واکنش شهرداری و شرکت خودروساز به اختلاف بر سر زمین منطقه 18
در پی دیوارکشی در اراضی کشاورزی منطقه 18 تهران، نمایندگان شهرداری و شرکت خودروسازی مالک زمین، توضیحاتی درباره وضعیت مالکیت و مجوزهای این زمین ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امروز جمعی از خبرنگاران در محل زمینی حاضر شدند که به گفته شهرداری، توسط یک شرکت خودروساز خصوصی دیوارکشی شده است.
علی زیاری، شهردار ناحیه 6 منطقه 18، در حاشیه این بازدید با اشاره به اینکه در حریم منطقه 18 که ریههای تنفسی شهر به شمار میرود، به دلیل نبود مدیریت واحد بر مجموعه حریم، مشکلاتی بهوجود آمده، اظهار کرد: در محدوده زمینهای زراعی منطقه، به طول 600 متر دیوارکشی انجام شده، اما هیچگونه مجوزی از سوی مالک ـ که یک شرکت خودروسازی خصوصی است ـ ارائه نشده است.
وی افزود: طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی، این محدوده در حریم منطقه قرار دارد و در یک ماه و نیم اخیر، به دلیل نبود مدیریت یکپارچه، اختلافاتی در زمینه مصوبهها و بخشنامهها ایجاد شده که در نهایت منجر به این دیوارکشیها شده است.
زیاری ادامه داد: این شرکت خودروساز، در پی اجرای دیوارکشی بتنی، مسیر کانال «قوریچای» را که وظیفه جمعآوری آبهای سطحی تهران را بر عهده داشت، تغییر داده و در توجیه این اقدام، جلوگیری از تبدیل زمین به محل دپوی نخاله را عنوان کرده است.
این در حالی است که تخلیه زباله در این محل به سالها پیش بازمیگردد؛ آیا این موضوع میتواند توجیهی برای دیوارکشی باشد؟
همایون ساویز، مشاور این شرکت خودروسازی خصوصی نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این اراضی متعلق به شرکت «مهیا» (زیرمجموعه بنیاد مستضعفان) بوده که تخلیه و سپس به مزایده گذاشته شد.
شرکت ما یکی از شرکتکنندگان در مزایده بود که برنده شد و این زمین را خریداری کرد؛ مستندات آن نیز موجود است.
وی افزود: این زمین در اصل اراضی کشاورزی بوده که محصولاتی برای مصرف دام در آن کشت میشد، اما هیچگونه بهرهبرداری اقتصادی یا تولید محصول کشاورزی قابل عرضه در بازار در آن صورت نمیگرفت.
پس از تخلیه زمین نیز، دیگر هیچگونه کشت و زرعی در آن انجام نشده است.
مشاور این شرکت خودروسازی با بیان اینکه این زمین برای طرح توسعه شرکت خریداری شده، تأکید کرد: تا امروز تمامی فرآیندهای قانونی مورد نیاز برای تغییر کاربری را طی کردهایم، هرچند هنوز مجوزی برای ما صادر نشده است.
از زمان استانداری آقای فخاری تا به امروز، پیگیر این موضوع بودهایم.
وی ادامه داد: بر اساس نامههایی که بهصورت رسمی به ما ابلاغ شده، این زمین در محدوده قانونی شهرستان قدس قرار دارد و شهرداری شهر قدس نیز رسماً اعلام کرده که هیچگونه حقی برای تعامل با شهرداری تهران در این زمینه وجود ندارد.
به گفته ساویز، برخلاف ادعاهای مطرحشده، مساحت این زمین 120 هکتار است و دلیل دیوارکشی آن، تخلیه شبانه نخاله در این محدوده بوده است.
در ادامه، علی زیاری، شهردار ناحیه 6 منطقه 18 نیز اظهار کرد: بازی با واژهها بهمعنای اخذ مجوز نیست.
هرگونه ساختوساز یا تغییر کاربری نیازمند مجوز قانونی است و دیوار بتنی نیز دیوار به شمار میآید و مصداق تخلف محسوب میشود.
انتهای پیام/