خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از افتتاح پردیس رفاه خانواده تا پیشگیری از کاهش آسیب خودکشی

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404 - 07:06
نصیری گفت:استان تهران در بین ۲۰ استان اول کشور از نظر نرخ خودکشی به نسبت جمعیت قرار ندارد.
مركز،مشاوره،تهران،بهزيستي،مراكز،استان،خانواده،ارائه،اجتماعي، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - نصیری مدیر کل بهزیستی استان تهران درباره فعالیت های اخیر بهزیستی گفت: دو هزار و ۵۰۰ پرسنل در بهزیستی استان تهران فعالیت دارند، بهزیستی مثل پلیس، بیمارستان و ...
۲۴ ساعته و شبانه‌روزی فعالیت می‌کند.
قرنطینه‌ها، ستاد پذیرش، اورژانس اجتماعی و ...
بهزیستی ۲۴ ساعته فعال هستند و پرسنل ما در مراکز مادرانه رفتار می‌کنند و زیست مادرانه دارند.
وی افزود: به زودی پردیس رفاه خانواده افتتاح خواهد شد، بنای این مرکز توسط خانم فرمان فرمایان ایجاد و بعد با همکاری دولت و مراکز مردم نهاد بازسازی شده است.
هرآنچه ما در حوزه زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده نیاز داریم قرار است در این مرکز ارائه شود.
این مرکز خانه امن و خانه سلامت دارد و بخش اورژانس و مداخله آن نیز ایجاد خواهدشد.
نصیری عنوان کرد: مرکز خدمات سطح یک حوزه زنان، حرفه‌آموزی، کاریابی، کارگاه حمایتی ـ تولیدی و ...
نیز تا مهر ماه در این مرکز راه‌اندازی خواهد شد و در‌های این مرکز جهت ارائه خدمت به همه بانوان کشور که نیازمند حمایت هستند باز است.
همچنین دادیار مستقر نیز در اینجا خواهیم داشت تا مطالبه‌گری حمایتی از زنان انجام شود.
علیرضا محمدی، معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان تهران نیز گفت: ۳۶۰ مرکز مشاوره در استان تهران در حال فعالیت هستند که سه مرکز دولتی و یک خط ۱۴۸۰ صدای مشاور از جمله آنها است.
خط مشاوره ۱۴۸۰ با فعالیت ۱۰۰ متخصص با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری مشاوره و روانشناسی در این مراکز در حال خدمت هستند.
وی ادامه داد: ناشنوایان نیز جزو جامعه معلولان ما هستند، اما از خدمات مشاوره بی‌بهره بودند که اولین مرکز خدمات مشاوره ویژه ناشنوایان افتتاح می‌شود.
در تهران ۱۵ هزار ناشنوا و کم شنوا داریم که روانشناس مسلط به زبان اشاره به ناشنوایان مشاوره ارائه خواهد کرد و البته آموزش مشاوران برای ارائه مشاوره به ناشنوایان نیز در همین مرکز انجام می‌شود.
محمدی عنوان کرد: پیشگیری از کاهش آسیب خودکشی نیز از خدمات مراکز مشاوره است.
ما مدل مشاوره و پیشگیری از خودکشی را طراحی کرده‌ایم و افرادی که با اورژانس اجتماعی و صدای مشاور تماس می‌گیرند به صورت موردی پیگیری و حمایت می‌شوند.
وی اعلام کرد: هزار و ۴۰۰ کودک زیر ۱۸ سال فاقد سرپرست مؤثر را تحت پوشش داریم و ۸۲ مرکز برای نگهداری این کودکان با ما همکاری می‌کنند که ۷۴ مرکز از این مراکز غیردولتی هستند.
محمدی با تأکید بر اینکه نگاه بهزیستی در خصوص نگه‌داری از کودکان خانواده‌محوری است، گفت: اولویت ما بازپیوند و واگذاری کودک به خانواده زیستی خود کودک است تا کودک به آغوش خانواده بازگردد.
البته تعدادی از کودکان امکان بازگشت به خانواده خود را ندارند که فرزندخواندگی و طرح میزبان برای آنها اجرا می‌شود.
سال گذشته ۴۲۹ فرزندخواندگی، ۶۰۰ بازپیوند و ۴۹ طرح میزبان اجرا شد.
به ۱۳ هزار زن سرپرست خانوار نیز خدمات مستمر و غیر مستمر ارائه کردیم.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان تهران توضیح داد: ۲۳ مرکز اورژانس اجتماعی در تهران فعالیت دارند، این مراکز موارد کودک‌آزاری، معلول‌آزاری، فرزندآزاری، همسرآزاری و ...
را پیگیری می‌کنند.
۱۱۹ مرکز درمان معتادان نیز داریم که شش هزار نفر در مراکز ما خدمات دریافت کرده‌اند.
وی افزود: پایانه‌های مسافربری و مترو در سال جاری تحت پوشش خدمات اورژانس اجتماعی قرار می‌گیرند و به ویژه در حوزه کودکان خدمات اورژانس اجتماعی ارائه خواهد شد.
چهار هزار کودک کار در سطح تهران ساماندهی شدند و برای اولین بار این ساماندهی خانواده محور انجام شد؛۸۵ درصد این کودکان، اتباع بودند که به خانواده اتباعی که محوز اقامت داشتند همانند اتباع ایرانی برخورد شد و خانواده اتباع غیر مجاز این کودکان نیز رد مرز شدند.
نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران به همکاری با مراکز مشاوره اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۲۰ مؤسسه مشاوره دارای مددکار را آموزش دادیم و سوپروایزر‌هایی برای مداخله در خودکشی تربیت کردیم.
این مراکز حداقل پنج جلسه رایگان به افراد در معرض خطر ارائه میدهند.
وی افزود: استان تهران در بین ۲۰ استان اول کشور از نظر نرخ خودکشی به نسبت جمعیت قرار ندارد، اما تعهد داریم تا پایان سال جاری با همکاری دستگاه‌ها، رشد این پدیده را کاهش دهیم.