چالش های پیش روی تهران؛ رفع خطر 85 گود پرخطر در پایتخت
ششمین جلسه هم اندیشی با موضوع ایمنی، امنیت و پدافند غیرعامل در آینده نظام مدیریت کلان شهری ایران برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی نصیری رئیس سازمان در این نشست طی سخنانی با عنوان « به سوی شهر ایمن و آماده: چالشها و افقهای پیشرو» با اشاره به مخاطرات 14گانه تهران از مخاطراتی چون زلزله، آلودگی هوا، خشکسالی، زمینلغزش، فرونشست، حوادث مواد خطرناک، سیل، طوفان، بیماریهای فراگیر و حریق به عنوان بخشی از مخاطرات اولویتدار نام برد و در ادامه به بررسی این مخاطرات پرداخت.
وی ضمن تشریح وضعیت گسلهای تهران، محدودههای مستعد وقوع سیل و وضعیت فرونشست، توضیحاتی در خصوص این مخاطرات ارائه داد و گفت: من با تمرکز بر سه حوزه زلزله، سیل و تهدیدات امنیتی اقدامات انجام گرفته در این دوره از مدیریت شهری را توضیح خواهم داد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به پروژه مهم ارزیابی ایمنی یکپارچه ساختمانهای مهم و بلندمرتبه شهر تهران یادآور شد: از بیش از 16000 ساختمان مهم یا بلندمرتبهای که در تهران شناسایی و طبق تعریف آییننامه 2800 بلندمرتبه و 6 طبقه به بالا با زیربنای بیش از 5 هزار متر مربع هستند ، تاکنون حدود 7500 ساختمان مورد ارزیابی ایمنی قرار گرفته و حدود 6200 ساختمان تعیین تکلیف شده است که اینها در قالب گروههای A,B,C و D تقسیمبندی شدهاند و وضعیت آنها در حال رسیدگی و پیگیری است.
وی در ادامه به بررسی وضعیت گودهای پرخطر رها شده در سطح تهران پرداخت و یادآور شد:از حدود 252 گود پرخطر رها شده حدود 85 گود در این دوره از مدیریت شهری رفع خطر و ایمنسازی شد که بعضی از گودهای بسیار بزرگ مثل گود برج میلاد و گود فرهنگ در کنار کتابخانه ملی از این دسته بود.
وی افزود: هدفگیری ما این است که در این دوره از فعالیت مدیریت شهری، گود پرخطر رها شدهای در سطح تهران نداشته باشیم.
ما در حال تلاشیم و فکر میکنم بتوانیم به این چشمانداز دست پیدا کنیم.
وضعیت عملیات بهسازی در 66 پل اولویتدار و اقدامات انجام شده برای مقاومسازی ، پیگیری تهدیدات مترتب با ایستگاهها و خطوط مترو و تلاشهای انجام گرفته برای مصونسازی تونل راهآهن قطار تهران- تبریز، رفع نشست آب و فاضلاب در برخی ایستگاهها، بررسی بودجه ایمنی کالبدی کلانشهر تهران و رشد این بودجه موضوعات دیگری بود که رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص آنها صحبت کرد.
به گفته وی این رشد معنادار و چشمگیر نشاندهنده اهتمام شورای شهر و شهرداری به موضوع ایمنسازی است.
در ادامه این سخنرانی، نصیری به بررسی نتایج ارزیابی ایمنی سازهای بیمارستانها و مراکز درمانی پرداخت و ابعاد مختلف آن را تشریح کرد.
بررسی وضعیت مقاومسازی لرزهای ساختمانها و شریانهای حیاتی شهر تهران ، مباحث مربوط به مدیریت خطر سیل شامل توسعه و ارتقای سامانه پیشبینی، تهیه نقشههای پهنهبندی، ارزیابی آسیبپذیری و تدوین برنامه، پایش وضعیت ایمنی جرثقیلهای برجی شهر تهران و ارائه توضیحاتی در خصوص 2900 بازدید انجام گرفته در این خصوص بخش دیگری از موضوعاتی بود که وی به آنها اشاره کرد.
به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نتیجه این بازدیدها تعداد 646 دستگاه جرثقیل برجی شناسایی و 311 جرثقیل نیز تاکنون استاندارهای لازم را کسب کردهاند.
تدوین و بازنگری دستورالعملهای HSE ، ارزیابی سلامت، ایمنی و محیط زیست(HSE) مدارس شهر تهران، بررسی و پیگیری وضعیت بیمهنامه و گواهی استاندارد آسانسورها و شهربازی شهرداری تهران ، برگزاری آزمون ارزیابی صلاحیت کارشناسان HSE پیمانکاران و بهرهبرداران، برگزاری تمرینهای عملیاتی شامل تمرین سراسری زلزله تهران با 200 کارکرد، تمرین اسکان اضطراری با 55 کارکرد، 3 مرحله تمرین امداد هوایی، تمرین سیل و مهارتآموزی بقا در شرایط سخت و رزمایش حادثه شیمیایی و تخلیه اضطراری و تمرینات عملیاتی در مناطق 22گانه بخش دیگری از موضوعات مورد اشاره بود.
انتهای پیام/