خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راهکاری ارزان و علمی برای نجات آب‌های زیرزمینی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 14:53
در شرایطی که هزینه های تصفیه فاضلاب با استفاده از باکتری های وارداتی بسیار بالاست، یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری قزوین توانسته با تکیه بر زیست بوم خاص ایران، میکروارگانیسم هایی بومی را برای تصفیه فاضلاب شناسایی و تولید کند.
قزوين،فاضلاب،فناوري،تصفيه،حوزه،كشور،ايران،فلزات،سنگين،پارك،ع ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، در شرایطی که هزینه‌های تصفیه فاضلاب با استفاده از باکتری‌های وارداتی بسیار بالاست، یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری قزوین توانسته با تکیه بر زیست‌بوم خاص ایران، میکروارگانیسم‌هایی بومی را برای تصفیه فاضلاب شناسایی و تولید کند؛ اقدامی که می‌تواند هزینه‌ها را به شدت کاهش داده و در بحران آلودگی آب‌های زیرزمینی راهگشا باشد.
کارآفرین قزوینی با بومی‌سازی باکتری‌های تصفیه‌ای فاضلاب، گامی نو در کاهش هزینه‌های تصفیه‌خانه‌ها برداشت که در شرایط ناترازی امروز آب در کشور و استان قزوین می‌تواند موثر باشد.
عارف رحمت‌پناهی، بنیان‌گذار یکی از شرکت‌های نوپای دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری قزوین، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به زمینه فعالیت شرکت خود اظهار داشت: ایده ما بر پایه شناخت و استفاده از میکروارگانیسم‌های خاص خاک ایران در حوزه تصفیه فاضلاب شکل گرفت.
با وجود استقبال و تحسین‌های فراوانی که از این طرح شده، تاکنون تنها حمایت عملی‌ای که دیده‌ایم از سوی پارک علم و فناوری بوده و از سایر نهادها و دستگاه‌های مرتبط حمایتی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه باکتری‌های تصفیه‌ای فاضلاب در سطح جهانی دارای هزینه‌ای بسیار بالا هستند، افزود: هر لیتر از این باکتری‌ها حدود 400 دلار قیمت دارد و برای شروع فعالیت یک تصفیه‌خانه حداقل 5 لیتر از این محصول لازم است؛ عددی که برای بسیاری از پروژه‌های داخل کشور مقرون به صرفه نیست.
این کارآفرین قزوینی با تأکید بر شرایط اقلیمی خاص ایران گفت: همان‌طور که کشور ما دارای اقلیم و شرایط زیست‌محیطی منحصربه‌فردی است، به‌صورت طبیعی باید از میکروارگانیسم‌های بومی خود نیز بهره ببرد.
ما در این شرکت موفق شدیم نمونه‌ای جدید از میکروارگانیسم‌های خاک ایران را شناسایی و در فرایند تصفیه فاضلاب به‌کار بگیریم و از پیشگامان این حوزه به شمار می‌رویم.
رحمت‌پناهی تصریح کرد: فرایند استفاده از باکتری‌های تصفیه‌ای از سال 1970 در کشورهای صنعتی آغاز شده و امری شناخته‌شده است، اما متأسفانه در کشور ما آن‌گونه که باید به این روش بها داده نشده و تصفیه‌خانه‌ها همچنان از روش‌های سنتی خود پیروی می‌کنند.
وی با اشاره به توانایی محصول تولیدی در حذف فلزات سنگین از آب‌های زیرزمینی گفت: یکی از بحران‌های اساسی ما، آلودگی منابع آب زیرزمینی به فلزات سنگین است که این محصول می‌تواند راهکاری موثر و کاربردی برای آن باشد.
در همین رابطه، معاون پارک علم و فناوری قزوین نیز در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار کرد: شرکت مورد اشاره از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان خلاق در حوزه بیوتکنولوژی است که با ایده‌ای نو وارد عرصه شد و توانست داوران ما را قانع کند که قابلیت حذف فلزات سنگین از آب را دارد؛ مسئله‌ای که یکی از چالش‌های مهم کشور در حوزه محیط‌زیست محسوب می‌شود.
وی افزود: هم‌اکنون 260 واحد فناور در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان در استان قزوین فعال هستند، از نظر جایگاه کشوری نیز استان قزوین در حوزه دانش‌بنیان در رتبه چهارم قرار دارد که این نشان از ظرفیت بالای علمی و فناوری استان است.
گفتنی‌ است روش استفاده از باکتری‌های خاص در تصفیه فاضلاب، نخستین بار در دهه 1970 در کشورهای صنعتی توسعه یافت.
این فناوری بر پایه بهره‌گیری از میکروارگانیسم‌های مفیدی است که می‌توانند ترکیبات آلی، فلزات سنگین و آلاینده‌های زیست‌محیطی را از آب حذف کنند.
با وجود آنکه این فناوری در بسیاری از کشورها جایگزین روش‌های سنتی شده، اما در ایران همچنان تصفیه‌خانه‌ها به شیوه‌های قدیمی وابسته‌اند.
در سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش کرده‌اند این شکاف فناورانه را پر کرده و با بومی‌سازی این روش‌ها، راه‌حل‌هایی ارزان‌تر و کارآمدتر ارائه دهند.
انتهای پیام/