مربیان جوان داخلی زیر سایه مربیان بی کیفیت خارجی قرار گرفتهاند
مربیان جوان با کیفیت داخلی میتوانند عملکرد بهتری نسبت به مربیان خارجی بی کیفیت داشته باشند، اما مدیران فقط دنبال اسمها هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه -لیگ بیست و چهارم فوتبال با همه فراز و نشیبهای خود با قهرمانی تیم تراکتور به پایان رسید.
در لیگ امسال شاهد مربیان جوان داخلی و هم مربیان خارجی بودیم که بعضی از خارجیها کیفیت چندانی نداشتند و نتوانستند در لیگ ایران موفق باشند.
حضور مربیان خارجی در ایران همواره منتقدان و موافقانی دارد که بعضیها معتقدند که اگر تیمهای فوتبال بتوانند مربیان تاپ به ایران بیاورند در آن صورت مربیان جوان میتوانند به عنوان دستیار در کنار آنها باشند تا به دانش فنی خود بیافزایند و بعدها بشود از آنها به عنوان نفر اول نیمکت استفاده کرد.
البته مربیان خارجی باکیفیت و مطرح کمتر راضی میشوند که به ایران بیایند و بیشتر مربیان درجه دوم اروپایی به خصوص بلوک شرق وارد کشورمان میشوند و هدایت تیمهای ایرانی را برعهده دارند.
علاوه بر این، مدیران فوتبال کشورمان نتیجه گرا هستند و به مربیان جوان داخلی فرصت نمیدهند تا به تجربه و پختگی لازم برسد و خیلی سریع مربی جوان را برکنار میکنند.
اما همین مدیران با رقمهای بالا مربیان درجه چندم و بی کیفیت اروپایی را به ایران میآورند که آنها نیز بعد از ناکامی به کشور خودشان برمی گردند و از تیم سابق خود شکایت میکنند و یک پرونده حقوقی به نام ایران در فیفا ثبت میکنند.
اینکه چرا تیمهای ما به جای استفاده از مربیان جوان باکیفیت به دنبال جذب مربیان بی کیفیت خارجی هستند جای تعجب دارد.
مربیان جوان همانند محرم نویدکیا، مسعود شجاعی، سید مهدی رحمتی، محمد ربیعی، سهراب بختیاری زاده، مجتبی جباری، مهدی تارتار، سعید اخباری و مازیار زارع در لیگ امسال مربیگری کردند، اما بعضی از آنها مثل شجاعی، نویدکیا و بختیاری زاده خیلی زود از قطار لیگ پیاده شدند و جای خود را به نفرات دیگر دادند.
در این گزارش به بررسی این موضوع پرداختیم که چرا تیمهای فوتبال به جای اینکه از مربیان جوان باکیفیت بهره ببرند به دنبال مربیان بی کیفیت خارجی میروند.
سعید دقیقی مربی باهوشی است
اقبالی درباره اینکه مربیان جوانی به لیگ ما آمدند اینها را چطور میبینید، گفت: بعضی از این مربیان در کلاسهای آموزشی ما بودند و سعید دقیقی مربی باهوش و علاقمندی است و در این یکی، ۲ سال نشان داده است که میتواند در آینده جزو مربیان خوب ما باشد.
چند مربی جوان هستند که دارند میآیند و امیدوارم در آینده وضعیت فوتبالمان بهتر شود تا آنها بتوانند از ظرفیت و کارایی بیشتری برخوردار باشند و بتوانند بهتر کار کنند که متاسفانه چنین چیزی نیست.
مربی که علی رغم اینکه دانش و اطلاعات خوبی هم داشته باشد، اما متاسفانه، چون امکانات فراهم نیست و ابزار لازم را ندارند، در نهایت نمیتواند از ظرفیتهای بهینه خود استفاده کند.
فوتبال ما دچار چرخه باطل است و فقط مربیان جابه جا میشوند
کارشناس فوتبال درباره اینکه بهتر نیست به جای اینکه مربیان بی کیفیت خارجی بیاوریم از مربیان جوان خود استفاده کنیم، بیان کرد: بله، بیشتر مدیران باشگاههای ما فوتبالی نیستند و دنبال اسمها میروند و به سراغ کیفیت و کارایی نمیروند.
اکثر باشگاههای ما هم دارای کمیته فنی نیستند و مدیران اجرایی و ورزشی ندارند و آنها باید مربی تیم خود را گزینش کنند نه اینکه مدیر باشگاه این کار را انجام بدهد.
اینها باید پیشنهاد به مدیرعامل باشگاه بدهند که فلان مربی چنین پارامترها و کیفیتی دارد.
وقتی چنین چیزی نیست، مدیران میروند افرادی به تیم خود میآورند که رزومه خوبی ندارد و یا در گذشته دستاوردی نداشتند.
