خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خاطرات خبرنگار تسنیم از سفرهای شهید جمهور به خراسان جنوبی

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 16:31
در میان خطه کویر و نخلستان های خرما، از میان آسبادها و نقاط صفر مرزی و محروم، از میان معادن طلا و معادن زیرزمینی زغال سنگ روایت هایی از تلاش و امید جریان دارد، روایت هایی که با نام آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شهید ایران گره خورده است.
جمهور،رئيس،خراسان،اقتصادي،جنوبي،رئيسي،حضور،معادن،قاين،فعالان ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، تقویم که ورق می‌خورد، اردیبهشت برایمان حال و هوای دیگری دارد، یک سال است که اردیبهشت برایمان غم انگیز و پاییزی می‌شود.
اردیبهشت که می‌شود، حال مردم ایران به ویژه ما خراسان جنوبی‌ها دگرگون می‌شود، دلمان سخت برای سید محرومان تنگ می‌شود، کسی که بارها در سخنانش می‌گفت من خود را اهل خراسان جنوبی می‌دانم.
شاید این روزها حال و هوای دلهای کارگران معادن زغال سنگ طبس، مرزنشینان، کشاورزان، نخبگان، خبرنگاران و همه آنهایی که در این سالها رئیس جمهور شهید با آنها دیدار داشته بیشتر بارانی باشد و دلشان برای خادم ملت تنگ شده باشد.
استان خراسان جنوبی با وجود ظرفیت‌های خدادادی فراوان در حوزه‌های کشاورزی، گردشگری، معدن، صنایع دستی و ...
سالهاست که با چهره محرومیت و خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند اما حضور آیت الله رئیسی در سفرهای مختلف به این استان به ویژه نقاط محروم بارقه‌ای از امید در دل مردم زنده کرد و این روزها دلمان بیشتر برایش تنگ می‌شود و بیش از هر زمان جای خالیش احساس می‌شود.
ما مردمان کویرنشین خراسان جنوبی سید محرومان را همشهری خود می‌دانستیم، چرا که او از سمت مادر از دیار خراسان جنوبی بود و در قلب مردم جا داشت.
وی که به جای نشستن پشت میز و اداره کشور از اتاق‌های بسته، دفتر کار خود را میان مردم برد و با حضور میدانی و جهاد شبانه روزی و ارتباط مستقیم با اقشار مختلف الگویی بی نظیر از حکمرانی مردمی و انقلابی ارائه کرد.
در میان خطه کویر و نخلستان‌های خرما، از میان آسبادها و نقاط صفر مرزی و محروم، از میان معادن طلا و معادن زیر زمینی زغال سنگ روایت‌هایی از تلاش و امید جریان دارد، روایت‌هایی که با نام آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شهید ایران گره خورده است.
من به عنوان یک خبرنگار که در همه سفرهای استانی رئیس جمهور شهید به استان خراسان جنوبی برای پوشش برنامه‌ها و مراسمات حضور داشتم همه خاطراتم از آن سفرها چیزی جز سادگی، مردم داری، توجه به محرومان و پیگیری امور نبود.
شهید رئیسی برایش فرقی نداشت با ماشین یا بالگرد، پیاده یا سواره عبایش را در دست داشت و پا به پای مردم در بین آنها حاضر می‌شد و مشکلات را پیگیری می‌کرد.
در یکی از سفرهای استانی وقتی محافظان مانع از حضور و نزدیک شدن خبرنگاران شدند، وقتی صدای اعتراض ما را شنید، به نزدیکترین فرد دستور داد، بگذارید خبرنگاران همراه ما باشند.
یکی از کارگران معادن زغال سنگ طبس می‌گوید "هنوز باورم نمی‌شود آن روزی را که قرار بود شهید رئیسی از معادن زغال سنگ طبس بازدید کند.
باورمان نمی‌شد که قرار است رئیس جمهور را در میان خود ببینیم.
او به سادگی همراه با ما از همه جا بازدید کرد.
با آنکه سروصورتمان سیاه بود اما پای درد و دلمان نشست و یک فرصت 20 روزه به پیمانکاران داد تا مشکلات رفع شود".
