صدور 20 هزار کارت اهدای عضو در اراک
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی گفت: سال 98 حدود دو هزار نفر در اراک کارت اهدای عضو داشتند که این مهم اکنون به 20 هزار کارت اهدای عضو رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، زهرا کمال آرا، مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی پیش از ظهر امروز در نشست صمیمانه انجمن اهدای عضو استان مرکزی با اشاره به اهمیت فرهنگ اهدای عضو در جامعه گفت: جمله "اهدای عضو، اهدای زندگی" قبلا شعار بود اما اکنون به عنوان یک رفتار، منش، آیین و فرهنگی محسوب میشود، امیدواریم به قدری این فرهنگ گسترش یابد که به عنوان یک آیین ایرانی و ملی از آن یاد شود.
وی افزود: پیوند بافت به بافت از سالهای گذشته وجود داشته اما اینکه ارکان حیاتی از فردی به فرد دیگری پیوند زده باشد مربوط به قرن جدید است، شش ارگان حیاتی در انسان وجود دارد که شامل ریه، قلب، کبد، کلیه، روده، لوزالمعده، است.
کسی میتواند بهتر از همه این را در اختیار بیماران عضوگیر قرار دهد که دیگر به ارگانهای اصلی نیاز ندارد و افرادی هستند که دچار مرگ مغزی شدهاند.
کمال آرا اظهار کرد: 99 درصد مرگ بر اثر ایست قلبی است اما یک درصد مرگ بر اثر ایست مغز است.
مرگ مغزی همان کمای عمیق است؛ یعنی عملکرد سلولهای مغزی دچار مشکل شده باشد.
اگر به دنبال این کما که قابل برگشت است نیز سطح آگاهی افزایش پیدا کند بیمار بهبود پیدا میکند و اگر اینکه وضعیت بدتر شود و فرد بهبود پیدا نکند نیز مرگ مغزی پدید میآید.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی تصریح کرد: در مرگ مغزی فرد شعور، آگاهی و ادراک ندارد و هیچ چیزی نمیبیند و نمیشوند و اگر از دستگاه جدا شود فرد فوت میکند، اما اگر در همان ساعات اولیه بتوان خونرسانی را انجام داد قلب به کار خود ادامه میدهد و ارگانها فعالیت خود را انجام میدهند.
اگر توسط متخصصان زبده مرگ مغزی به سرعت تشخیص داده شود و خانواده بیمار به مرگ مغزی یقین پیدا کنند میتوان ارگانها را به بیمار دیگری پیوند زد و جان 8 تا 10 بیمار پیوندی را نجات داد.
وی ادامه داد: بنابراین اثبات مرگ مغزی با گروه دانشگاه علوم پزشکی هر استان استو به فرد اهدا کننده عضو نیز جانبخش گفته میشود، برای اینکه مرگ مغزی را باور کنیم نیازمند انجام کار فرهنگی است.
فرهنگ اهدای عضو رسالتی درمانی، فرهنگی، فقهی، قانونی و اجتماعی است و سبب میشود بیمارانی که نیاز به اهدای عضو دارند را به زندگی برگردانند.
کمال آرا عنوان کرد: از سال 89 که تیمهای فراهم آوری اعضای پیوند در استان مرکزی شکل گرفت و مرکز آن بیمارستان ولیعصر (عج) است تاکنون نیز 74 مرگ مغزی وجود داشت که به اهدا رسیدند که شامل 24 نفر خانم و 50 نفر آقا است، همچنین از سال 98 که انجمن اهدای عضو در استان مرکزی شکل گرفت تاکنون 170 مرگ مغزی وجود داشت که 37 نفر از آنها به مرحله اهدا رسیدند که سن اهدا از 5 تا 58 سال بوده است.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی بیان کرد: در کشور 27 هزار نارسایی با ارگانهای حیاتی داریم که ممکن است هر لحظه یک نفر به دلیل نرسیدن ارگانهای حیاتی حذف شوند، همچنین 8 هزار حادثه منجر به مرگ مغزی وجود دارد که تنها نصف آنها قابلیت اهدای عضو را دارند و یک چهارم آنها به اهدای عضو میرسند چراکه هنوز نتوانستهایم به فرهنگ اهدای عضو دست پیدا کنیم.
وی افزود: فرهنگ اهدای عضو یک فرایند تلخ و شیرین است و هدف ما این است که با آموزش اهدای عضو به فرهنگ اهدای عضو برسیم، این در حالیست که با وجود داشتن کارت اهدای عضو اما خانواده فرد باید نسبت به اهدای عضو رضایت دهند، سن در اهدای عضو مهم نیست و حتی فرد 85 ساله اهدای عضو دارد، اما اهدای عضو به سایز ارگانها بستگی دارد، افرادی که دچار بیماری ایدز، هپاتیک و سرطانهای پیشرفته هستند از اهدای عضو معاف هستند.
کمال آرا بیان کرد: دریافت کارت اهدای عضو از سن 13 سالگی برای افراد وجود دارد، هر فردی برای دریافت کارت اهدای عضو باید وارد سایت اهدا سنتر شود و فرایند صدور کارت انجام میشود، یکی از اقدامات خوب در سطح استان برای جانبخشان این است که برای نخستین بار قطعه جان بخشان برای افراد اهداکننده عضو در آرامستان اراک اختصاص یافت.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی خاطرنشان کرد: سال 98 حدود دو هزار نفر در اراک کارت اهدای عضو داشتند که این مهم اکنون به 20 هزار کارت اهدای عضو رسیده است.
اصل مهم در اهدای عضو فرهنگ سازی است
مرتضی صدیقی، نائب رئیس انجمن اهدای عضو استان مرکزی در این نشست با اشاره به اهمیت اهدای عضو گفت: در بحث اهدای عضو نیاز داریم آگاهی خود را افزایش دهیم و وقتی آگاهی به حدی رسید که بتوانیم آن را به جامعه تزریق کنیم توانسته این به رسالت خود دست پیدا کنیم.
وی افزود: اصل مهم در اهدای عضو فرهنگ سازی است، تا زمانی که دیدگاه نسبت به اهدای عضو تغییر نکند اتفاقی نمیافتد، زمانی که مرگ مغزی اتفاق میافتد مغز بیشتر از دو یا سه هفته فرصت اهدای عضو را نمیدهد و بعد از این مدت سموم بدن به ارگانهای اصلی نفوذ پیدا میکند و در این شرایط امکان اهدای عضو وجود نخواهد داشت.
صدیقی عنوان کرد: بنابراین تشخیص مرگ مغزی توسط تیم پزشکی بسیار مهم است، همچنین همکاری تیم فراهم آوری و اینکه به موقع رضایت والدین گرفته شود بسیار در اهدای عضو اهمیت دارد.
نائب رئیس انجمن اهدای عضو استان مرکزی خاطرنشان کرد: در کار فرهنگ سازی باید درصد دریافت کارت اهدای عضو افزایش یابد.
همچنین برای رضایت مندی باید دانش عمومی را افزایش دهیم و مردم از قبل زمینه فرهنگی را داشته باشند تا رضایت گیری سخت نباشد.
انتهای پیام/711/