توافق نامه مقابله جهانی با پاندمی در WHO به تصویب رسید
کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت امروز در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت، نخستین توافق نامه جهانی مقابله با پاندمی را با اجماع به تصویب رساندند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت امروز در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت، نخستین توافقنامه جهانی مقابله با پاندمی را با اجماع به تصویب رساندند.
این تصمیم، نتیجه بیش از سه سال مذاکرات فشردهای است که دولتها با هدف ارتقای ایمنی و عدالت جهانی در مواجهه با پاندمیهای آینده در پاسخ به پیامدهای ویرانگر پاندمی کووید-19 آغاز کردند.
دکتر تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: «امروز جهان به لطف همکاری و تعهد کشورهای عضو برای تصویب این توافقنامه تاریخی امنتر شده است.
این توافقنامه پیروزیای برای سلامت عمومی، علم و همکاری چندجانبه است و تضمین میکند که ما به صورت جمعی بهتر بتوانیم از جهان در برابر تهدیدهای پاندمی آینده محافظت کنیم.
این همچنین بیانگر بهرسمیتشناختن جهانی این موضوع است که شهروندان، جوامع و اقتصادهای ما نباید بار دیگر در برابر فجایع مشابه، آسیبپذیر باقی بمانند.»
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) کشورها این توافقنامه را امروز در نشست عمومی مجمع جهانی بهداشت که عالیترین نهاد تصمیمگیری در WHO است، تصویب کردند.
این تصویب پس از رأیگیری روز گذشته در کمیتهای با 124 رأی موافق، بدون مخالفت و 11 رأی ممتنع انجام شد.
این توافقنامه اصول، رویکردها و ابزارهایی را برای بهبود هماهنگی بینالمللی در حوزههای گوناگون مشخص میکند تا ساختار سلامت جهانی برای پیشگیری، آمادگی و پاسخ به پاندمیها تقویت شود.
از جمله این موارد، تضمین دسترسی عادلانه و بهموقع به واکسنها، درمانها و ابزارهای تشخیصی است.
در توافقنامه آمده است که «هیچ بخشی از این توافقنامه نباید به نحوی تفسیر شود که به دبیرخانه سازمان جهانی بهداشت، از جمله مدیرکل، اختیار صدور دستور، اعمال تغییر، یا تدوین قوانین و سیاستهای داخلی کشورها را بدهد یا از آنها بخواهد اقدامات خاصی مانند پذیرش یا منع پذیرش مسافران، اعمال الزامات واکسیناسیون، اقدامات درمانی یا تشخیصی، یا قرنطینه را اجرا کنند.»
بر اساس مفاد این توافقنامه، شرکتهای داروسازی شرکت کننده در این معاهده نقش کلیدی در تأمین عادلانه و بهموقع محصولات سلامت ایفا خواهند کرد.
این شرکتها متعهد میشوند که 20 درصد از تولیدات خود شامل واکسنها، درمانها و ابزارهای تشخیصی مؤثر، ایمن و با کیفیت را در اختیار WHO قرار دهند.
توزیع این محصولات بین کشورها بر اساس نیازهای سلامت عمومی و با تمرکز ویژه بر کشورهای در حال توسعه انجام خواهد شد.
انتهای پیام/