خاطرم هست وقتی قراربود به روستای لانو، یکی از دورافتاده ترین روستاهای سربیشه سفر کند، از قبل اوضاع زندگی مردم را جویا می‌شد، مردم هم همین که فهمیدند قرار است رئیس جمهور به روستایشان بیاید سر از پا نمی‌شناختند وخود را به محل استقبال رساندند.
دیدار صمیمانه و بی ریا که در تاریخ خراسان جنوبی به یادگار ماند و به واسطه حضور رئیس جمهور در منطقه محروم و دورافتاده تیتر یک خبرها شد و رسانه‌های دیداری، شنیداری، مکتوب و شبکه‌های اجتماعی، میزبانی گرم‌ مرزنشینان از خادم ملت را به تصویر کشیدند و اشک شوق‌شان زبانزد خاص و عام شد.
اما در این دیدار اشک شوق پیرمرد روستای لانو و نحوه خوش آمدگویی آن به رئیس جمهور بیشتر قابل توجه و به یادمانی است، وقتی به رئیس جمهور گفت: در چنین موقعیت آب و هوایی و منطقه‌ای که تشریف آوردین کسی گمان نمی‌کرد رئیس جمهور در این مکان حضور یابد، ان‌شاءالله خداوند به تک تک قدم‌هایتان در آن دنیا خیر و برکت دهد.
در چنین مرزی که نه آب و آبادی داریم، فکر نمی‌کردیم که شما بیایید و خداوند به شما عمر و ایمان دهد.
کربلایی علی پیرمرد روستای لانو در پی شنیدین خبر شهادت آیت الله رئیسی هم اشک فراق می‌ریزد و می‌گوید: خبر تلخی بود و همه ما در این روستا ناراحت و غمگین شدیم.
رئیسی هدیه‌ای بود که آن را از دست دادیم.
آری، رئیسی، شهید جمهور رکورد دار سفر با بالگرد بود و جاهایی می‌رفت که خیلی افراد سال‌های پیش نرفته بودند.
زمان خداحافظی مردم با رئیس جمهور، من که خبرنگار بودم هم از این همه سادگی وامید و تلاش انرژی می‌گرفتم.
24و 25 آذرماه 1401 سومین سفر استانی رئیس جمهور سیزدهم به استان خراسان جنوبی بود،سفری دو روزه که برنامه‌های زیادی داشت.
رئیسی صبح پنج شنبه 24 اذرماه وارد فرودگاه بیرجند شد، قرار بود در این سفر علاوه بر دیدار مردمی به شهرستان‌های قاین و نهبندان سفر کند، وقتی از اشتیاق مردم مرزنشین برایشان گفتند برنامه دیدار با مرزنشینان روستای لانو را و با دل و جان پذیرفت.
قرار بود نشست با تولیدکننندگان و سرمایه گذاران و بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با عنوان نشست طلایه داران پیشرفت ایران ویژه فرصت‌های سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی برگزار شود.
همه چیز برای حضور رئیس جمهور در دل صنعت استان «منطقه ویژه اقتصادی» فراهم بود.
ابتدا تعدادی از معاونین که به همراه رئیس جمهور با بالگرد به قاین رفته بودند وارد منطقه ویژه اقتصادی شدند.
بالگرد را که در آسمان دیدم به سرعت خود را به سمتش رساندم، گمان می‌کردم رئیس جمهور به همراه معاونین در بالگرد حضور دارد، اما همه پیاده شدند وآیت‌الله رئیسی را نیافتم، از آقای یوسف سلامی که همراه رئیس جمهور به قاین سفر کرده بود پرسیدم رئیس جمهور کجاست؟
یوسف سلامی گفت: بعد از سفر به قاین وقتی مردم از وضعیت جاده بیرجند قاین برایش گفتندترجیح داد مسیر را با خودروی سواری بیاید تا اخرین وضعیت جاده را بررسی کند.
کم کم هوا تاریک می‌شد تقریبا همه میهمانان امده بودند و منتظر حضور آقای رئیس جمهور بودند.
چیزی به اذان نمانده بود، که خودوری حامل آیت الله رئیسی وارد منطقه ویژه اقتصادی شد.
او بعد از چندین ساعت متوالی کار ابتدا به سمت نمازخانه رفت تا نماز را اقامه کند سپس در جلسه حضور پیدا کند.