متاسفانه فوتبال ما دچار چرخه باطل است و فقط مربیان جابه جا میشوند.
مربی خارجی استخدام می کنید امکانات در اختیارش بگذارید
اقبالی درباره اینکه مربیان خارجی لیگ برتر فوتبال را چطور ارزیابی میکند، اظهار کرد: این مربیان رزومه دارند و مربیان کمی نیستند و تجربه زیادی دارند، اما در کشورمان ظرفیت و کارایی مربی شرط اول میتواند باشد، اما در کنارش باید متغیرهای دیگری هم باشد.
وقتی مربی خارجی میآوریم که زمین تمرین ندارد و یا امکانات آموزشی درست نیست و تکنولوژی را در اختیار ندارد و برخی از مسائل هم بیرون از زمین مسابقه اتفاق میافتد که این مربیان هم باعث تعجبشان میشود.
اسکوچیچ ثابت کرده که مربی خوبی است و در تیم ملی موفق بوده و توانسته تیمش را قهرمان کند.
اما این فقط شرط لازم است، اما کافی نیست.
اگر مربی خارجی استخدام میکنید باید امکانات در اختیارش بگذارید.
جمشیدیان : مربیانی خارجی با سابقه زیاد در فوتبال ایران بهتر کار می کنند
احمد جمشیدیان درباره اینکه مربیان خارجی که در لیگ برتر فوتبال حضور داشتند، چطور بودند، گفت: معمولا مربیانی که میآیند که ۲، ۳ دوره پیاپی در فوتبال ایران کار میکنند و با فوتبال ایران آشنا میشوند عملکردشان بهتر است، تا مربیانی که میآیند و مقطعی میمانند و میروند.
به طور طبیعی مربیانی که در فوتبال ما دوام میآورند بعد از چند سال کیفیتشان خیلی بهتر هم میشود، اما مربیانی که کوتاه مدت میآیند ما با همان یک نتیجه قضاوتشان میکنیم.
برانکو، مرحوم کرانچار و اسکوچیچ مربیانی هستند که نه یک بار بلکه چندین بار به فوتبال ما آمدند و هر بار جلوتر رفتند کیفیتشان بهتر شده است.
اسکوچیچ در تیمهای ملوان، صنعت نفت آبادان و تیم ملی فوتبال بوده است و همین مربی با تیم تراکتور قهرمان شده است.
برانکو بعد از حضور در تیم ملی بزرگسالان و تیم ملی امید به تیم پرسپولیس پیوست و پایه خوبی در این تیم درست کرد و چند بار قهرمان شد.
مرحوم کرانچار با پرسپولیس شروع کرد، اما دوره بعدی که به سپاهان پیوست قهرمانی را برای این تیم اصفهانی به ارمغان آورد.
من فکر میکنم مربیان بدی بعضا نیامدند، اما آن مربیانی که دوام نیاوردند نتایجشان خوب نبود.
مربیانی که برای بار دوم و سوم به ایران میآیند شناخت بهتری نسبت به فوتبال ما پیدا میکنند و عملکردشان بهتر است.
روند اضافه شدن مربیان جوان دارد اتفاق می افتد
کارشناس فوتبال درباره اینکه به جای اینکه مربیان بی کیفیت خارجی بگیریم از مربیان جوان ایرانی در تیمهای خود استفاده کنیم، گفت: خیلی تفاوت زیاد نیست.
ما مربیان خوبی در لیگ برتر و لیگهای پایینتر داریم.
متاسفانه بستر برای آنها فراهم نشده است.
من فکر میکنم مربیان خوب داخلی باکیفیت زیادی داریم.
همین الان هم مربیان باتجربه و هم مربیان جوان ما پیشرفت زیادی کردند و فوتبال لیگ ما از آنالیز گستردهای برخوردار است و تیمها واقعا وقت میگذارند و میبینیم که نتایج نزدیکی که تیمها دارند نشان دهنده این است که چقدر وقت میگذارند و حریف را شناسایی میکنند.
به نظرم روند اضافه شدن مربیان جوان دارد خودش اتفاق میافتد.
وقتی به مسابقات لیگ نگاه میکنیم هر ساله ۲، ۳ مربی جوان از لیگهای پایینتر به لیگ برتر میآیند.
الان پیروز قربانی با فجر شهید سپاسی به لیگ برتر آمده است.
همچنین سیروس دین محمدی هم با تیم پیکان به لیگ برتر صعود کرده است.
سالهای قبل هم داشتیم.
به نظرم تغییر نسل مربیان دارد اتفاق میافتد و ما باید بیشتر روی بازیکن تمرکز کنیم.
کرمی: با حضور مربیان خارجی بی کیفیت هیچ عایدی نصیب فوتبال ما نمی شود