خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هدف گذاری برای رسیدن تجارت ایران ۳ میلیارد دلاری ایران به ترکمنستان

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 07:06
در حال حاضر تجارت ایران با ترکمنستان ۶۰۰ میلیون دلار است که طبق اعلام وزرت راه وشهرسازی با ترسیم نقشه راه تجارت دو کشور در سه سال اول به ۳ میلیارد دلار خواهد رسید.
كشور،تركمنستان،حمل،تجارت،ايران،ترانزيت،حوزه،نقل،تن،ريلي،اجلا ...

باشگاه خبرنگاران جوان ؛محبوبه کباری - ایران و ترکمنستان با دارا بودن ۱۲۰۰ کیلومتر مرز آبی و خشکی از طریق ۴ معبر مرزی در سرخس لطف‌آباد باجگیران و اینچه برون و همچنین از طریق بنادر دریایی در دریای خزر با یکدیگر متصل هستند همچنین بین دو کشور دو خط راه آهن جهت ترانزیت بین المللی و یک خط راه آهن جهت حمل و نقل ترکیبی بار وجود دارد.
در همین راستا و همزمان با افزایش حجم ترانزیت و برنامه ریزی برای توسعه روابط حمل ونقلی بین دو کشور امروز بعد از گذشت حدود یک وسال ونیم هجدهمین اجلاس مشترک بین ایران و ترکمنستان برگزار شد ودر این اجلاس روابط بین دو کشور ایران و ترکمنستان و همچنین افزایش حجم ترانزیت و افزایش میزان حمل کالا بین دو کشور بررسی و در دستور کار مقامات هر دو کشور قرار گرفت.
د رهمین راستا امین ترفع رئیس مرکز بین المللی وزارت راه وشهرسازی با بیان اینکه هجدهمین اجلاس ایران و ترکمنستان که در ایران قرار است برگزار شود گفت: بعد از یک سال ونیم روز گذشته این اجلاس کار خود را آغاز و امروز جمع بندی جلسات این دوره است.
وی ادامه داد: در این اجلاس در خصوص همه حوزه‌های تجاری، اقتصادی، فرهنگی، حمل ونقلی و سایر بخش‌های که با کشور ترکمنستان همکاری داریم گفت‌و‌گو کرده و نقشه راه و چشم انداز رو به رشدی را ترسیم و نتیجه آن را در قالب کمیسیون مشترک ارائه خواهد شد.
تجارت ایران با ترکمنستان ۶۰۰ میلیون دلار می رسد
ترفع با بیان اینکه در این کمیسیون‌های مشترک سعی کرده‌ایم که یک نگاه گام به گامی داشته باشیم و توسعه روابط دو کشور در سال آینده بررسی وتصمیمات لازم گرفته شود گفت: در این کمیسیون یک سری توافقات شاخص داریم و تصمیمات لازم در حوزه تجارت حمل ونقل بررسی خواهد شد چراکه با کشور ترکمنستان ایران یک سابقه تجارت ۵ میلیارد دلاری از گذشته دارد.
ترفع بیان کرد: در حال حاضر تجارت ما با ترکمنستان ۶۰۰ میلیون دلار است که در تلاش هستیم در یک بازه زمانی سه ساله و با ترسیم نقشه راه بتوانیم این میزان تجارت را افزایش دهیم به طوری که تجارت دو کشور به در سه سال اول به ۳ میلیارد دلار برسانیم که البته پیش بینی می‌شود تا سفر رئیس جمهور به ترکمنستان نقشه راه این تجارت ترسیم و تنظیم شود.
ترفع افزود: در حال حاضر در تمامی حوزه‌های اقتصادی از جمله تجارت، نفت وگاز و سایر حوزه‌های ایران با توجه به صادرات و وارداتی که دارد می‌تواند این عدد را محقق کند.
اتصال به کریدور‌های ترانزیتی شرق و غرب و شمال و شمال از طریق ترکمنستان
رئیس مرکز بین المللی وزارت راه وشهرسازی اظهار کرد: در بخش همکاری این دو کشور در حوزه حمل ونقل از جمله در حوزه ترانزیت و اتصال به کریدور‌های ترانزیتی شرق و غرب و شمال و شمال نقش اساسی دارد و ما تصمیم گرفته‌ایم با ترکمنستان از طریق ترانزیت و با استفاده از قلمرو دو کشور تا سال ۲۰۲۸ به عدد ۱۶ میلیون تن و سپس به عدد ۲۰ میلیون تن برسیم.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳ هم در حوزه جاده‌ای و هم در حوزه ریلی یک رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم و تصمیم گرفتیم در تمامی کریدور‌های بین المللی عملکرد مرز‌ها در حوزه ریلی و جاده‌ای افزایش داشته است.
این در حالیست که پیش از این هم فرزانه صادق وزیر راه وشهرسازی در جلسه هجدهمین کمیسیون مشترک ایران و ترکمنستان اعلام کرده بود که در فاصله کمیسیون هفدهم تا امروز به توافقی راهبردی در حوزه حمل و نقل و ترانزیت دست یافتیم و برای ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از قلمرو دو کشور تا سال ۲۰۲۸ به هدف گذاری رسیدیم.
وی افزود: در این راستا سهم هر یک از مدهای حمل و نقل به ترتیب حمل و نقل ریلی ۶ میلیون تن، حمل و نقل جاده‌ای ۷ میلیون تن، حمل و نقل ترکیبی ۲.۵ میلیون تن و حمل و نقل دریایی ۵۰۰ هزار تن تعیین شده است.
تبادل روزانه ۴۰۰ دستگاه واگن در مرز ریلی سرخ- سرخس
وزیر راه و شهرسازی کشور در ادامه همین روند تا سال ۲۰۲۸ را افق جدیدی در زمینه جایگاه ترانزیت دو کشور در منطقه دانست و گفت: در زمینه همکاری‌های تبادل روزانه ۴۰۰ دستگاه واگن در مرز ریلی سرخ- سرخس و ۱۰۰ واگن در مرز اینچه برون-آق قلا، توافق بسیار مهمی بود که در زمینه ریلی به عمل آمد و با تلاش‌های راه آهن‌های هر دو کشور زمینه‌های اجرایی شدن این هدف در حال فراهم شدن است.
صادق با بیان اینکه «دو طرف اقدامات موثری بر روی بازارچه‌ها و بازارهای مشترک داشته اند»، افزود: برگزاری ملاقات‌های مستمر شش ماهه بین روسای گمرکات دو کشور و امضای سند موسوم به طرح اقدام مشترک درباره تعمیق و توسعه همکاری‌های گمرکی دو کشور از ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۵ از اقدامات قابل توجه در این بخش است.
همچنین پیش از این هم وزیر راه وشهرسازی با اشاره‌ به همکاری‌های تجاری ایران و ترکمنستان بیان کرد: در حوزه همکاری‌های تجاری دو کشور در جریان اجلاس هفدهم یک افق ۳ میلیاردی را تصویب کردیم که در همین راستا حجم تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۳ با وجود برخی موانع، رشد را تجربه کرد و به رقم ۶۰۰ میلیون دلار رسیده است.
در این زمینه پیشنهاد می‌کنم کارشناسان دو کشور در اسرع وقت یک نقشه راه همکاری سه ساله تا سال ۲۰۲۸ را برای نیل به رقم سه میلیارد دلار تجارت بین دو کشور تهیه کنند.