خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حضور بانوان در کارخانه‌ها، جبران فقدان نیرو‌های صنعتگر

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 08:06
سومین دوره از مسابقات مهارت کارگران با حضور ٢٢٠ کارگر از یکصد شرکت با معرفی صنعت‌گران و کارگران ماهر به کار خود پایان داد.
شركت،جوشكاري،صنعتي،گاز،قطعات،طراحي،محافظ،مس،كارگران،مسابقات، ...

باشگاه خبرنگاران جوان - معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در آیین اختتامیه سومین دوره از مسابقات مهارت کارگران، ضمن تحسین حضور یک شرکت کننده بانو در این دوره از مسابقات، باز کردن درب کارخانه‌ها به روی بانوان، را موجب جبران فقدان نیرو‌های صنعتگر خواند و افزود: یکی از دلایل وجود ۱۸ میلیون خانم در سن اشتغال، محروم کرذن این قشر، از جامعه صنعتی کشور است.
«غلامحسین محمدی» با اشاره به سخنان رهبری در دیدار با کارگران، گفت: رهبر انقلاب بر سه نکته ایمنی، مهارت و معیشت کارگران تأکید کردند و در ایران سالانه ۸۰۰۰ نیروی کار جان خود را از دست می‌دهند که باید جامعه کارگری و کارفرما به این موضوع اهمیت دهند.
وی با بیان اینکه برای توسعه و خلق ثروت چاره‌ای نداریم که بر روی نیروی کار و توانش سرمایه‌گذاری کنیم، اذعان داشت: منابع طبیعی در جایگاه دوم قرار دارد و توسعه بر روی بهره‌وری و نیروی کار رخ می‌دهد و هر مقدار خام فروشی کمتر باشد ثروت بیشتر می‌شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خطاب به کارفرمایان گفت: بزرگترین اهرم کارفرمایان در دنیای جدید نیروی کار است، حقوق و دستمزد در بعضی صنایع سرکوب می‌شود که این امر سبب روی آوردن نیروی کار به مشاغل دیگری می‌شود.
رییس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در پایان با اشاره به وضعیت مسکن کارگران، خاطر نشان ساخت: حل مساله مسکن کارگران یکی از دغدغه‌های جدی وزیر تعاون است و با توجه به اینکه حدود نیمی از درآمد کارگران صرف مسکن می‌شود، برنامه داریم که با مشارکت کارفرمایان ۳۰۰ هزار مسکن کارگری ساخته شود که این موضوع بر روی افزایش درآمد آنها نقش مؤثری دارد.
بر اساس این گزارش، ٢٢٠ کارگر و صنعت‌گر از ۱۰۰ شرکت صنعتی ۲۲ استان کشور در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای کرمان، مجتمع‌های مس سرچشمه و مس شهربابک در رشته‌های تراشکاری CNC، فرزکاری CNC، جوش (PT، VT و MT)، جوشکاری SMAW، جوشکاری با گاز محافظ CO₂، جوشکاری با گاز محافظ آرگون، طراحی قطعات صنعتی با نرم‌افزار SOLIDWORKS، طراحی قطعات صنعتی با نرم‌افزار CATIA، برنامه‌نویسی PLC و جوشکاری SMAW، با یکدیگر به رقابت پرداختند.
٢٢٠ کارگر و صنعت‌گر، در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای و مجتمع‌های مس سرچشمه و مس شهربابک در رشته‌های تراشکاری CNC، فرزکاری CNC، جوش (PT، VT و MT)، جوشکاری SMAW، جوشکاری با گاز محافظ CO₂، جوشکاری با گاز محافظ آرگون، طراحی قطعات صنعتی با نرم‌افزار SOLIDWORKS، طراحی قطعات صنعتی با نرم‌افزار CATIA، برنامه‌نویسی PLC و جوشکاری SMAW، با یکدیگر به رقابت پرداختند.
