خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خاموشی در کوره های صنعت لرستان/ 650 کارگر بیکار می شوند!

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 10:13
در سایه خاموشی های پی درپی و نوسانات شدید برق، صدای نگرانی کارگران از دل کوره های کارخانه فروآلیاژ ازنا برخاسته است.
فروآلياژ،كارخانه،برق،ازنا،تن،خاموشي،معدن،صنعتي،اشاره،كوره،شر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ازنا، کارخانه فروآلیاژ ازنا، بزرگ‌ترین واحد صنعتی شرق لرستان و تنها تولیدکننده فروسیلیسیم و پودر میکروسیلیکا در ایران و خاورمیانه است.
این کارخانه در سال 1365 در زمینی به وسعت 70 هکتار و در 15 کیلومتری شهر ازنا بنیان نهاده شد و از سال 1374 فعالیت کامل خود را با تولید فروسیلیکون منگنز آغاز کرد.
فروآلیاژ ازنا با توسعه ظرفیت‌های تولید، سهم چشمگیری در تأمین مواد اولیه صنایع فولاد و چدن کشور داشته و محصولاتش را به ده‌ها کشور صادر می‌کند.
فروسیلیکون منگنز فروآلیاژی است که در ترکیبات خود دارای سیلیکون و منگنز است.
این آلیاژ معمولاً بین 12 تا 16 درصد سیلیسیم و بین 50 تا 70 درصد منگنز دارد و از ترکیب حرارتی سنگ منگنز و سیلیسیوم در کوره‌ها به‌دست می‌آید.
اما اکنون، فعالیت کارخانه فروآلیاژ با 650 کارگر با استمرار ناترازی برق و تصمیم شرکت برق منطقه‌ای باختر به‌دلیل بدهی‌های انباشته، در بحران خاموشی قرار گرفته‌است.
این شرکت تاکنون در زمینه‌ صادرات فروسیلیسیم از صنایع پیشرو بوده‌است، اما در صورت تداوم قطعی برق و هشدارهای مکرر اداره‌ برق، در آستانه‌ تعطیلی کامل است.
اخطار خاموشی 3 کوره
مهدی گلپایگانی، مدیر کارخانه فروآلیاژ به تسنیم گفت: از ساعت 11 شب 23 اردیبهشت‌ماه، اخطاریه‌ای مبنی‌بر خاموشی کامل سه کوره اصلی این مجموعه در صبح روز بعد صادر شده است.
وی افزود: یکی از کوره‌ها در 11 اردیبهشت 1404 به‌دلیل محدودیت اعمالی از سوی برق باختر و کاهش توان قطع شده بود و این خاموشی موجی زاز نگرانی را بین کارگران ایجاد کرد.
مدیر کارخانه فروآلیاژ اشاره کرد: دیموند برق این کارخانه در حال حاضر 85 مگاوات است و برقی که کارخانه نیاز دارد با 3 کوره فعال 75 مگاوات است که از دوم اردیبهشت به 26 مگاوات رسید.
گلپایگانی اشاره کرد: برقی کارخانه فروآلیاژ اکنون 10 مگاوات است که این برق برای روشن نگهداشتن کوره هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ اقتصادی قابل‌توجیه نیست.
این کاهش ظرفیت، پیامدهای اقتصادی و اجتماعی سنگینی به‌دنبال داشته است.
بنا به گفته وی، در صورت تداوم وضعیت کنونی، 150 نفر از نیروهای کارخانه فروآلیاژ در خردادماه از کار بیکار خواهند شد.
مدیر کارخانه فروآلیاژ با اشاره به اشتغال این کارخانه توضیح داد: فروآلیاژ ازنا برای بیش از 635 نفر به‌صورت مستقیم و 2 هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده‌است.
ناگزیر به تعدیل نیرو
گلپایگانی بیان کرد: در سال گذشته، فروآلیاژ از نوسانات برق دچار ضررهای زیادی شده‌است و از دی‌ماه، مکاتبات متعددی با استاندار، فرماندار و ستاد تسهیل انجام شده، اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده‌است.
وی با بیان اینکه با وجود تمایل مدیران به حفظ نیروی انسانی، در وضعیت فعلی ممکن است به ناچار تعدیل نیرو انجام شود، تأکید کرد: راه‌حلی سریع و کارآمد برای جلوگیری از تعطیلی کامل کارخانه فروآلیاژ اتخاذ شود.
عبدالرضا شاه‌محمدی، رئیس اداره‌ صنعت، معدن و تجارت ازنا، نیز در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به وضعیت کارخانه‌ فروآلیاژ ایران، گفت: این واحد صنعتی در سال 1365 توسط دولت تأسیس و در سال 1372 به بهره‌برداری رسید.
وی افزود: در سال 1372 و در راستای سیاست‌های واگذاری به بخش خصوصی، مالکیت فروآلیاژ ازنا به بخش خصوصی منتقل شد و هم‌اکنون نیز تحت مالکیت و مدیریت بخش خصوصی قرار دارد.
