تحق شعار سال باعث عدالت اقتصادی میشود/ تغییر نگاه به مرزها - تسنیم
استاندار کردستان گفت: تحق شعار سال باعث عدالت اقتصادی و خودکفایی ملی می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آرش لهونی عصر امروز در نشست استانداران عراق و استانهای مرزی ایران فعالان اقتصادی که در هتل شادی این شهر برگزار شد، ضمن خیر مقدم به همه مهمانان، از کردستان به عنوان سرزمین فرهنگ، هنر و همزیستی نام برد و اظهار کرد: امروز با افتخار میزبان اجلاس مهم بین استانهای مرزی ایران و اقلیم عراق هستیم.
وی افزود: در این نشست هوال ابوبکر، استاندار سلیمانیه، امید خوشناو، استاندار اربیل، علی تتر، استاندار دهوک و خانم نوخشه ناصح از حلبچه و استانداران کرمانشاه و آذربایجان غربی حضور دارند.
جا دارد از کنسولگری عراق بهخاطر هماهنگی اجرای این مراسم تشکر کنم.
استاندار کردستان بر مناسبات دوجانبه و تقویت همکاریهای مشترک دو طرف تاکید کرد و گفت: در سالجاری که به عنوان سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، مسئولیت مدیران سنگینتر و تحقق این شعار نه تنها به معنای رونق تولید است بلکه مسیر عدالت اقتصادی و خودکفایی ملی را هموار میکند.
وی عنوان کرد: امیدواریم که این اجلاس گامی مسیر برای تحقق این اهداف و همکاریهای منطقهای باشد.
ایران و لراق تنها همسایگان جغرافیایی نیستند بلکه ارتباط عمیق تاریخی و فرهنگی با هم دارند.
لهونی بیان کرد: ایران و عراق مبادلات تجاری سنتی و آئینهای مشترک در دو سویه مرز ایجاد کرده و این سرمایه اجتماعی میتواند پایه مستحکم برای تقویت روابط آینده ما باشد.
وی اظهار کرد: باید با نگاه با تجربههای گذشته و شرایط شناسایی بومی و پتانسیلها به سمت همکاری نوین حرکت کرده و نگاه به مرزها را به رشد اقتصادی و همافزایی اجتماعی تغییر دهیم.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: امیدوریم که این نشست فصل تازه در روابط استانداران مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق باشد، فصلی سرشار از منافع مشترک و رسیدن به توسعه پایدار، رفاه و امنیت پایدار باشد.
به گفته وی، دیدار اوایل امسال رهبر معظم انقلاب با رئیس اقلیم عراق و سفر پزشکیان به کردستان عراق، نقطه عطف و آغاز این مناسبات است و بیانگر عزم مشترک دو طرف ایران و عراق برای تقویت و توسعه ارتباطات دیرینه است.
استاندار کردستان بیان کرد: این نشست نیز در راستای ادامه ارتباطات گذشته و تقویت روابط خواهد بود؛ استان کردستان با داشتن مرز طولانی با اقلیم کردستان عراق و مرزهای رسمی و مبادلاتی همچون سیرانبند و باشماق مریوان و منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان ظرفیت بالایی برای تبدیل به قطب خارجی و جذب سرمایه خارجی است.
وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری یکدیگر پایهگذار زیست اجتماعی پایدار و بینالمللی باشیم؛ توسعه بازارچههای مرزی، فعالسازی ظرفیتهای گردشگری، صنایع تبدیلی و انرژیهای نو، حمایت از سرمایهگذاران عراق و بهرهبرداری از ظرفیتهای سرمایهگذاری ایران و عراق از جمله ظرفیتهای سرمایهگذاری است
لهونی یادآور شد: این اجلاس نقطه آغاز مسیری است که هویت ایرانی و بنیان حرکت توسعه خواهد بود، امید که این دو روز در شهر اصیل سنندج سرشار از خروجی باشد.
انتهای پیام/481/