خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نظریه تقسیم وظایف بین دو نیمکره مغز رد شد

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 15:52
دانشمندان طی یک تحقیق اثبات کرده‌اند که نظریه تقسیم وظایف بین دو نیمکره مغز واقعیت ندارد.
نيمكره،مغز،ميدان،بينايي،چپ،راست،پردازش،بصري،سيگنال،ميلر

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی- دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) فاش کرده‌اند که برخلاف افسانه‌های رایج، مغز به طور دقیق به «نیمکره چپ منطقی» و «نیمکره راست خلاق» تقسیم نمی‌شود.
با این حال، هنگام پردازش فضای بصری، هر نیمکره به پردازش سمت مخالف میدان بینایی ادامه می‌دهد.
پروفسور ارل میلر، یکی از نویسندگان این مطالعه، تأکید کرد که «صحبت از تسلط نیمکره راست یا چپ در برخی افراد هیچ پایه علمی ندارد، زیرا انسان‌ها با استفاده از تمام مغز خود فکر می‌کنند.»
تقسیم‌بندی عملکردی مربوط به بینایی است، نه تفکر.
هنگام دریافت محرک‌های بصری، نورون‌ها به صورت نامتقارن فعال می‌شوند، به طوری که نیمه چپ مغز سمت راست میدان بینایی و نیمه راست سمت چپ را کنترل می‌کند.
به گفته میلر، این تقسیم‌بندی از بروز «نقاط کور» جلوگیری می‌کند و کارایی ادراک را افزایش می‌دهد.
اگرچه پیش از این تصور می‌شد که اطلاعات در سطح قشر پیش‌پیشانی در یک تصویر واحد ادغام می‌شوند، تیم تحقیقاتی کشف کرد که تغییر به سمت نیمکره «طرف مقابل» (روبروی منبع سیگنال بصری) حتی در این ناحیه نیز باقی می‌ماند.
این موضوع با اندازه‌گیری فعالیت مغز تأیید شد، که در آن امواج گاما در نیمکره‌ای که مسئول پردازش قسمت مخالف میدان بینایی است، افزایش می‌یابد.
مطالعات قبلی نشان داده‌اند که انسان‌ها و حیوانات اشیاء را زمانی که بین دو طرف میدان دید توزیع شده‌اند، بهتر به خاطر می‌سپارند، پدیده‌ای که به عنوان «مزیت دو جانبه» شناخته می‌شود.
اما این ویژگی بی‌نقص نیست، زیرا انسان فقط می‌تواند یک شیء را از هر طرف در یک زمان ردیابی کند.
وقتی جسمی در میدان دید حرکت می‌کند، مغز به سرعت اطلاعات را بین دو نیمکره منتقل می‌کند، مشابه فرآیند انتقال سیگنال بین دکل‌های تلفن همراه.
این مکانیسم، درک پیوسته و منسجمی از جهان پیرامون ما را تضمین می‌کند.
نتایج این مطالعه در مجله Neuropsychologia منتشر شده است.
منبع: Naukatv.ru