رئیس اداره‌ صنعت، معدن و تجارت ازنا با بیان اینکه در حال حاضر حدود 635 نیروی کار به‌صورت مستقیم در این واحد صنعتی اشتغال دارند، ادامه داد: ظرفیت تولید سالانه‌ این کارخانه 59 هزار تن فروسیلیسیوم و 18.5 تن پودر میکروسیلیکا است.
شاه‌محمدی بیان کرد: معدن سیلیس قیدعلی که در فاصله‌ 6 کیلومتری کارخانه فروآلیاژ قرار دارد نیز متعلق به شرکت صنایع فروآلیاژ ایران است و سالانه حدود 220 هزار تن استخراج از این معدن صورت می‌گیرد.
صادرات 6 میلیون تن محصول
وی با بیان اینکه واحد صنعتی فروآلیاژ تا پیش از نوسانات اخیر برق، با سه کوره فعال فعالیت می‌کرد، توضیح داد: کوره‌ شماره‌ 1 با ظرفیت 25 هزار تن، کوره شماره‌ 2 با ظرفیت 19 هزار تن، و کوره‌ شماره‌ 3 با ظرفیت حدود 15 هزار تن فعال بودند.
رئیس اداره‌ صنعت، معدن و تجارت ازنا اشاره کرد: تولیدات کارخانه فروآلیاژ عمدتاً به کشورهای ترکیه، بلغارستان، عربستان، امارات، گرجستان، لهستان، هلند و عمان صادر می‌شود.
شاه‌محمدی ادامه داد: تنها در یک دوره، 6 میلیون و 202 هزار تن محصول به ارزش 5 میلیون و 755 هزار و 602 دلار از کارخانه فروآلیاژ به خارج از کشور صادر شده است.
وی با اشاره به دستورالعمل شرکت برق منطقه‌ای باختر، گفت: بر اساس بخش‌نامه‌ ابلاغی، کارخانه‌هایی که بیش از 3 مگاوات مصرف برق دارند، باید سه روز در هفته تعطیل باشند.
رئیس اداره‌ صنعت، معدن و تجارت ازنا تأکید کرد: بخش‌نامه‌ ابلاغی در کنار نوسانات اخیر برق، باعث تعطیلی یکی از سه کوره‌ کارخانه فروآلیاژ شده و احتمال تعطیلی دو کوره‌ دیگر نیز به‌طور جدی وجود دارد.
شاه‌محمدی تصریح کرد: مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان طی مکاتباتی با شرکت برق باختر، خواستار اطلاع‌رسانی پیشاپیش درباره‌ قطعی برق فروآلیاژ و کاهش ساعات خاموشی شد تا از خاموشی کامل دو کوره‌ باقی‌مانده جلوگیری شود.
امید ما را ناامید نکنید
وی با تأکید بر اینکه فروآلیاژ ازنا در چند سال گذشته همواره با بحران کمبود برق مواجه بوده، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این واحد صنعتی با ظرفیتی کمتر از توان واقعی خود مشغول فعالیت است و ادامه‌ روند فعلی، تولید، اشتغال و صادرات را به‌شدت تهدید خواهد کرد.
کارگران کارخانه فروآلیاژ نیز در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به وضعیت نامطلوب اقتصادی و افزایش فشار بر خانواده‌ها، از بی‌تفاوتی مسئولان نسبت به این بحران ابراز نگرانی کرده‌اند.
آن‌ها با تأکید بر اینکه شرکت فروآلیاژ از جمله صنایع پیشرو کشور است، عنوان کردند: این کارخانه تاکنون تمام حقوق و مزایای ما را مطابق قانون و در زمان مقرر پرداخت کرده است.
کارگران اعلام کردند که خاموشی کوره‌ شماره‌ 3 بر اثر کمبود برق، نگرانی عمیقی را میان آنان و خانواده‌های‌شان به‌وجود آورده است؛ نگرانی‌ای که اگر تداوم یابد، نه‌تنها بر معیشت مستقیم کارگران بلکه بر اقتصا ازنا نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت.
این کارگران با بیان اینکه تاب‌آوری معیشتی آن‌ها در برابر بحران‌ها کاهش یافته، از مسئولان ذی‌ربط خواستند هرچه سریع‌تر برای تأمین برق پایدار کارخانه و بازگشت ثبات به فعالیت‌های تولیدی، تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
در شرایطی که لرستان یکی از استان‌های دارای بالاترین نرخ بیکاری در کشور است، تعطیلی فروآلیاژ ازنا نه‌فقط یک بحران صنعتی، بلکه یک فاجعه اجتماعی برای این منطقه به‌شمار می‌رود.
حفظ این کارخانه نه‌فقط یک مطالبه‌ صنفی، بلکه ضرورتی استراتژیک برای امنیت شغلی، پویایی صنعتی و حیات اقتصادی لرستان است تا امید به 650 خانواده و آینده‌ شرق لرستان بازگردد.
گزارش از علی پایمرد
انتهای پیام/.