بر اساس این گزارش، مهدی واعظی مقدم از کرمان از شرکت توسعه و فناوری مهام خاورمیانه در رشته‌ی فرزکاری، رئوف خضریان از کردستان از شرکت بارز کردستان در رشته‌ی طراحی قطعات صنعتی، محمد کاظم زاده از تهران از شرکت رویین صافی در رشته‌ی طراحی قطعات صنعتی به کمک نرم افزار کتیا، روح الله سراجی زاده از خوزستان شرکت کشت و صنعت امام خمینی در رشته‌ی جوشکاری با گاز محافط آرگون، جواد پازکی از البرز از شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو در رشته‌ی جوشکاری با گاز محافظ co۲، شهرام محمدی از هرمزگان شرکت پالایش نفت در رشته‌ی جوشکاری snaw، محمدرضا چاوشی از مازندران شرکت تولیدی هیرکان صنعتی نکاء در رشته‌ی تراشکاری، علی متحدی از سمنان شرکت سیمان شاهرود در رشته‌ی برنامه نویسی و مسعود مومن از شرکت پیشگامان جنوب از خوزستان در رشته‌ی بازرسی جوش، حائز رتبه اول این دوره از مسابقات و کسب مدال زرین شدند.
همچنین، رضا حاج حمدی از البرز شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در رشته‌ی فرزکاری، محمد حجت خواه از خوزستان از شرکت ملی حفاری ایران در رشته‌ی طراحی قطعات صنعتی، سعید صمدی راز از اراک از شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک در رشته‌ی طراحی قطعات صنعتی به کمک نرم افزار کتیا، سهراب پرهیزگار از بوشهر شرکت پالایش گاز فجر جم در رشته‌ی جوشکاری با گاز محافط آرگون، حمید اخباری از آذربایجان شرقی در رشته‌ی جوشکاری با گاز محافظ co۲، حمید اخباری از آذربایجان شرقی در رشته‌ی جوشکاری snaw، آتنا تربتی شرکت صنعتی و تولیدی ابزار کیمیای فارس در رشته‌ی تراشکاری و مرتضی پناهی از تهران شرکت رویین صافی در رشته‌ی برنامه نویسی، مقام دوم مسابقات و مدال نقره را از آن خود کردند.
ابوالفضل بهادری از همدان شرکت قطعه سازان سینا در رشته‌ی فرزکاری، وحید چرخابی از خوزستان، سعید فروغی از همدان از شرکت کنترل گاز اکباتا و مهدی اکبری از فارس در رشته‌ی طراحی قطعات صنعتی، حسین نیازی از خراسان رضوی در رشته‌ی طراحی قطعات صنعتی به کمک نرم افزار کتیا، حسن علی احمدی از البرز در رشته‌ی جوشکاری با گاز محافظ آرگون، محمد میرزایی از البرز شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو در رشته‌ی جوشکاری با گاز محافظ co۲، امیر عیدی از سمنان شرکت سیمان شاهرود در رشته‌ی جوشکاری snaw، حمید زارع از فارس شرکت صنعتی و تولیدی ابزار کیمیای فارس در رشته‌ی تراشکاری، علی شعبانی از خراسان شمالی از شرکت پتروشیمی خراسان در رشته‌ی برنامه نویسی و جمشید جهان تیغ از سمنان و داود مینایی از شرکت توسعه فناوران پارسیان کرمان در رشته‌ی بازرسی جوش، موفق به کسب رتبه سوم مسابقات و مدال برنز شدند.
شایان ذکر است، این دوره از مسابقات به میزبانی کرمان و با حضور ۲۲۰ شرکت کننده از ۱۰۰ شرکت صنعتی ۲۲ استان کشور در مرکز آموش فنی‌و‌حرفه‌ای کرمان و مجتمع‌های مس سرچشمه رفسنجان و مس شهربابک، برگزار شد.
گفتنی است، در این مراسم همچنین از حنانه برندک که به صورت آزاد در رشته جوشکاری به نمایندگی از جامعه بانوان شرکت کرده بود، تجلیل شد.