رونمایی از فراخوان نخستین جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت»
دبیر نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» گفت:پوستر و فراخوان نخستین جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» با محوریت گسترش مضامین رضوی و پاسداشت حقوق و کرامت انسانی در مکتب هنر رضوان مشهد رونمایی و منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، نگار تشکری، در نشست خبری آغاز این رویداد ادبی با تأکید بر اهمیت مفاهیم انسانی و روایی در ادبیات داستانی، از شکلگیری این جایزه پس از ماهها همفکری با اساتید برجسته و فعالان ادبی کشور خبر داد.
وی گفت: این جایزه با محوریت انسان و کرامت انسانی، مفهومی عمیق و بنیادین برگرفته از تعالیم دینی و بهویژه سیره حضرت علی بن موسیالرضا (ع) شکل گرفته است.
دبیر نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» در ادامه با اشاره به رسالت اصلی این جایزه، افزود: وقتی مفهوم کرامت انسان در دل داستان جای بگیرد، میتواند اثربخشی و گیرایی بیشتری پیدا کند و بر دل خوانندگان بنشیند.
امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند داستانهایی هستیم که از بطن مردم برخاسته باشند، به دغدغههای آنها بپردازند و مخاطب را به تأملی ژرف در باب خود، انسان و دنیای پیرامونش دعوت کنند.
تشکری درباره محورهای موضوعی نخستین دوره این جایزه گفت: هشت موضوع برای این جشنواره تعریف شده که شامل رابطه انسان با خود، سیره انسانی امام رضا (ع)، انسان و دیگر دوستی، روابط اجتماعی، احساس و عاطفه، روابط خانوادگی، شادی و امید، و عدالتورزی است؛ موضوعاتی که هر یک بخشی از هویت انسانی را بازتاب میدهند و بستری غنی برای خلق داستانهای تأثیرگذار فراهم میکنند.
دبیر جایزه «هشت» همچنین از داوران این رویداد ادبی نام برد و بیان کرد: هفت داور برجسته با جشنواره همراه شدهاند؛ علی خدایی، صادق کرمیار، علیاصغر عزتیپاک، امیرمهدی حکیمی، احسان عبدیپور، نفیسه مشرفزاده و الهام فلاح این ترکیب داوری حاصل ماهها رایزنی و همفکری بوده و امیدواریم نتیجه آن داوریهای عمیق، منصفانه و دقیق باشد.
وی با اشاره به نوآوری این جشنواره در تعریف جوایز، بیان کرد: برای نخستین بار در یک جشنواره ادبی، سه جایزه مستقل نیز برای بهترین شخصیتپردازی، بهترین طرح داستانی و بهترین ایده داستانی در نظر گرفته شده است.
دبیر نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» ادامه داد: این اقدام بهمنظور شناسایی استعدادهایی طراحی شده که ممکن است داستانشان در ساختار کلی به سطح عالی نرسیده باشد اما در یکی از این سه حوزه عملکرد درخشانی داشتهاند.
هدف ما از این بخش، تشویق نویسندگانی است که با جانمایه وجود خود کلمات را روی کاغذ میآورند و گاه تنها یک شخصیت یا یک ایده ماندگار را خلق میکنند.
تشکری افزود: در کنار این بخشها، سه جایزه اصلی برای رتبههای اول تا سوم داستان کوتاه در نظر گرفته شده و همچنین بخشی با عنوان "قلم جوان" طراحی شده که مخصوص شرکتکنندگان تا 25 سال است.
در این بخش دو جایزه برای رتبههای برتر در نظر گرفته شده و برای 15 نفر از برگزیدگان نیز کارگاههای تخصصی داستاننویسی با حضور نویسندگان برجسته کشور برگزار خواهد شد.
این بخش با هدف کشف و تقویت استعدادهای نوجوان و جوان در حوزه نویسندگی طراحی شده است.
وی درباره مقررات جشنواره نیز توضیح داد: داستانها میتوانند تا پنج هزار کلمه باشند و محدودیتی برای کوتاهتر بودن آثار نیز در نظر گرفته نشده است؛ حتی آثار در قالب داستانک نیز اگر کیفیت بالایی داشته باشند، میتوانند مورد داوری قرار بگیرند.
در پایان، نگار تشکری از برنامههای جانبی این جشنواره خبر داد و گفت: آثار برگزیده جشنواره در قالب کتاب منتشر خواهند شد و برای گسترش دسترسی عمومی، پادکستهایی از داستانها نیز تولید و در فضای مجازی منتشر میشود.
امیدواریم این رویداد ادبی بتواند نقشی مؤثر در حمایت از نویسندگان، ارتقای ادبیات داستانی و ترویج مفاهیم ارزشمند انسانی ایفا کند.
گفتنی است: علاقمندان میتوانند آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره واقع در مشهد خیابان کوهسنگی 17 پلاک 14 مکتب هنر رضوان ارسال نمایند ادرس سایت این جشنواره www.festival8.net مراجعه کنند
انتهای پیام/282