گردشگری کرمان تشنه آموزشهای مهارتی/ لزوم تربیت نیروی ماهر - تسنیم
معاون استاندار کرمان، گفت: استان کرمان ظرفیت های بزرگ گردشگری دارد که نیاز است این صنعت آموزش داده شود تا بتوان از ظرفیت های موجود بهره برداری کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، غلامرضا سالاری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان، ظهر امروز در شوراى مهارت استان کرمان با حضور محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان فنى و حرفه اى کشور در سالن پیامبر اعظم(ص) برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اولویتهای استان و کشور مهارتآموزی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان، با بیان اینکه سالهای سال در همه زمینهها پیشرفت داشتیم، اما در زمینه مهارتآموزی آنطور که باید کار نشده است، افزود: کمبود مربی یکی از دلایل مهارتآموزی موفق است و در استان کرمان حداقل به 50 نفر مربی حق التدریس نیازمندیم.
وی با عنوان اینکه در استان کرمان به دلیل موقعیت خاص استان و خشکسالیهای سالهای گذشته مشکلات زیادی را شاهد هستیم، ادامه داد: کرمان تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و بسیاری از باغات و مزارع خشک شده است که نیاز است با مهارت آموزی افراد را به سمت سایر حرفهها و صنایع سوق داد تا معضل بیکاری این افراد برطرف شود.
سالاری، با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای در حوزه گردشگری از ضروریات استان کرمان است، گفت: کرمان ظرفیتهای بزرگ گردشگری دارد که نیاز است این صنعت آموزش داده شود تا بتوان از ظرفیتهای موجود بهرهبرداری کرد.
محمدرضا وحیدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان، نیز در این جلسه، عنوان کرد: سند "کرمان بر فراز" و سند مهارت استان با هدف همراستا کردن امکانات و منابع تدوین شدهاند تا در اختیار دستگاههای اجرایی قرار گیرند و از مشکلات پیشرو بکاهند.
وی از کاهش نرخ بیکاری استان کرمان از 11 درصد به 8 درصد خبر داد و افزود: این کاهش در شرایطی محقق شده که نرخ مشارکت اقتصادی در استان همچنان پایینتر از متوسط کشوری است.
هدفگذاری ما، ارتقای این نرخ با تکیه بر توانمندسازی نیروی انسانی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان، با ابراز نگرانی از نرخ بالای بیکاری در میان زنان استان، گفت: بیکاری زنان در کرمان بهمراتب از میانگین کشوری بیشتر است و لازم است برنامهای ویژه برای توانمندسازی آنان در مشاغل موردنیاز تدوین شود.
وحیدی با اشاره به وجود زیرساخت مراکز فنی و حرفهای در بیشتر شهرستانهای استان، بیان کرد: اگر چه ما سهم بالایی از بودجه استانی را به تجهیزات فنی و حرفهای اختصاص دادهایم، اما تأمین مواد اولیه آموزشی نیازمند حمایت از منابع ملی است و انتظار داریم توجه خاصی به این بخش شود.
وی همچنین به ظرفیت صنایع بزرگ استان اشاره و تصریح کرد: از طریق مشارکت صنایع میتوانیم رویدادهای ملی مهارتی برگزار کنیم.
این برنامهها علاوه بر ارتقای توانمندیها، انگیزه را در میان نیروهای کار افزایش میدهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان افزود: اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان تعامل مؤثری با نیروهای مسلح، دانشگاهها و زندانها در اجرای دورههای مهارتی دارد که این همکاریها باید تقویت شود.
در پایان وحیدی بالا بودن نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی را یک چالش جدی عنوان و تاکید کرد: بخش عمدهای از بیکاران استان را فارغالتحصیلان تشکیل میدهند و لازم است سیاستهای مهارتی بهطور ویژه این گروه را هدف قرار دهد.
انتهای پیام/511/