خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معاهده راهبردی ایران و روسیه در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 19:53
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: معاهده راهبردی میان ایران و روسیه که سال ها در دست بررسی بود، امروز با رأی قاطع اعضای کمیسیون تصویب شد و به زودی با فوریت در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.
معاهده،مجلس،تصويب،اسلامي،ايران،مشترك،روسيه،امنيت،ملي،اقتصادي ...

سالار ولایت‌مدار آبنوش، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین معاهداتی که طی سال‌های گذشته در سطح عالی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حال بررسی و تدوین بود، امروز در کمیسیون امنیت ملی مطرح و با اتفاق آرا به تصویب رسید.
وی افزود: این معاهده جامع، زمینه‌ساز ارتقای سطح همکاری‌های دوجانبه در ابعاد اقتصادی، امنیتی، نظامی، فناورانه، ترانزیتی و انرژی خواهد بود و ان‌شاءالله با رأی مثبت نمایندگان انقلابی مجلس، به‌زودی وارد فاز اجرایی خواهد شد.
آبنوش با اشاره به جایگاه راهبردی ایران و روسیه در معادلات بین‌المللی گفت: با توجه به تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه و جهان و نیز هم‌راستایی منافع راهبردی دو کشور، این معاهده می‌تواند نقشی مؤثر در افزایش قدرت ملی، توسعه اقتصادی و تثبیت امنیت پایدار در منطقه ایفا کند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این سند مهم، پیش‌تر در روسیه نیز به تصویب مجالس دوگانه آن کشور رسیده و حالا در نوبت نهایی‌شدن در جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
ان‌شاءالله با همراهی و رأی اعتماد نمایندگان، این توافق‌نامه به نقطه‌ای برای تحول در مناسبات منطقه‌ای و تقویت جایگاه جهانی ایران تبدیل خواهد شد.
وی همچنین از طرح فوریت بررسی این معاهده در مجلس خبر داد و گفت: در صورت تصویب فوریت، این معاهده در فاصله‌ای کوتاه وارد صحن علنی مجلس می‌شود و با توجه به قرائن موجود و فضای مثبت مجلس، پیش‌بینی می‌شود به‌سرعت روند تصویب آن طی شود.
به گزارش تسنیم؛ این معاهده نتیجه سال‌ها مذاکره و هماهنگی میان دستگاه‌های دیپلماتیک و تخصصی دو کشور است.
در این سند، محورهایی از جمله همکاری‌های بلندمدت اقتصادی، امنیتی، نظامی، علمی، انرژی، ترانزیت، سرمایه‌گذاری مشترک، فناوری و مبارزه با تهدیدات مشترک مورد توجه قرار گرفته است.
این معاهده گام بلندی در جهت شکل‌گیری یک مشارکت پایدار و همه‌جانبه در مسیر منافع مشترک دو ملت و تقویت محور همکاری‌های شرق محسوب می‌شود.
انتهای پیام/