بعد از اقامه نماز و گپ وگفتی با پرسنل خدماتی که برایش چای آورده بودند وارد سالن جلسه شد.
جلسه ای که بیش از 3 ساعت طول کشید و او با صبر و شکیبایی پای صحبت و درددل تولیدکنندگان و سرمایه گذاران نشست.
آیت الله رئیسی با ابراز خوشحالی از حضور در جمع فعالان اقتصادی و کارآفرینان خراسان جنوبی گفت: نباید فقط به برگزاری یک نشست و جلسه بسنده کرد.
فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران پیشنهادات و طرح‌های خود را با ما، وزرا و مسئولان مربوطه درمیان بگذارند یا برای مسئولان استانی و استاندار ارسال کنند تا به دست ما برسد و پیگیری شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید بیش از اینها با هم صحبت کنیم گفت: این نشست‌ها ضروری است و باید دولت و بخش‌های دولتی با سرمایه‌گذاران، فعالان اقتصادی و کسانی که در میدان هستند، صحبت کنند لذا مسئولان برای رشد اقتصادی با حرکت جهادی، موانع سرمایه‌گذاری را از پیش روی فعالان اقتصادی بردارند فعالان اقتصادی نیز حرکت جهادی را با کمک دانشگاهیان و شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز کنند.تلاش‌ها باید با این نگاه باشد که دشمن جنگ اقتصادی شروع کرده و نمی‌خواهد ما به قله‌ها برسیم و موفق شویم لذا به انواع مختلف کارشکنی می‌کنند و این نگاه در حرکت موثر است.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: اینکه یک جلسه‌ای برگزار شود و اتفاقی متناسب با خواست فعالان اقتصادی رخ ندهد، خواست ما نیست بلکه باید نتیجه را در میدان ببینیم.با کمبود نزولات آسمانی در خراسان جنوبی ممکن است در حوزه کشاورزی نتوان روی همه محصولات کار کرد اما باید روی همان محصولاتی که می‌توان تا آخر زنجیره تولید و فرآوری صنایع تبدیلی و مراحل آن کار کرد ضرورت دارد که انجام شود.
وی با اشاره به وجود معادن غنی در خراسان جنوبی گفت: در حوزه معدن و در ارتباط با معادن سنگ، کارهای بسیار زیادی می‌توان انجام داد، استاندار شورای معادن استان را تشکیل دهد، صاحبنظران را دعوت کند و با کار جهادی موانع و مقررات دست و پاگیر را شناسایی و رفع کنند.
برای رونق معادن زیرساخت‌ها را دولت فراهم می‌کند و این کارها با بخشنامه انجام نمی‌شود لذا نیاز به پیگیری مستمر مدیران دارد.
بخش خصوصی وقتی می‌خواهد کاری در کشور انجام دهد، شب و روز نمی‌شناسد و ما به این روحیه نیاز داریم مانند هشت سال دفاع مقدس نیاز است که در این بخش حضور فعال داشته باشد.
آیت الله رئیسی به حقوق دولتی معادن در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: باید این موضوع بررسی شود که چقدر استحصال و استخراج داشته و به همان میزان این موضوع قابل بررسی است.
مساله معادن و اقتصاد معدن در خراسان جنوبی از مسائل مهم است و فعال شدن معادن خراسان جنوبی اهمیت ویژه‌ای دارد.
شهید رئیسی با تاکید بر اینکه باید به بخش خصوصی میدان داد و موانع پیش روی آن را رفع کرد گفت: بخش تعاونی ما هم باید آمادگی و میدان پیدا کند و فعال شود.
میدان دادن به بخش خصوصی نیازمند تامین نقدینگی و سرمایه در گردش است که باید بخش دولتی برنامه‌ریزی کند بخش خصوصی بتواند سرمایه در گردش داشته باشد و سرمایه در گردش هم قابل بازگشت است.
رئیس جمهور اظهار داشت: موضوع مالیات که در این جلسه مطرح شد مسوولان بررسی و در اسرع وقت نتیجه را اعلام کنند.
