خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جای نگرانی درباره واردات نهاده‌های دامی وجود ندارد

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 20:06
معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آغاز فصل برداشت ذرت از ماه آینده گفت: ثبت سفارش مطابق با برنامه‌ریزی در حال انجام است و جای نگرانی درباره واردات نهاده‌های دامی وجود ندارد.
ثبت،وزارت،فتحي،كشت،الگوي،غذايي،كشاورزي،عرضه،امنيت،موضوع،سفار ...

باشگاه خبرنگاران جوان - به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اکبر فتحی در سی‌امین جلسه ستاد هماهنگی امنیت غذایی با اشاره به دغدغه‌های فعالان صنایع دام و طیور در تامین کافی و به‌هنگام نهاده‌ها افزود: در ماه‌های آینده هیچ مشکلی در زمینه واردات و تهاتر نهاده‌هایی همچون ذرت وجود ندارد و اختلاف نظر‌های میان وزارتخانه و واردکنندگان بیشتر جنبه مشاوره‌ای داشته و هدف هر دو بخش حفظ امنیت غذایی کشور است.
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی با بیان این که ثبت سفارش برای واردکنندگان نهاده در زمان مناسبی شروع شده، اظهارداشت: در حال حاضر دقیقاً در زمان مناسب ثبت سفارش هستیم و با توجه به آغاز فصل برداشت ذرت در ماه آینده، این را می‌توان به‌عنوان یک نقطه مثبت تلقی کرد و از آن بهره برد.
بازنگری در زمان‌بندی ثبت سفارش‌ها
فتحی با اشاره به این که ثبت سفارش‌ها باید متناسب با شرایط کشور مبدأ باشد، گفت: ممکن است مدت سه‌ماهه فعلی ثبت سفارش در بعضی مناطق با زمان برداشت هم‌خوانی نداشته باشد؛ پیشنهاد ما این است که تفکیکی بین مناطق شمالی و جنوبی انجام شود.
وی با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی صحیح برای زمان‌بندی ثبت سفارش‌ها گفت: وقتی می‌توان با یک ماه اختلاف زمانی و با کمک مشاوره فعالان بخش خصوصی از تمدید‌های بی‌مورد جلوگیری کرد، ضرورتی ندارد فرآیند را طوری طراحی کنیم که از ابتدا منجر به تمدید شود.
تصمیم‌گیری درباره عرضه تخم‌مرغ بسته‌بندی
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره تنظیم بازار تخم‌مرغ گفت: در جلسه‌ای با مسئولان وزارت صمت، سازمان حمایت و نمایندگان اتحادیه مرغ تخم‌گذار، درباره عرضه تخم‌مرغ بسته‌بندی در فروشگاه‌ها مذاکره کردیم و قرار شد این طرح به‌صورت آزمایشی در استان تهران اجرا شده و در صورت موفقیت، به دیگر استان‌ها تعمیم پیدا کند.
وی با بیان اینکه در عین حال، عرضه فله‌ای نیز متوقف نخواهد شد، خاطرنشان کرد: قرار نیست توزیع تخم‌مرغ به شیوه‌ای باشد که مردم دچار مشکل شوند و اگر تجربه گذشته در عرضه بسته‌بندی موفق نبوده، امروز باید تلاش کنیم ایراد‌های آن را برطرف کنیم.
تغییر مسیر الگوی کشت از اجبار به اقناع
فتحی با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی در موضوع الگوی کشت به دنبال همراه‌سازی است، نه اجبار، گفت: در سال‌های قبل اصرار داشتیم که باید الگوی کشت از طریق قانون اجرا شود، اما امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که وقتی نمی‌توان قانونی را اجرا کرد، یعنی قابلیت عملیاتی ندارد؛ در حال حاضر رویکرد ما درخصوص اجرای الگوی کشت از الزام قانونی به اقناع کشاورز تغییر یافته است.
گندم و خسارت خشکسالی
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی در ادامه به موضوع خرید تضمینی گندم و خسارات ناشی از خشکسالی پرداخت و افزود: در استان‌هایی مانند فارس، گلستان، خوزستان و ایلام با کاهش تولید مواجه بودیم و این موضوع روی خرید تأثیر گذاشته است.
اما در برخی استان‌ها مثل کرمانشاه و آذربایجان شرقی شرایط بهتر است.
وی همچنین با اشاره به اثر خاموشی‌های برنامه‌ریزی نشده برق در بخش کشاورزی اظهار داشت: نمی‌گوییم برق نباید قطع شود، اما اگر وزارت نیرو برنامه‌ریزی دقیق داشته باشد و اطلاعات را در اختیار ما قرار دهد، می‌توانیم با حداقل خسارت این شرایط را مدیریت کنیم.
فتحی با بیان این که باید به کشاورز بگوییم ساعت قطعی چه زمانی است تا بتواند پمپ آب خود را مدیریت کند، افزود: در غیر این صورت، هم تجهیزات آسیب می‌بیند، هم تولید؛ که این موضوع نیاز به همکاری فوری وزارت نیرو دارد.