خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چالش های پیش روی تهران؛ رفع خطر 85 گود پرخطر در پایتخت

تسنیم | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 16:12
ششمین جلسه هم اندیشی با موضوع ایمنی، امنیت و پدافند غیرعامل در آینده نظام مدیریت کلان شهری ایران برگزار شد.
تهران،شهر،وضعيت،مديريت،ايمني،ارزيابي،بررسي،گود،سيل،مخاطرات،ت ...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی نصیری رئیس سازمان در این نشست طی سخنانی با عنوان « به سوی شهر ایمن و آماده: چالش‌ها و افق‌های پیش‌رو» با اشاره به مخاطرات 14گانه تهران از مخاطراتی چون زلزله، آلودگی هوا، خشکسالی، زمین‌لغزش، فرونشست، حوادث مواد خطرناک، سیل، طوفان، بیماریهای فراگیر و حریق به عنوان بخشی از مخاطرات اولویت‌دار نام برد و در ادامه به بررسی این مخاطرات پرداخت.
وی ضمن تشریح وضعیت گسل‌های تهران، محدوده‌های مستعد وقوع سیل و وضعیت فرونشست، توضیحاتی در خصوص این مخاطرات ارائه داد و گفت: من با تمرکز بر سه حوزه زلزله، سیل و تهدیدات امنیتی اقدامات انجام گرفته در این دوره از مدیریت شهری را توضیح خواهم داد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به پروژه مهم ارزیابی ایمنی یکپارچه ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه شهر تهران یادآور شد: از بیش از 16000 ساختمان مهم یا بلندمرتبه‌ای که در تهران شناسایی و طبق تعریف آیین‌نامه 2800 بلندمرتبه و 6 طبقه به بالا با زیربنای بیش از 5 هزار متر مربع هستند ، تاکنون حدود 7500 ساختمان مورد ارزیابی ایمنی قرار گرفته و حدود 6200 ساختمان تعیین تکلیف شده است که اینها در قالب گروه‌های A,B,C و D تقسیم‌بندی شده‌اند و وضعیت آنها در حال رسیدگی و پیگیری است.
وی در ادامه به بررسی وضعیت گودهای پرخطر رها شده در سطح تهران پرداخت و یادآور شد:از حدود 252 گود پرخطر رها شده حدود 85 گود در این دوره از مدیریت شهری رفع خطر و ایمن‌سازی شد که بعضی از گودهای بسیار بزرگ مثل گود برج میلاد و گود فرهنگ در کنار کتابخانه ملی از این دسته بود.
وی افزود: هدف‌گیری ما این است که در این دوره از فعالیت مدیریت شهری، گود پرخطر رها شده‌ای در سطح تهران نداشته باشیم.
ما در حال تلاشیم و فکر می‌کنم بتوانیم به این چشم‌انداز دست پیدا کنیم.
وضعیت عملیات بهسازی در 66 پل اولویت‌دار و اقدامات انجام شده برای مقاوم‌سازی ، پیگیری تهدیدات مترتب با ایستگاه‌ها و خطوط مترو و تلاش‌های انجام گرفته برای مصون‌سازی تونل راه‌آهن قطار تهران- تبریز، رفع نشست آب و فاضلاب در برخی ایستگاه‌ها، بررسی بودجه ایمنی کالبدی کلانشهر تهران و رشد این بودجه موضوعات دیگری بود که رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص آنها صحبت کرد.
به گفته وی این رشد معنادار و چشمگیر نشان‌دهنده اهتمام شورای شهر و شهرداری به موضوع ایمن‌سازی است.
در ادامه این سخنرانی، نصیری به بررسی نتایج ارزیابی ایمنی سازه‌ای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پرداخت و ابعاد مختلف آن را تشریح کرد.
بررسی وضعیت مقاوم‌سازی لرزه‌ای ساختمان‌ها و شریان‌های حیاتی شهر تهران ، مباحث مربوط به مدیریت خطر سیل شامل توسعه و ارتقای سامانه پیش‌بینی، تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی، ارزیابی آسیب‌پذیری و تدوین برنامه، پایش وضعیت ایمنی جرثقیل‌های برجی شهر تهران و ارائه توضیحاتی در خصوص 2900 بازدید انجام گرفته در این خصوص بخش دیگری از موضوعاتی بود که وی به آنها اشاره کرد.
به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نتیجه این بازدیدها تعداد 646 دستگاه جرثقیل برجی شناسایی و 311 جرثقیل نیز تاکنون استاندارهای لازم را کسب کرده‌اند.
تدوین و بازنگری دستورالعمل‌های HSE ، ارزیابی سلامت، ایمنی و محیط زیست(HSE) مدارس شهر تهران، بررسی و پیگیری وضعیت بیمه‌نامه و گواهی‌ استاندارد آسانسورها و شهربازی شهرداری تهران ، برگزاری آزمون ارزیابی صلاحیت کارشناسان HSE پیمانکاران و بهره‌برداران، برگزاری تمرین‌های عملیاتی شامل تمرین سراسری زلزله تهران با 200 کارکرد، تمرین اسکان اضطراری با 55 کارکرد، 3 مرحله تمرین امداد هوایی، تمرین سیل و مهارت‌آموزی بقا در شرایط سخت و رزمایش حادثه شیمیایی و تخلیه اضطراری و تمرینات عملیاتی در مناطق 22گانه بخش دیگری از موضوعات مورد اشاره بود.
انتهای پیام/