امروز در گمرک ایکس‌ری نیاز داریم و یکی از تولیدکنندگان کار ارزشمندی انجام داده است لذا این موضوع در گمرک ضرورت دارد چون ورود و خروج بار را تسریع می‌کند و اقدامات لازم باید در سریعترین زمان انجام شود.علام کردیم هرچه در داخل تولید می‌شود دستگاه‌ها حق ندارند وارد کنند و باید از تولید داخلی استاندارد استفاده شود.
وی با اشاره به درخواست فعالان اقتصادی درخصوص دستگاه‌های شتاب دهنده اظهار داشت: در این خصوص باید جلسه‌ای با وزیر مربوطه برگزار و تصمیم اخذ شود، استاندار نیز در جریان این تصمیم قرار بگیرد.ذموضوعاتی که در این نشست مطرح شد باید پیگیری شود و استاندار و معاون اجرایی رئیس جمهور موضوع را پیگیری کنند تا به نتیجه‌ای که باید برسیم.
باید پیگیری‌ها ادامه یابد تا جلسه‌ای که با فعالان اقتصادی مجدد برگزار می‌کنیم مشخص شود چند گره از این حوزه باز شده و تکرار درخواست‌ها یاس‌آور است.
به هیچ عنوان راضی به ضرر تولیدکننده و اجحاف به مصرف کننده نیستیم و تولید باید رونق داشته باشد.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به دوبانده‌سازی جاده بیرجند - قاین از سال‌های گذشته افزود: جاده قاین - بیرجند مشکلاتی داشت و تصادفات زیادی که خانواده‌های زیادی در این مسیر داغدار شدند.
امروز موقع عبور از این جاده از استاندار سوال کردم که وضعیت این جاده به کجا رسیده و گفتند که کار انجام شده و 12 کیلومتر باقی مانده که این مقدار عدد قابل توجهی نیست.
تصادفات جاده‌ای خسارت عظیمی برای کشور است و این تعداد تلفات سالانه قابل قبول برای کشور نیست لذا باید هم نقاط حادثه‌خیز اصلاح شود و در کنار آن آموزش‌های لازم به مردم داده شود تا عدد تلفات جاده‌ای را کاهش دهیم و به صفر برسانیم.
وی از وزیر راه و شهرسازی که در این نشست حضور داشت، خواست 12 کیلومتر باقیمانده از دوبانده‌سازی جاده قاین - بیرجند در اولویت قرار گیرد.
رئیس جمهور همچنین ایجاد اشتغال برای بانوان توسط کارآفرینان را اقدامی ارزشمند دانست و گفت: توجه به کار و اشتغال بانوان تحصیلکرده و اشتغال متناسب با شرایط شان در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به‌ویژه بانوانی که مشکلات جسمی و حرکتی دارند، کار بسیار خداپسندانه و ارزشمندی است که دولت هم باید حمایت کند.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی با وجود همجواری با کشورهای مختلف و برخی آسیب‌پذیری‌ها، بنابر شاخص‌ها و آماری که دارم و استاندار هم اشاره کردند جزو استان‌های امن کشور است یعنی کمترین آمار جرم را دارد که نشان می‌دهد اساس قضیه فرهنگ این استان است و فرهنگ سنی و شیعه، فرهنگ شهرنشین و روستانشین اینجا با فرهنگ دینی، اخلاق و خلق و خوی مربوط به این خطه بوده که سرمایه بسیار عظیمی است و باید همچنان حفظ شود.
آری تو رفتی و هنوز باورش برایمان سخت است.
هر از گاهی که دلمان برایت تنگ می‌شود سری به گزارش هایم می‌زنم همان هایی که در سفرهای استانی همرات بودم واز نزدیک می‌دیدم که با حضورت در کنار محرومان می‌خواستی دردی از روی دلشان برداری و باری از دوششان سبک کنی.
آری دغدغه همیشگی‌ات مردم بود و خستگی نمی‌شناختی و سعی داشتی فرصت را مغتنم بداری و زمان بیشتری در کنار مردمان باشی.
هر وقت دلم برایت تنگ می‌شود سری به قاب عکس نشست خبری با خبرنگاران می‌زنم و با یاد خاطراتت دل را آرام می‌کنم.
خادم الرضا برایمان دعا کن.
دخترت بهار انصاری خبرنگار و فعال رسانه از دیار خراسان جنوبی
انتهای پیام/ 254