احوال حج_21/تبلور امت واحده؛ باور کنیم سکه به نام محمد است
در عمره افرادی که دستشان به دهنشان می رسد را می بینید ولی در حج آدم هایی را می بینید که از هر قشری هستند و این گزاره «باور کنیم سکّه به نام محمد (ص) است» را وقتی در مسجدالنبی نماز خوانده می شود می توان حس کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سجاد محقق در ادامه روایت خود از سفر حج گفت:
تفاوت عمره و حج به نظرم خیلی زیاد است.
عمره یک سفر زیارتی مثل سفری است که به مشهد و کربلا میرویم با همان مختصات.
اما حج یک فضای متفاوت است؛ امت واحد را در حج میشود دید.
افرادی که عمره میآیند را اگر نگاه کنید معمولاً قشرهای مرفه جوامع اسلامی هستند چون عمل مستحبی است اما حج چون عمل واجب است، معنی استطاعت هم همانطور که گفتم در ایران و کشورهای دیگه مقداری متفاوت است و درباره استطاعت بدنی هم خیلیها حاضرند با هر شرایطی و با هر سختی به حج بیایند، همین موضوع تفاوت عمره و تمتع را رقم میزند.
در عمره افرادی که دستشان به دهنشان میرسد را میبینید ولی در حج آدمهایی را میبینید که از هر قشری هستند و این گزاره «باور کنیم سکّه به نام محمد (ص) است» را وقتی در مسجدالنبی نماز خوانده میشود میتوان حس کرد.
یعنی وقتی نگاه میکنید میبینید از هر رنگ و جنسی آدم در این مسجد است؛ این امت واحده خیلی مهم است، این ارتباط با مسلمانها یعنی وقتی برمیگردی از حج و میگویند مسلمانها اگر قیام کنند فلان اتفاق را رقم خواهند زد میفهمی که در مورد چه جامعهای حرف میزنند.
شاید هیچ وقت این جمعیت را کنار هم جای دیگری نتوانیم ببینیم، آدمهایی که همعقیده و همباور ما هستند.
پیش از سفر حج، زنگ زدم آقای رضا امیرخانی خداحافظی کنم گفت سجاد رفتی تا حالا؟
گفتم عمره رفتم؛ تعبیر خیلی قشنگی داشت و گفت که میبینی که عمره مقابل حج مثل «اسکرین سِیوِر» است؛ یک نمای لحظهای و کوچک از سفر تمتع؛ واقعاًهم این را حس کردم.
حج (در واقع مکه و مدینه) یک کوه آتشفشانی است که فصل فورانش موسم حج است و طبیعتاً در عمره این آتشفشان خاموش است و دیدن آتشفشان خاموش جذابیت آتشفشان فعال را ندارد.
این قشنگترین خداحافظی و قشنگترین توصیفی بود که یک نفر از حج داشت.
.
انتهای پیام/