خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش ۷۰ درصدی مراجعان به مراکز درمانی مکه و مدینه در مقایسه با سال گذشته

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 21:06
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت، آمار و اطلاعات مختلفی درباره وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی سرزمین وحی ارائه کرد.
زائران،حج،مرعشي،پزشكي،مكه،حتماً،توصيه،بيماري،مركز،رئيس،مدينه، ...

باشگاه خبرنگاران جوان - سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفت‌وگویی به تشریح آخرین وضعیت بهداشتی و درمانی زائران ایرانی وارد شده به سرزمین وحی در شهر‌های مکه و مدینه پرداخت.
مرعشی اظهار داشت: در حال حاضر تیم‌های پزشکی در مکه و مدینه به حد نیاز مستقر هستند و در تمامی هتل‌های زائران در مکه مکرمه حداقل یک پزشک حضور دارد.
رئیس مرکز پزشکی حج در تشریح بیماری‌های متداول بین زائران گفت: شایع‌ترین بیماری، بیمار‌های تنفسی است که به دلیل تکثر زائرین از کشور‌های مختلف با بیماری‌های مختلف، اجتماعات فشرده در مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) و قدرت سرایت بالای این نوع بیماری ها، تعداد زیادی از حجاج را مبتلا می‌کند.
وی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی به زائران چند توصیه داشت: حتما بهداشت فردی را رعایت کنند، در امکان مقدسه از سجاده شخصی و ماسک استفاده کنند و در صورت بیماری حتماً با استراحت کافی، توان خود را بازیابی کنند.
مرعشی با تاکید بر اینکه این گونه بیماری‌ها ویروسی هستند، پایان یافتن بیماری را منوط به سپری کردن زمان آن دانست و استفاده از دارو‌ها را تنها کمک به کاهش عوارض و اثرگذاری ویروس عنوان کرد.
بیماری‌های اسکلتی و عضلانی دسته دوم بیماری‌های شایع میان زائران ایرانی است که رئیس مرکز پزشکی حج به آن اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل عدم آمادگی افراد برای پیاده روی‌های نسبتا زیاد بین هتل و اماکن مقدس، زائران دچار مشکلاتی مانند زانو درد، درد‌های عضلانی و کمردرد می‌شود.
مرعشی توصیه کرد زائرانی که هنوز به سرزمین وحی مشرف نشده‌اند در روز‌های باقیمانده تا سفر حتماً پیاده روی روزانه داشته باشند تا با آمادگی بهتری عازم سفر شوند.
وی همچنین به زائران توصیه کرد حتماً از کفش یا دمپایی مناسب یا راحت استفاده کنند تا دچار تاول یا زخم در پا‌های خود نشوند.
رئیس مرکز پزشکی میزان بستری در بیمارستان‌های مکه و مدینه را شامل ۴ مورد ارتوپدی ناشی از شکستگی، یک مورد سنگ کیسه صفرا و یک مورد سنگ کلیه عنوان کرد که ۲ مورد ارتوپدی تحت عمل جراحی قرار گرفته و به انجام اعمال حج موفق خواهند رسید.
وی تاکید کرد که به لطف خدا با پشت سرگذاشتن ۲ هفته از آغاز عملیات حج، هیچ مورد فوتی در میان زائران ایرانی اتفاق نیفتاده است.
مرعشی در پایان خطاب به زائرانی که هنوز عازم عربستان نشده‌اند تاکید کرد: حتماً دارو‌های مصرفی مورد نیاز خود را از همان شرکت دارویی که در ایران مصرف می‌کرده‌اند، برای مدت ۴۰ روز همراه خود بیاورند.
وی همچنین به افراد عینکی و استفاده کنندگان از سمعک و عصا توصیه کرد، یک عدد زاپاس همراه خود داشته باشند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حج