خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سیاست‌گذاری جمعیتی باید با فرهنگ و سبک زندگی جدید مردم همسو باشد

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 22:06
تبریز- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به روند فزاینده سالمندی در کشور، بر ضرورت بازنگری در سیاست‌های جمعیتی و هم‌راستاسازی آن با الگوهای نوین زندگی تأکید کرد.
جمعيت،كشور،جمعيتي،ناباروري،محمدزاده،اشاره،اجتماعي،توسعه،درصد ...

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی محمدزاده عصر دوشنبه در همایش علمی و فرهنگی هفته ملی جمعیت که در مجتمع رفاهی پتروشیمی تبریز برگزار شد، با بیان اینکه ایران با دگرگونی در ساختار سنی و جغرافیایی جمعیت مواجه است، اظهار کرد: اگر این روند به‌درستی مدیریت نشود، توسعه پایدار کشور با چالش‌های عمیق و پیچیده‌ای روبه‌رو خواهد شد.
وی با اشاره به این‌که اساس توسعه جوامع امروز بر سرمایه انسانی نهاده شده است، افزود: بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه با چالش‌های جمعیتی مواجه هستند و ایران نیز از این روند مستثنا نیست.
محمدزاده افزود: با کاهش سهم جمعیت جوان و افزایش جمعیت سالمندان، ساختار جمعیتی کشور در حال دگرگونی است و این موضوع باید به‌عنوان یک دغدغه راهبردی در همه سطوح مدیریتی مدنظر قرار گیرد.
در حال حاضر، ۱۴ درصد جمعیت استان وارد مرحله‌ای از زندگی شده‌اند که به مراقبت‌های ویژه و توانمندسازی نیاز دارند.
وی اضافه کرد: یکی از دلایل اصلی فشار بر صندوق‌های بازنشستگی نیز همین روند فزاینده جمعیت بازنشستگان است که بدون اصلاح سیاست‌های پیش‌نگرانه، آینده اقتصادی کشور را با تهدید مواجه می‌کند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی به ابعاد جغرافیایی این تغییرات نیز اشاره کرد و گفت: در نخستین سرشماری کشور ایران که در سال ۱۳۳۵ انجام شد، حدود ۷۱ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن بودند، اما اکنون تمرکز جمعیت به‌سمت کلانشهرها سوق پیدا کرده است.
این جابه‌جایی جمعیتی، پدیده حاشیه‌نشینی و پیامدهای اجتماعی آن را به همراه داشته که مستلزم توجهی ویژه در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای است.
محمدزاده با تأکید بر این‌که سیاست‌گذاری جمعیتی باید با فرهنگ و سبک زندگی جدید مردم همسو باشد، گفت: سیاست‌هایی که یک دهه پیش تدوین شده‌اند، ممکن است امروز کارایی لازم را نداشته باشند باید با نگاهی واقع‌بینانه و آینده‌نگرانه، به اصلاح و به‌روزرسانی این سیاست‌ها پرداخت.
وی در ادامه به مسئله ناباروری به عنوان یکی از چالش‌های حوزه جمعیت اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای ملی، حدود ۲۰ درصد از جمعیت کشور با ناباروری مواجه‌اند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: اگر تمرکز خود را بر مسئله ناباروری بگذاریم دو دستاورد داریم از یک طرف بحث سیاست‌های جمعیتی به نتیجه رسیده و از طرف دیگر مسائل روحی و روانی ناباروری برطرف خواهد شد.