خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فرمول نخ‌نمای ترامپ در باج‌گیری از اعراب - تسنیم

تسنیم | سیاسی | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 16:53
اگر کشورهای عربی منطقه خواستار عدم مداخله گرایی مزمن و سلبی واشنگتن و مواجهه با بحران های عمیق امنیتی هستند، لازم است به کاخ سفید باج دهند! این باج خواهی، ریشه در روابط سیاست خارجی امریکا در منطقه و نظام بین الملل دارد.
منطقه،ايران،كشورهاي،آسيا،غرب،جمهور،سفر،آمريكا،اعراب،واشنگتن، ...

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر منطقه‌ای خود، با بزرگنمایی تهدیدات ماهوی و کارکردی علیه جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد تا اعراب حوزه خلیج فارس را وادار به دادن امتیازات مالی و اعتباری بیشتر به واشنگتن کند.
این رویکرد مقامات آمریکایی مسبوق به سابقه بوده و از روسای جمهور دموکرات تا جمهوریخواه همواره در باج‌گیری خود از اعراب به همین فرمول راهبردی، رفتاری و گفتاری استناد نموده‌اند.
دونالد ترامپ که به قطر سفر کرده بود خواستار کمک رهبران این کشور برای حصول توافق هسته‌ای با تهران شد و گفت که وضعیت کنونی «واقعا خطرناک» است!
واقعیت امر این است که مصدر خطرآفرینی‌های مزمن و مستمر برای منطقه نه در غرب آسیا و ایران، بلکه در آن سوی آتلانتیک قرار دارد!
خلق بحران‌های مستمر امنیتی و منطقه‌ای و حمایت از تروریسم تکفیری، همان هدف و فرمولی است که ترامپ قصد دارد در برهه حساس کنونی به آن استناد کند.
نباید فراموش کرد که در فرامتن "صلح واقعی"، بهانه اصلی آمریکا جهت مداخله‌گرایی منطقه‌ای و (به قول خود ترامپ) دوشیدن گاوهای شیرده ایالات متحده از بین می‌رود.
اصلی‌ترین هدف ترامپ در سفر به غرب آسیا، بازتولید تهدیدات کاذب (مبتنی بر جایگاه و نقش منطقه‌ای ایران) و ارائه آدرس‌ها و نشانه‌های تهدیدآمیز خطاب به کشورهای عربی منطقه بوده است.
این در حالیست که جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی منطقه‌ای خود و روابط با همسایگان، بارها تاکید کرده که صلح پایدار در منطقه صرفاً خروجی و نتیجه هم‌گرایی و هم‌افزایی بازیگران منطقه با یکدیگر و جلوگیری از مداخله‌گرایی بازیگران فرامنطقه‌ای و در رأس آن‌ها آمریکاست.
این فرمول منطقی، بارها از سوی ایران در مذاکرات رسمی و غیررسمی با سعودی‌ها، اماراتی‌ها و قطری‌ها مورد تاکید و توجه قرار گرفته و نکته اساسی اینجاست که کشورهای منطقه نیز نسبت به نیت واقعی ایران درخصوص ایجاد صلح دائمی در منطقه آگاه هستند.
با این حال، وابستگی نظامی-امنیتی کشورهای منطقه به واشنگتن، مانع از تبلور نگاه واقع‌بینانه از سوی آن‌ها در قبال تحولات زیربنایی و روبنایی در غرب آسیا شده است.
بر همین اساس، پیام علنی ترامپ برای کشورهای حوزه خلیج فارس را می‌توان به شرح زیر فرمول‌بندی نمود:
اگر کشورهای عربی منطقه خواستار عدم مداخله‌گرایی مزمن و سلبی واشنگتن و مواجهه با بحران‌های عمیق امنیتی هستند، لازم است به کاخ سفید باج دهند!
این باج‌خواهی، ریشه در روابط سیاست خارجی امریکا در منطقه و نظام بین‌الملل دارد.
شاید صرفاً تنها تفاوت ترامپ با روسای جمهور دیگر آمریکا در شکل و مختصات ظاهری این باج‌خواهی باشد: جایی که رئیس جمهور کنونی آمریکا ابعاد، عمق و کمیّت این باج‌خواهی را بیشتر ساخته و ابایی از ابراز این مسئله در نزد افکار عمومی دنیا و منطقه ندارد.
بنابراین، نباید پدیده اخیر (سفر ترامپ به منطقه غرب آسیا) را منحصر به فرد دانست یا آن را نقطه عطفی مهم در تاریخ مناسبات کاخ سفید و اعراب مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
انتهای پیام/