بحران خشکسالی در جنوبشرق تهران/ به سنگ بستر نزدیک شدهایم - تسنیم
مدیرعامل شرکت آبفای جنوب شرق استان تهران با اشاره به ورود به پنجمین سال پیاپی خشکسالی، نسبت به کاهش شدید منابع آب زیرزمینی در منطقه هشدار داد و گفت: اگر روند فعلی ادامه یابد، تا پنج سال آینده به سنگ بستر خواهیم رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، علیمنصور بقایی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوبشرق استان تهران در جلسه بررسی وضعیت منابع آبی این منطقه، با اشاره به شرایط بحرانی منابع زیرزمینی اظهار داشت: هماکنون برداشت سالانه از سفرههای زیرزمینی در جنوبشرق استان حدود منفی 90 میلیون متر مکعب است و چاههای جدید حفرشده نیز در عمق 270 تا 300 متری قرار دارند؛ در حالی که در گذشته در عمق 80 متری به آب میرسیدیم.
وی با بیان اینکه آب منطقهای با محدودیتهای زیادی در حفر چاه مواجه است، گفت: در برخی مناطق حتی زمینی برای چاه جدید وجود ندارد.
فرونشست زمین، رانش و نابودی چاهها نیز از پیامدهای این شرایط بحرانی است.
بقایی افزود: در محدوده شرکت آبفای جنوبشرق، 227 حلقه چاه در 4 شهرستان، 10 شهر و 160 روستا فعال هستند که حدود 80 درصد آب مصرفی از منابع زیرزمینی و تنها 20 درصد از منابع سطحی از جمله سد ماملو تأمین میشود.
وی تصریح کرد: اکنون فقط 10 درصد ظرفیت سد ماملو قابل استفاده است.
مدیرعامل آبفای جنوبشرق همچنین از افزایش دو برابری مصرف سرانه آب نسبت به حد استاندارد خبر داد و اظهار داشت: افزایش جمعیت اتباع خارجی در این مناطق، مصرف را به حدود 250 لیتر در روز رسانده، در حالی که استاندارد ملی 130 لیتر است.
وی از اجرای 70 پروژه فعال در حوزه آبرسانی و فاضلاب در شهرستانهای جنوبشرق استان خبر داد و تأکید کرد: تمامی این پروژهها با کمترین منابع مالی و با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و حمایت سپاه به مرحله اجرا رسیده است.
برای عبور از تنش آبی تابستان، نیازمند تأمین اعتبارات ملی هستیم.
بقایی با اشاره به پروژههای تصفیهخانه در قرچک، پاکدشت و ورامین گفت: پیشرفت این پروژهها مستلزم حمایت ویژه و تأمین منابع مالی فوری است.
تنها در حوزه تصفیهخانه فاضلاب ورامین، با تأمین اعتبارات، میتوان ظرف 9 ماه عملیات اجرایی را به مرحله انتخاب پیمانکار رساند.
وی در پایان از مسئولان ملی بهویژه سازمان برنامه و بودجه درخواست کرد که با تخصیص 110 میلیارد تومان در کوتاهمدت، امکان بهرهبرداری از مخازن و پروژههای اولویتدار را فراهم کنند تا مردم این منطقه تابستان پیش رو را با حداقل تنش آبی پشتسر بگذارند.
انتهای پیام/