کمبود زمین، توسعه سیراف را با چالش جدی مواجه کرده است
رئیس شورای اسلامی سیراف با اشاره به چالش 20 ساله مردم شهر سیراف با میراث فرهنگی گفت: محدودیت های ناشی از طرح میراث فرهنگی، مانع توسعه شهر سیراف شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کنگان، بندر تاریخی سیراف، نگین درخشان تجارت دریایی ایران با قدمتی کهن، این روزها به جای نوازش امواج خلیج فارس، با امواج بلاتکلیفی و توقف توسعه دست و پنجه نرم میکند.
درحالی که دیگر شهرهای ساحلی کشور از فرصتهای توسعه بهرهمند هستند، سیراف در بند محدودیتهای میراث فرهنگی گرفتار شده است؛ محدودیتی که به گفته حجت جنگجو، رئیس شورای اسلامی سیراف، ناشی از عدم پیگیری نهادهای مسئول است.
حجت جنگجو رئیس شورای شهر سیراف، مهمترین مشکل مردم سیراف را مربوط به حوزه میراث فرهنگی و پهنه تاریخی این شهر دانست و گفت: در سال 1384، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، طرحی را برای محدودهای به مساحت 517 هکتار، شامل عرصه تاریخی و منظر طبیعی شهر، به تصویب رساند.
وی با بیان اینکه این طرح، بخش عمدهای از شهر را با محدودیتهای شدید ساخت و ساز مواجه کرده است خاطرنشان کرد: با وجود الزامات قانونی این طرح برای تعیین دقیق محدوده و حریم آثار باستانی و تملک اراضی و املاک مردم، تاکنون هیچ اقدام عملی در این راستا صورت نگرفته است.
رئیس شورای شهر سیراف با انتقاد از وضعیت موجود اظهار داشت: به واسطه ضوابط طرح میراثی و محدودیتهای ایجاد شده، امکان ثبت سند، اخذ پروانه و استفاده از تسهیلات بانکی حوزه مسکن برای مالکین و ساکنین پهنه تاریخی وجود ندارد.
این امر، نقض آشکار بر قوانین مالکیتی و حقوق مالکانه مردم است.
وی تاکید کرد: مردم سیراف، میراثدار بخشی از تاریخ و هویت ایران هستند و نهاد میراث فرهنگی باید با برنامهریزی صحیح، از ظرفیتهای مردمی در راستای حفظ آثار و توسعه گردشگری تاریخی استفاده کند.
جنگجو با اشاره به اقدامات ناصحیح میراث فرهنگی از جمله تشکیل پروندههای قضایی علیه شهروندان و گرفتار کردن مردم در دادگاهها، هشدار داد: قاطبه مردم دیگر تعلق خاطر چندانی به میراث تاریخی شهرشان ندارند و وجود آن را مانع توسعه و پیشرفت شهر میدانند.
رئیس شورای اسلامی شهر سیراف با تاکید بر کمبود شدید زمین جهت توسعه شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی سیراف، از مسئولین و متولیان میراث فرهنگی خواست تا در راستای جذب منابع مالی برای اکتشافات جدید، کاهش محدوده طرح میراثی، تملک املاک مردمی واقع در پهنه آثار و استفاده از زمینهای دولتی جهت تهاتر با املاک مردم، پیگیریهای لازم را انجام دهند تا در آینده نزدیک، شاهد حل اساسی چالش 20 ساله میراث فرهنگی و پیوند دوباره مردم این خطه با تاریخ و هویت ملی خود باشند.
انتهای پیام/