خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جوانی جمعیت؛ سرمایه ای برای توسعه پایدار و امنیت اجتماعی

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 12:01
شیراز- جمعیت جوان ایران سرشار از پتانسیل و نیروی محرکه‌ای برای توسعه پایدار و ارتقای امنیت اجتماعی است که نقش اساسی جوانان را در رسیدن به آینده‌ای روشن و پایدار برجسته می کند.
جمعيت،جامعه،كاهش،اجتماعي،فارس،ادامه،باروري،چالش،عوامل،جوانان ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: جمعیت جوان ایران، با وجود چالش‌های موجود، سرشار از پتانسیل و نیروی محرکه‌ای برای توسعه پایدار و ارتقای امنیت اجتماعی است.
تحولات اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی، نقش اساسی جوانان را در رسیدن به آینده‌ای روشن و پایدار برجسته می‌کند.
جمعیت جوان ایران، با وجود نرخ باروری در حال کاهش، همچنان از پتانسیل بالایی برخوردار است.
این نسل، با دسترسی به دانش و فناوری نوین، می‌تواند نقش محوری در تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایفا کند.
اما چالش‌هایی مانند بیکاری، عدم دسترسی به فرصت‌های شغلی، مهاجرت و نگرانی‌های اقتصادی بر آینده این جوانان سایه افکنده است.
بررسی میزان بیکاری و نرخ بیکاری جوانان، و تحلیل عوامل مؤثر بر این معضل، از جمله ناهماهنگی بین نیازهای بازار کار و آموزش‌ها می‌تواند به حل این چالش کمک کند.
جوانی جمعیت در ایران، با وجود چالش‌های موجود، فرصتی استثنایی برای توسعه پایدار و ارتقای امنیت اجتماعی است.
با برنامه‌ریزی‌های دقیق، سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش، ایجاد فرصت‌های شغلی و توجه به نیازهای جوانان، می‌توان از این سرمایه انسانی ارزشمند به نحو مطلوب بهره‌برداری کرد و ایران را به سوی آینده‌ای روشن هدایت کرد.
مسئله کاهش جمعیت یک چالش جدی جهانی است
سمانه ذوالقدری مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در هفته گذشته بازدیدی از اتاق رصد جمعیت انجام شد و آمارها نشان می‌دهد که روند فرزندآوری در کشور رو به کاهش است، گفت: سن ازدواج بالا رفته و خانواده‌ها کوچک‌تر شده‌اند.
وی ادامه داد: امروز مسئله کاهش جمعیت یک چالش جدی جهانی محسوب می‌شود، اما این مسئله صرفاً یک موضوع آماری نیست و واقعیت این است که آینده‌ی ما و فرزندان ما به همین عددهای ساده وابسته است و اگر بخواهیم روند کاهشی جمعیت متوقف شود، باید به مجموعه عواملی که شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و قانونی است، توجه کنیم.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس افزود: این تصور، ساده‌انگارانه است که ما کاهش جمعیت را صرفاً ناشی از عدم تمایل مردم برای فرزندآوری بدانیم، بنابراین تا ریشه این چالش به صورت واقعی شناسایی نشود و عوامل اصلی دخیل مورد کنکاش قرار نگیرد این روند کاهشی ادامه خواهد یافت.
ذوالقدری یکی از رسالت‌های دفتر امور زنان و خانواده استان فارس را بررسی علمی علل و عوامل موضوع کاهش جمعیت و تبیین دقیق این عوامل از منظر مردم‌شناختی و برنامه‌ریزی و راهکارهای قانونی و همچنین نظارت و پایش عملکرد نهادهای متولی دانست و گفت: جلسات ستاد جمعیت فارس به ریاست استاندار فارس در سال جاری به صورت منظم برگزار خواهد شد که اولین جلسه آن در سال جاری در روز ملی جمعیت مصادف با ۳۰ اردیبهشت ماه خواهد بود.
وی ادامه داد: مجموعه اقداماتی که توسط نهادهای دولتی و غیر دولتی صورت می‌پذیرد در راستای حل این موضوع و دغدغه‌های مردم مؤثر واقع شود.
جمعیت و پدیده‌های جمعیت شناختی نبض جامعه است
سعید زاهد زاهدانی مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز ملی جمعیت گفت: جمعیت و پدیده‌های جمعیت شناختی مانند نبض جامعه است.
تغییراتی که در جمعیت اتفاق می‌افتد محصول اتفاقاتی است که در مجموعه جامعه صورت می‌گیرد و آثار آن در جمعیت یک کشور مشاهده می‌شود.
وی یکی از مسائل مهمی که امروز در حوزه جمعیت‌شناسی با آن مواجه هستیم را کاهش باروری دانست و ادامه داد: باروری در یک جامعه موجب نو شدن جمعیت می‌شود، لذا نرخ باروری باید به گونه‌ای باشد که کمبود جمعیت جبران شود و متناسب با نیروی انسانی جامعه پیش برود.
زاهد زاهدانی افزود: به صورت کلان، در هر جامعه سه دسته جمعیت وجود دارد، گروه اول، افراد قبل از ۲۰ سال هستند که در حال خودسازی بوده و شخصیت آن‌ها شکل می‌گیرد.
گروه دوم پس از ۲۰ سال هستند.
این گروه وارد جریان کار اجتماعی شده و جامعه‌ساز هستند و تا حدود ۴۰ یا ۵۰ سالگی این جامعه‌سازی را ادامه می‌دهند و نیازهای جامعه را برطرف می‌کنند.
ارزش افزوده‌هایی که در جامعه شکل می‌گیرد، معمولاً توسط این بخش صورت می‌گیرد.