پیگیریهای شورای ششم، این پروژه را فعال کرده و در نظر دارد بین یک هزار تا یک هزار و 200 واحد مسکونی در این منطقه احداث کند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه مسئولیت اجرای کامل پروژه صرفاً برعهده شهرداری نیست، گفت: بنیاد مسکن و دولت نیز در اجرای بخشهایی از این پروژه مسئولیت مستقیم دارند.
به گفته رشیدی، هدف اصلی شورای ششم، رفع خطر از اراضی 48 هکتاری حاشیهنشین تبریز و اصلاح بافت ناکارآمد شهری در این مناطق است.
وی، پروژه شهرک جوانان را یکی از بزرگترین پروژههای کشور در زمینه رفع خطر از حاشیهنشینی دانست و گفت: این پروژه نیازمند مداخله مؤثر، کارآمد و همهجانبه دستگاههای مسئول است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات پس از احداث واحدهای مسکونی را جابهجایی ساکنان منطقه است؛ شهرداری باید تدابیر لازم را در این خصوص اتخاذ کند تا ساکنان با مطلوبیت بیشتر به شهرک منتقل شوند.
رشیدی با اشاره به مشکلاتی که در تجربههای قبلی مانند احداث مجتمع «قطران» در منطقه 10 وجود داشته، گفت: باید از این تجربیات برای افزایش کارآمدی طرح شهرک جوانان استفاده کرد.
وی تأکید کرد: نخست احداث اصولی شهرک و دوم توجه به جنبههای اجتماعی جابهجایی دو موضوع اساسی است که همزمان با اقدامات اجرایی باید در نظر گرفته شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: مهمترین اقدام این است که افراد واقعاً جابهجا شوند و در این راستا باید تدابیر مشترک از سوی شهرداری و وزارت راه و شهرسازی اتخاذ شود و بر این اساس، شهرداری موظف است در قالب یک دستورالعمل، رویکرد خود درخصوص جابهجایی شهروندان ساکن در اراضی پرخطر را مشخص کرده و از طریق ممیزی دقیق، اطمینان حاصل کند که همان جامعه هدف به شهرک جوانان منتقل میشود.
رشیدی با انتقاد از برخی نهادها در عمل به تکالیف خود در حوزه حاشیهنشینی، گفت: با وجود عملکرد شاخص شهرداری در پروژه شهرک جوانان، برخی دستگاهها هنوز نقش تماشاگر دارند؛ این در حالی است که برخی مسئولان تنها به گرفتن عکس و بازدید از محل بسنده کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه نباید مسکن ارزانقیمت بهمعنای مسکن بیکیفیت باشد، گفت: ضرورت دارد در فازهای توسعه، مباحث معماری، فضای سبز، دسترسیها، شبکه معابر و نمای ساختمانها جدی گرفته شود تا جابهجایی بهموقع و مؤثر انجام شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: پارکینگ بلوکهای مسکونی در طراحی محوطه پروژه پیشبینی شده است که میتواند بهرهوری فضا و سهولت در اسکان را افزایش دهد.
رشیدی با بیان اینکه شورای ششم تمرکز جدی بر جابهجایی جمعیت از مناطق پرخطر دارد، اظهار امیدواری کرد که با تمدید فعالیت یکساله شورا، برخی طرحهای نیمهتمام به پایان برسد.
وی افزود: دولت نیز مخالفتی با اصل موضوع ندارد و با تأمین زیرساختها، باید هدف اجتماعی پروژه نیز دنبال شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به تلاش شورا برای تأمین مالی پروژه شهرک جوانان، گفت: این مهم تنها زمانی ممکن است که پروژه در مرحله فعال بوده و صرفاً در حد طرح و وعده نباشد.
رشیدی، با اشاره به خطرات زمینشناسی اراضی 48 هکتاری تأکید کرد: امکان در جاسازی در این منطقه وجود ندارد و تنها راهحل، جابهجایی ساکنان است؛ به همین دلیل مطالعات اجتماعی باید بهصورت کامل انجام شود تا عوارض اجتماعی طرح به حداقل برسد.
وی تأکید کرد: ممیزی صورتگرفته از اراضی پرخطر نتیجهبخش بوده و امید در میان شهروندان برای حل معضل حاشیهنشینی افزایش یافته و انگیزه جابهجایی به شهرک جوانان در میان ساکنان رشد چشمگیری داشته است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: فشار تقاضای حاشیهنشینان باید به دولت نیز منتقل شود تا در انجام تکالیف خود سرعت عمل بیشتری نشان دهد و همزمان، پیوست فرهنگی و اجتماعی مناطق حاشیهنشین با توجه به اینکه تاکنون در این زمینه اقدام مؤثری نشده، در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام/