خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دستاورد دولت شهید رئیسی در استان کهگیلویه و بویراحمد چه بود؟

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 14:01
یاسوج-شهید سید ابراهیم رئیسی طی دو سفر خود به عنوان رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد ۵ ابر پروژه مهم را تکمیل و به بهره برداری رساند.
جمهور،بهره،رئيس،شهيد،طرحي،سفر،كهگيلويه،بويراحمد،توماني،افتتا ...

به گزارش خبرنگار مهر، گروه استان‌ها_نسیم راوند: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ بود که خبری در رسانه‌ها مبنی بر سقوط هلی کوپر رئیس جمهور و همراهانش در منطقه حفاظت شده دیزمار شهرستان ورزقان آذربایجان غربی منتشر شد، خبری تلخ که تنها برای ایرانی‌ها بلکه برای انسان‌های آزاده تلخ بود.
امروز هم به مناسبت نخستین سالگرد شهادت شهید ابراهیم رئیسی، به پنج ابر پروژه‌ای که طی دو سفر رئیس جمهور شهید به کهگیلویه و بویراحمد تکمیل و به بهره برداری رسیدند اشاره خواهیم کرد.
مهر ۱۴۰۰ بود که نخستین سفر استانی اش در قامت رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد آغاز کرد، سفری با ۱۵۶ مصوبه که ۲۹ مورد آن به طور کامل اجرا شد.
سفری ۷ هزار میلیارد تومانی برای توسعه حوزه زیرساخت‌ها، به همراه پروژه‌های حوزه نفت و گاز ۲۲ هزار میلیارد تومان مصوب شد که از این مبلغ ۳ هزار میلیارد تخصیص یافت.
اعتباری که باعث شتاب بخشی پروژه‌ها در حوزه زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور بخش‌های راه، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، رفع محرومیت، صنعت و کشاورزی و سایر حوزه‌ها شد.
اقدامی که نتایج آن در سفر دوم رئیس جمهور در روزهای ۲۶ و ۲۷ تیر ۱۴۰۲ رقم خورد.
اقداماتی مؤثر برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام اقتصادی و عمرانی از سوی دولت سیزدهم، نخست بهره برداری از سد چم شیر بعد از ۱۲ سال بود که به بهره برداری رسید.
افتتاح سد چم شیر بعد از ۱۲ سال
رئیس جمهور شهید در بدو ورود به کهگیلویه و بویراحمد بعد از دیدار با عشایر در منطقه سقاوه مارگون به گچساران سفر می‌کند تا نیروگاه و سد چم شیر که از او به عنوان پنجمین سد بزرگ کشور نام برده می‌شود را با ظرفیت ۲.۳ میلیارد متر مکعب را افتتاح کند.
طرحی که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۰ آغاز شده بود با هزینه هزار میلیارد تومانی و ۳۰۰ میلیون یورو هزینه به بهره برداری رسید.
افتتاح پتروشیمی گچساران پس از ۲۰ سال
پتروشیمی گچساران دومین طرح افتتاحی رئیس جمهور شهید بود، طرحی ۲۰ ساله که با بهره برداری از آن زمینه اشتغال ۳ هزار جوان را فراهم می‌کند.
عملیات احداث این پتروشیمی که از سال ۱۳۸۴ در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار آغاز و با اعتبار ۱.۳ میلیارد یورو سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید.
بهره برداری از جاده ارتباطی پاتاوه-دهدشت
نوبت به محور ارتباطی پاتاوه-دهدشت رسید، طرحی ۲۹ ساله که از آن به عنوان یکی از پیرترین یروژه راه سازی وزارت راه و شهرسازی از آن نام برده می‌شود.
طرحی که در سال ۱۳۷۳ در سفر مقام معظم رهبری به استان کلنگ‌زنی و بعد از ۲۹ سال با هزینه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی به دست رئیس جمهور شهید به بهره برداری رسید.
افتتاح نماد صنعت استان «کارخانه قند» یاسوج
این کارخانه که از آن به عنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد نام برده می‌شود طی ۱۲ سال با واگذاری‌های متعدد به بخش خصوصی و شخصی از چرخه تولید خارج شده بود.
طرحی که در زمان سکانداری شهید رئیسی بر قوه قضائیه قفل آن شکسته شد.
این طرح با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی توسط ستاد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) به چرخه تولید بازگشت و در دومین سفر رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
شاید بتوان گفت مهمترین طرحی که ماندگار ماند کارخانه قند است، طرحی که با حضور خانواده‌های کارگران و اشک شوق بازگشت به کار این افراد در ذهن‌ها و تاریخ ثبت شد
بهره برداری از تنها بیمارستان بهمئی
و حالا نوبت به بیمارستان ۳۲ تخت خوابی شهید سلیمانی بهمئی رسید، طرحی که از سال ۱۳۹۳ با زیربنای ۶ هزار متر مربع در زمینی به مساحت ۲۳ هزار مترمربع آغاز شده بود با اعتبار ۱۳۵ میلیارد تومانی در دولت سیزدهم تکمیل و با حضور رئیس جمهور شهید به بهره برداری رسید.
بیمارستانی که ظرفیت افزایش ۶۴ تخت را دارد و شامل بخش‌های مختلف اطفال، داخلی، اورژانس، جراحی سرپایی و تخصصی است.
علاوه بر افتتاح طرح‌های عمرانی و اقتصادی در سفر رئیس جمهور شهید به کهگیلویه و بویراحمد، پروژه‌های بزرگ در این سفر کلنگ زنی شدند که از جمله آن می‌توان به کلنگ‌زنی پروژه میدان گاز مختار اشاره کرد که با به نتیجه رسیدن این پروژه، زمینه اشتغال ۴ هزار نفر فراهم و تحول عظیمی در استان ایجاد می‌کند.
همچنین در دولت سیزدهم ۴۲ پروژه راکد اقتصادی استان به چرخه تولید بازگشت.