خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

50 واحد بومگردی در اردستان ایجاد شده است

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 20:12
سرپرست میراث فرهنگی شهرستان اردستان گفت: بیش از 50 باب خانه های تاریخی و بومگردی های خیلی خوبی در شهرستان اردستان وجود دارد.
اردستان،شهرستان،ميراث،موضوع،قرار،فرهنگي،گردشگري،زواره،بناهاي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، مجتبی پورشفیع بعد از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: خبرنگاران بازوان میراث فرهنگی در شهرستان اردستان هستند که در جهت شناختن هویت خود می‌توانند آن را تثبیت کنند و بعد آن را در معرض دید عموم قرار دهند و شهرستان اردستان دارای 77 اثر ثبتی است که دارای یک اثر ثبت جهانی بنام قنات دو طبقه مون اردستان است.
وی با بیان اینکه شهرستان اردستان دارای هشت محوطه باستانی بوده که در حاشیه کویر مرکزی ایران قرار گرفته است، افزود: محوطه‌های باستانی از نظر موقعیتی در بهترین مکان قرار دارد و پتانسیل بسیار قوی برای موضوع سرمایه‌گذاری دارد و امید است با تعاملی که با اداره کل و فرمانداری اردستان در موضوع بازگشایی ورودی محوطه‌های باستانی مد نظر است و تصویب شده اتفاق‌های خوبی برای محوطه‌های باستانی انجام شود.
سرپرست میراث فرهنگی شهرستان اردستان گفت: قطعاً در سال جاری یکی از محوطه‌های باستانی را موضوع بازگشایی آن را در زمین باستان‌شناسی و کاوش آن را انجام خواهیم داد که احتمالاً با نظر جمعی منطقه روستای موغار معروف به «هفت شهر لیلاز» انجام شود و زمانی که برای بازدید آن جمع‌بندی جلسات و کارشناسی آن باشد قطعاً اطلاع‌رسانی آن از طریق رسانه‌ها اعلام خواهد شد و از ظرفیت دوستان در اصحاب رسانه استفاده خواهیم کرد.
پورشفیع تاکید کرد: موضوع سرمایه‌گذاری برای بناهای تاریخی که بتوانیم آن‌ها را در اختیار سرمایه‌گذار قرار بدهیم جلساتی را با ریاست اداره اوقاف شهرستان اردستان داشته‌ایم و نشان دادند که رضایت کامل برای همکاری با میراث را دارند و خیلی از بناهای میراثی که در معرض تخریب و نابودی قرار گرفته امید است با ورود بخش خصوصی و مجموعه اوقاف و میراث قابلیت احیا پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: کاروانسراهای روستاهای بغم و ظفرقند اردستان توسط میراث در سال‌های گذشته فعالیت‌هایی در این خصوص انجام شده است و با ورود بخش خصوصی بهره‌مندی از آن فضا به نحو مطلوب و خدمات به همشهریان و گردشگران خواهیم داشت.
سرپرست میراث فرهنگی شهرستان اردستان افزود: شهرستان اردستان دو بنا به نام‌های مساجد جامع اردستان و زواره در شرف قرار گرفتن ثبت جهانی دارد اما متاسفانه اعتبارات که برای حفظ آثار در نظر گرفته‌اند اعتبار مرمتی بوده و میزان آن به اندازه‌ای است که فقط می‌توان خرابی را رفع کرد.
وی تاکید کرد: بحث‌های مرمت‌های اصلی و توسعه گردشگری و زیربنایی آن‌ها متاسفانه مغفول مانده است و هزینه و اعتبار قابل توجهی در این زمینه می‌خواهد و با توجه به شرایطی که الان وجود دارد امکان تعمیر آن‌ها غیرقابل امکان است.
پورشفیع با بیان اینکه موضوع کاروانسرای مسجد جامع اردستان از ابتدا مد نظر بوده تا تعمیراتی انجام شود، افزود: یکی از بناهای کامل شهرستان اردستان که دارای حوزه علمیه، آب انبار و حمام بوده و در جوار مسجد جامع قرار دارد که مالکیت آن بخشی مشایی و بخشی در اختیار شهرداری قرار دارد و بخشی هم در اختیار شخص قرار دارد که اگر بتوانیم مشکل مالکیت آن را برطرف کنیم و اعتباری برای موضوع بهسازی آن مجموعه داشته باشیم می‌تواند نقش بسزایی در جذب توریست و گردشگر داشته باشد.
وی تصریح کرد: برای موضوع خانه‌های تاریخی اقدامات خیلی خوب و شایسته‌ای مخصوصاً در زواره انجام شده است و مردم به آن توجه کرده و در این عرصه هم ورود پیدا کردند و مرمت آن را به عهده گرفتند و بیش از 50 باب خانه‌های تاریخی و بوم‌گردی‌های خیلی خوبی در شهرستان اردستان و زواره داریم که در این زمینه در استان از شهرهای پیشرو در این زمینه هستیم.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان خاطرنشان کرد: موضوعی که باید در حوزه میراث به آن توجه شود استفاده از ظرفیت گردشگری در شهرستان اردستان به عنوان یک صنعت پاک برای موضوع اقتصادی است.
وی افزود: سیاست کلی مجموعه و دولت بر این است که ما بتوانیم صنعت توریست و گردشگر را ارتقا داده و آن را جذب کنیم و شهرستان اردستان با توجه به اینکه در موقعیت کوهستانی و هم در موقعیت کویر قرار گرفته و پتانسیل جاذبه‌های گردشگری بخش کوهستانی و بخش کویر را دارد، می‌تواند یک شهرستان پیشتاز در موضوع گردشگری باشد و این موضوع متاسفانه مغفول مانده است و در بخش‌های زواره و مهاباد قابلیت‌های زیرساختی کویر به حال خود رها شده است.
پورشفیع با بیان اینکه قلعه روستای امیرآباد می‌تواند در جذب توریست موفق عمل کند که به حال خود رها شده است، افزود: هزینه‌هایی در پشت بام آن از قبل انجام شده که آن‌ها هم از بین رفته است و این بنا از نظر سازه‌ای دچار آسیب شده است و اگر تعمیرات انجام نشود شدت خرابی‌ها بیشتر می‌شود که متاسفانه بخش زیادی از بناهای تاریخی اردستان همین مشکل را دارند.
وی خاطرنشان کرد: بناهای مسجد جامع، مسجد خسرو و مسجد دربند زواره که از نظر اسکلتی دچار حاشیه شدند اگر تصمیم برای مرمت و احیای آن‌ها گرفته نشود قطعاً در آینده نه چندان دور در حوزه سازه‌های این بناها دچار مشکل خواهیم شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان افزود: خیلی از صاحبان صنایع برای مالیات خود می‌توانند با تفاهم‌نامه اداره دارایی و میراث فرهنگی که امضاء خواهند کرد می‌توانند آن را در حوزه میراث فرهنگی هزینه کنند تا بتوانیم شاهد جذب گردشگر و توریست در این شهرستان تاریخی باشیم.
انتهای پیام/802