طراحی فرآیند آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانشآموز و ۱۰۰ هزار معلم
وزیر آموزش و پرورش از طراحی فرآیند آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانشآموز و ۱۰۰ معلم در آموزش و پرورش خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، علیرضا کاظمی در اختتامیه همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه که در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: امروز صداوسیما مسیر حرکت خود را در هوش مصنوعی پیدا کرده است.
این آغاز یک حرکت بزرگ است و دسترسی به نقشه راه حرکت بر مدار هوش مصنوعی در رسانه ملی بزرگترین دستاورد صدا و سیما در این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰۰۰ دانشآموز در همایش مذکور شرکت کردند، خاطرنشان کرد: این امر پیام مهمی دارد و آن این است که بزرگترین بهرهبردار هوش مصنوعی جامعه دانش آموزان هستند، بزرگترین جامعه مخاطبی که باید روی آن در حوزه هوش مصنوعی سرمایهگذاری کرد.
بزرگترین بخشی که میتواند منویات مقام معظم رهبری را محقق کند جامعه دانشآموزی است.
وزیر آموزش و پرورش ضمن اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت هوش مصنوعی، یادآور شد: باید آموزش و پرورش توجه ویژه به این امر داشته باشد و هوش مصنوعی را در کانون توجه خود قرار دهد؛ هم ذائقه هم توانمندی و هم قدرت خلق و آفرینش دانشآموزان در این حوزهها را مورد توجه قرار دهد.
اگر الان به هوش مصنوعی ورود کنیم تا ۱۰ سال آینده بهترین نخبههای این حوزه از دانشگاههای کشور فارغالتحصیل میشوند.
کاظمی با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با جامعه معلمان، توضیح داد: حضرت آقا گفتند هزینه کردن یا سرمایهگذاری در آموزش و پرورش بهترین نوع سرمایهگذاری برای سود چند برابر است.
این بیانات نشان میدهد باید به آموزش و پرورش توجه کرد چراکه آموزش و پرورش کانون اصلی و حیاتی تحول آفرین در حوزههای مختلف فرهنگی است.
اینکه در این همایش به دانشآموزان میدان و فرصت داده شد و زمینه بروز توانمندی آنها ایجاد شد؛ برای ما ارزشمند است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش تمام دستگاهها باید نسبت خود را با هوش مصنوعی مشخص کرده و مسیر حرکت خود در مدار هوش مصنوعی را تبیین کنند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه هوش مصنوعی در وزارت آموزش و پرورش، تصریح کرد: از زمان حضورم در آموزش و پرورش تیم فنی و تخصصی خوبی با همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شد و نقشه راه و سند هوش مصنوعی در آموزش و پرورش را طراحی و فازبندی کردیم.
عملیات اجرایی آن آغاز شده است و برنامهریزی کردیم تا ۲ میلیون دانش آموز را با این حوزه آشنا کنیم.
کاظمی با بیان اینکه برای نقشه هوش مصنوعی در وزارت آموزش و پرورش فازهایی طراحی شده است، بخش اول و فاز نخست آن را آشنایی با ادبیات هوش مصنوعی و بهرهبرداری و کار با این فناوری پیشرفته عنوان کرد.
وی همچنین اعلام کرد که فرآیند آموزش در خصوص سند هوش مصنوعی در آموزش و پرورش، برای ۱۰۰ هزار معلم طراحی شده است.
وزیر آموزش و پرورش در عین حال تاکید کرد: این اقدامات کافی نیست و باید به لایههای عمیقتر هوش مصنوعی توجه کنیم.
طبق گفته مقام معظم رهبری اگر به این امر دست نیابیم بعدها نمیتوانیم از این ظرفیت و فناوری پیشرفته استفاده کنیم و فقط بهره بردار خواهیم بود.
راه آن این است که از پژوهشسراهای دانش آموزی آغاز کنیم.
از دورههای ابتدایی در جشنوارهها استفاده کرده و استعداد را شناسایی کنیم تا بتوانیم در این حوزه استعدادها را تربیت کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه فاز نخست نقشه و سند هوش مصنوعی در آموزش و پرورش برای هر دو جامعه معلمان و دانش آموزان طراحی شده است، توضیح داد: فاز نخست درباره آشنایی و ادبیات هوش مصنوعی است.
فاز دوم در خصوص بهرهبرداری از ظرفیت هوش مصنوعی و فاز سوم که بسیار مهم است به تولید محتوا براساس هوش مصنوعی معطوف میشود.
در حوزه آموزش و تعلیم و تربیت کار سخت و سنگینی داریم.
کاظمی گفت: امیدوارم کسانی که در این حوزه کار کردند و تخصص دارند به کمک آموزش و پرورش بیایند تا بتوانیم در فرآیند تعلیم و تربیت آنچه مد نظر داریم را اجرا کنیم و بتوانیم باورها و آداب و سنن و هویت ملی و دینی را با استفاده از هوش مصنوعی به نسل جدید منتقل کنیم.