طرح «خادم یاران نوجوان» یادگار شهید رئیسی/5 هزارخادم یار
مدیر عامل اسبق بنیاد فرهنگی رضوی گفت: 5 هزار دانش آموز را از سراسر کشور به عنوان خادم یاران دانش آموز یا خادم یاران نوجوان سازماندهی کردیم که 3 هزار نفر از خراسان رضوی، جنوبی و شمالی بودند و این حرکت،نقطه آغاز خدمت خادم یاران نوجوان سراسر کشور شد.

محمد تقی فخریان،در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از مشهد اظهارداشت:حدود سه سال در دوره تولیت شهید رئیسی خدمت کردم و از نزدیک خدمات ایشان را شاهد بودم.
چیزی که از ایشان در ذهنم نقش بسته «تواضع»، است و اینکه با مدیران زیر دست و مردم، رابطهای صمیمی و راحتی داشتند و مردم خیلی در نگاه ایشان مهم بودند.
وی افزود: بسیاری مردمداری را از ویژگیهای مهم و برجسته شهید رئیسی میدانند ایشان به مناطق محروم و حاشیه شهر توجه ویژه داشتند.
ذهنشان درگیر این بود تا مشکلات مردم و زائرانی که وارد حرم میشوند را، حل کند.در مجموعه بنیاد فرهنگی رضوی که من مدیرعامل آنجا بودم و تعداد زیادی مدرسه زیر مجموعه ما بود، ایشان نگاه ویژهای به مناطق محروم داشتند و به ما تأکید میکردند، همان خدماتی که در مناطق برخوردار به دانشآموزان ارائه میدهیم، همان خدمات به مناطق کمبرخوردار و محروم هم داده شود و فرقی بین این مناطق، گذاشته نشود.
فخریان تصریح کرد: نکته دیگری که در این زمینه یادم مانده، این است که ایشان دستور دادند تمام باغها و اردوگاههای آستان قدس در مشهد و کرمان بررسی شوند و آنهایی که برای دانشآموزان قابلاستفاده است در اختیار اردوهای دانشآموزی، قرار بگیرد.
اصرارشان بر این بود که طوری برنامهریزی شود که جوانان و نوجوانان بهویژه با رویکرد مناطق محروم، از این امکانات، استفاده کنند.
مدیر عامل اسبق بنیاد فرهنگی رضوی با بیان این مطلب که شهید رئیسی تمام خدمت داخل حرم را، مردمی کردند ادامه داد: یعنی مردم و افراد مختلف راحت به خدمات دسترسی پیدا میکردند و یا اگر قرار بود خدمتی از ناحیه حرم به مردم ارائه شود، این روند را، خیلی تسهیل کردند.
میدیدیم که زائرانی با قومیتهای مختلف بیشتر از گذشته وارد حرم میشدند.
این نگاه ارزشمند شهید رئیسی بود که مردم در هر منطقهای از کشور یا جهان که هستند، حضورشان به حرم مطهر، تسهیل شد.
وی اظهارکرد: این دسترسی از مرزها هم فراتر رفت و زائرانی از افغانستان، پاکستان، هند، بحرین و...
نیز به حرم مشرف میشدند و حس خوبی داشتند.نگاهی که شهید رئیسی داشتند برای عمومیکردن زیارت و خدماتی که به زائران ارائه میشد، از اقدامات ممتازی بود که در آن مقطعی که در حرم بهعنوان تولیت آستان قدس رضوی خدمت میکردند، انجام شد.
فخریان خاطرنشان کرد: من که افتخار خادمی حضرت را دارم، میدیدم ، هر بار که برای زیارت میآمدند، با زائرانی که در حرم حضور داشتند، خیلی متواضعانه و راحت ارتباط برقرار میکردند.
با احترام و حوصله میایستادند، با زائران معاشرت میکردند و با خادمان نیز همین رفتار را داشتند، با همه صمیمی و گرم بودند؛ این تواضع و این رابطه خوب با مردم را میتوان، ویژگی ممتاز شهید رئیسی دانست.
مدیر عامل اسبق بنیاد فرهنگی رضوی در خصوص توجه شهید رئیسی به مناطق محروم و بهرهمندی از نذورات و وقفها برای خدمترسانی به محرومان نیز گفت: یکی از آنها تهیه و توزیع بستههای کمکی برای مناطق مرزی بود که، بخشی از آنها، اهل سنت بودند؛ دو بار در این سفرها حضور داشتم که بستههای متبرک بالای 1000 تا با هماهنگی قرارگاههای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مناطق محروم توزیع شد.این اقدام به نظر من فوقالعاده بود همچنین از نزدیک در کنار آقای رئیسی بودم، در مناطقی مثل تایباد، سلامی، خواف، صالح آباد و...
گشت میزدیم و به عینه در جریان شرایط زندگی مردم آن مناطق قرار میگرفتیم و بستهها نیز، همانجا توزیع میشد.
وی بیان کرد: در حوزه دانشآموزی نیز، در دوره ایشان چند اتفاق مهم برای مناطق محروم رخ داد.
در یکی از مناطق بسیار محروم سرخس، دو فضای آموزشی برای دختران و پسران به دستور ایشان ساخته و تحویل آموزشوپرورش سرخس شد که بنیاد فرهنگی رضوی نیز موظف بود تا به آن مجتمعها، خدمات ارائه کند.در سفر دیگری که به خراسان جنوبی رفتیم، در حاشیه شهر بیرجند که خیلی محروم هم بود، مجتمع بزرگی با حضور شهیدرئیسی کلنگزنی شد و با نیت خیرخواهانه ایشان در آن مقطع، این خدمت به مردم محروم بیرجند، انجام شد.
فخریان عنوان کرد:دوره مهارتآموزی برای دانشآموزان حاشیه شهر مشهد در دوران تولیت شهید رئیسی اتفاق افتاد و در مناطقی مثل قلعه ساختمان و خواجه ربیع و چناران که مدارس امام رضا (ع) وجود داشت این دورههای مهارتآموزی را برگزار کردیم.حتی هزینه رفتوآمد دانشآموزان را هم خود آستان قدس، به دستور حاجآقا، پرداخت میکرد و بعد ارتباط دانشآموزان با مجموعه مدارس ما برای ادامه تحصیل، فراهم میشد.
مدیر عامل اسبق بنیاد فرهنگی رضوی ادامه داد: در ایام ماه مبارک رمضان با خدام حضرت شبانه میرفتیم و غذاهای متبرک را توزیع میکردیم و میدیدیم چه عکسالعملهای خوبی از سوی مردم صورت میگیرد.
آنها حس میکردند این غذا لطف امام رضا (ع) است.شهید رئیسی در تمام مناطق سعی میکرد این اتفاق را با همکاری خدام کشیکهای مختلف رقم بزند و این اقدامات شجره طیبهای شد که هنوز هم ادامه دارد.
فخریان گفت: بحث خدمت دانشآموزان کشور به حرم حضرت رضا (ع) یکی دیگر از اقدامات دوره شهید رئیسی بود از این جهت که گفتمان رضوی در سطح کشور بهویژه در میان دانشآموزان، نهادینه شود.
در این راستا ما تعداد 5 هزار دانشآموز را از سراسر کشور به عنوان خادمیاران دانشآموز یا خادم یاران نوجوان سازماندهی کردیم که حدود 3 هزار نفرشان از خراسان رضوی، جنوبی و شمالی بود و این حرکت در واقع،نقطه آغاز خدمت خادم یاران نوجوان سراسر کشور شد که، به همت حاج آقا و همراهی ایشان ،صورت گرفت.
انتهای پیام/282