خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شبکه جاسوسی موساد در لبنان چگونه فعالیت می‌کند؟

اعتماد | همه | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 23:18
لبنان این روزها در حال تجربه شرایط شوک و بهت فزاینده ناشی از گسترش پدیده جاسوسانی است که به همکاری با اسرائیل متهم و به این اقدام خود اعتراف هم کرده‌اند.
صالح،اسرائيل،بازداشت،امنيتي،اطلاعات،لبنان،ارائه،فرماندهان،جا ...

لبنان این روزها در حال تجربه شرایط شوک و بهت فزاینده ناشی از گسترش پدیده جاسوسانی است که به همکاری با اسرائیل متهم و به این اقدام خود اعتراف هم کرده‌اند.
کد خبر: 714287 | ۱۴۰۴/۰۲/۳۰ ۲۳:۰۰:۰۰
لبنان این روزها در حال تجربه شرایط شوک و بهت فزاینده ناشی از گسترش پدیده جاسوسانی است که به همکاری با اسرائیل متهم و به این اقدام خود اعتراف هم کرده‌اند.
به گزارش اعتمادآنلاین، رسانه‌های عربی اعلام کردند، این پدیده سعی دارد ابعاد نفوذ عمیق در صفوف حزب‌الله، به ویژه در حلقه نزدیک به رهبران آن را آشکار کند.
با ادامه تحقیقات، مشخص شده که پرونده جاسوسی اکنون تهدیدی هم‌سطح با جنگ اسرائیل علیه حزب‌الله و پایگاهاجتماعی آن به شمار می‌رود.
این تهدید به ویژه پس از افشای نقش افراد نزدیک به رهبران حزب در ارائه اطلاعات حساس که به ترورهای هدفمند فرماندهان ارشد منجر شد، برجسته‌تر شده است.
بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای لبنانی، دادگاه نظامی لبنان در حال محاکمه ۲۱ نفر به اتهام «همکاری با دشمن اسرائیلی» است.
در میان این افراد، محمد صالح، فرزند یکی از مسئولان یگان رضوان، برجسته‌ترین واحد رزمی حزب‌الله، نیز به چشم می‌خورد.
گزارش‌ها، صالح را «خطرناک‌ترین جاسوس» توصیف کرده‌اند.
او متهم است که اطلاعات حساس و مستقیمی را به موساد ارائه کرده که منجر به ترور تعداد زیادی از فرماندهان حزب‌الله شده است.
از جمله افرادی که قربانی اطلاعات این جاسوس شده‌اند، حسن بدیر، مسئول پرونده فلسطین در حزب‌الله، و پسرش علی هستند که در حمله هوایی اسرائیل در ۲۹ مارس گذشته (۹ فروردین ۱۴۰۴) به منزل‌شان در محله جاموس در ضاحیه جنوبی بیروت کشته شدند.
یک منبع قضایی ارشد لبنانی در این رابطه به رسانه‌های این کشور اعلام کرد، تاکنون ۲۱ نفر ۱۳ لبنانی، ۶ سوری و ۲ فلسطینی به اتهام جاسوسی بازداشت شده‌اند.
در حالی که تحقیقات همچنان ادامه داشته و احتمال افزایش تعداد متهمان در آینده وجود دارد.
این منبع توضیح داد که برخلاف گذشته که شبکه‌های سازمان‌یافته جاسوسی کشف می‌شدند، بازداشت‌های کنونی بر اساس شناسایی افرادی است که به صورت جداگانه توسط موساد و با روش‌های جدید جذب شده‌اند.
این موضوع کار دستگاه‌های امنیتی لبنان را پیچیده‌تر کرده است.
بازداشت محمد صالح شوک بزرگی به ساختار سازمانی و پایگاه مردمی حزب‌الله وارد کرد.
او به دلیل نزدیکی به فرماندهان و رزمندگان حزب، با آنها عکس‌های شخصی می‌گرفت و پس از شهادت‌شان، این تصاویر را منتشر می‌کرد.
اما بعداً مشخص شد که همین تصاویر را همراه با اطلاعات دقیق اطلاعاتی درباره تحرکات و هویت جانشینان آنها برای اسرائیل ارسال می‌کرده است.
این اطلاعات به اسرائیل امکان انجام ترورهای زنجیره‌ای علیه اهداف انسانی مشخص را داده است.
در اقدامی بی‌سابقه درجامعه لبنان، برخی از ساکنان ضاحیه جنوبی با برپا کردن یک چوبه دار نمادین در یکی از میدان‌های این منطقه، خشم خود را ابراز کرده و خواستار اعدام علنی این جاسوسان شدند.
این اقدام نشان‌دهنده خشم عمیق مردمی نسبت به ابعاد نفوذ امنیتی و رسانه‌ای است.
شگفت‌انگیزترین یافته تحقیقات این بود که صالح نه تنها اطلاعات فرماندهان هدف قرار گرفته را به اسرائیلی‌ها ارائه می‌کرد، بلکه اسامی جانشینان آنها را نیز همراه با تصاویر و مکان‌های دقیق در اختیارشان قرار می‌داد.
منبع قضایی تایید کرد که «صالح یکی از خطرناک‌ترین جاسوسانی است که از زمان آغاز جنگ بازداشت شده، زیرا خدماتی استراتژیک به موساد ارائه کرده که مستقیماً بر روند تحولات میدانی اثر گذاشته است».
فادی عقیقی، قاضی مسئول در دادگاه نظامی، اتهاماتی علیه صالح و دیگر متهمان تفهیم کرده است، از جمله این اتهامات می‌توان به همکاری با دشمن اسرائیلی، توطئه‌چینی و ارائه اطلاعاتی که به کشته شدن غیرنظامیان منجر شده را می‌توان ذکر کرد.
این اتهامات بر اساس قوانینی مطرح شده‌اند که مجازات آنها تا حد اعدام است.
پرونده به فادی صوان، قاضی تحقیق نظامی، ارجاع شده که بازجویی از صالح را بر عهده دارد.
هرچند یک منبع امنیتی بازداشت برخی فعالان و اینفلوئنسرها را تکذیب کرد، اما وجود عملیات امنیتی گسترده برای رصد تحرکات و ارتباطات مشکوک را تایید کرد.
او تاکید کرد: «هر کس که دخالتش ثابت شود، صرف نظر از جایگاه اجتماعی یا مردمی‌اش، بلافاصله بازداشت خواهد شد».
به نوشته رسانه‌های عربی، پدیده جاسوسی با بازداشت محمد صالح آغاز نشده و با او نیز پایان نخواهد یافت.
این موضوع مانند گلوله برفی است که از زمان اعلام آتش‌بس میان حزب‌الله و اسرائیل در حال بزرگ‌تر شدن است.
نشانه‌ها حاکی از آن است که دستگاه‌های امنیتی هنوز در ابتدای راه کشف شبکه‌ها و افرادی هستند که در بزرگ‌ترین نفوذ امنیتی علیه حزب‌الله از زمان تاسیس آن در سال ۱۹۸۲ نقش داشته‌اند.