برق خورشیدی؛ امید تازه صنایع گیلان در مقابله با خاموشیها - تسنیم
فعالان صنعتی گیلان، ورود 20 مگاوات برق خورشیدی را عاملی مؤثر در تثبیت تولید و کاهش خاموشی ها می دانند و خواستار تداوم حمایت دولت از این پروژه ها هستند.

به خبرگزاری تسنیم از رشت، انرژیهای تجدیدپذیر نظیر خورشیدی، بادی و زمینگرمایی به عنوان منابع پاک، پایدار و نامحدود، نقش حیاتی در تأمین انرژی آینده بشر دارند.
برخلاف سوختهای فسیلی که با مصرف تمام میشوند و موجب آلودگی زیستمحیطی و گرمایش زمین میشوند، انرژیهای تجدیدپذیر به کاهش گازهای گلخانهای، حفظ منابع طبیعی و ارتقای امنیت انرژی کمک میکنند.
همچنین این منابع به دلیل اتکای کمتر به زیرساختهای متمرکز، قابلیت تأمین برق در مناطق محروم و دورافتاده را نیز دارند و موتور محرک توسعه پایدار در قرن 21 محسوب میشوند.
گیلان با سابقه راهاندازی نخستین نیروگاه بادی کشور در منجیل، پیشگام در استفاده از انرژیهای نو بوده است.
این نیروگاه که از دهه 70 شمسی به بهرهبرداری رسیده، هنوز در حال فعالیت است و بهعنوان الگوی موفق بهرهگیری از انرژی تجدیدپذیر در کشور شناخته میشود.
محمود دشتبزرگ، مدیرعامل شرکت برق منطقهای گیلان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت در این باره میگوید: گیلان از سالها پیش با نیروگاه بادی منجیل بهعنوان یکی از نخستین نیروگاههای بادی کشور، در مسیر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر گام برداشته است و این نیروگاه با وجود قدمت، همچنان فعال است و ظرفیتهای جدیدی در حوزه انرژی بادی در استان در حال شناسایی است تا برای جذب سرمایهگذار آمادهسازی شود.
وی با اشاره به خلأ موجود در حوزه انرژی خورشیدی در استان ادامه میدهد: متأسفانه تاکنون از ظرفیت نیروگاههای خورشیدی در مقیاس مگاواتی بهرهمند نبودهایم، اما این روند با همکاری سازمانهای مربوطه از سال گذشته تغییر یافته است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای گیلان با اشاره به اقدامات صورتگرفته در این زمینه بیان میکند: در 2 ساختگاه واقع در علیآباد و قرتیکان، پروژه احداث 2 نیروگاه خورشیدی با ظرفیتهای 13 و 7 مگاوات آغاز شده که مجموعاً 20 مگاوات برق خورشیدی را وارد شبکه خواهد کرد که عملیات اجرایی ساختگاه نخست آغاز شده و ساختگاه دوم نیز در مراحل نهایی تأمین و تخصیص قرار دارد.
دشتبزرگ ابراز امیدواری میکند که با رفع موانع پیش رو، عملیات اجرایی ساختگاه دوم نیز بهزودی آغاز خواهد شد تا در سال 1404 شاهد اضافه شدن 20 مگاوات برق پاک به سبد تولید برق استان باشیم.
تولیدکنندگان و فعالان صنعتی میگویند
محمدرضا قربانی، مدیر یکی از کارخانههای مواد غذایی در لوشان میگوید: پایداری برق یکی از دغدغههای جدی ما در تابستان است و ورود 20 مگاوات برق از انرژی خورشیدی، کمک بزرگی به صنایع خواهد بود؛ چون خاموشیها در تولید ما بسیار اثرگذار است.
منتظری، رئیس هیئت مدیره یک واحد صنعتی در منطقه آزاد انزلی نیز معتقد است که استفاده از انرژیهای نو نهتنها به صرفهجویی در مصرف سوخت کمک میکند، بلکه چهره صنعتی استان را نیز مدرنتر و همراستا با استانداردهای جهانی میکند و این پروژهها در جذب سرمایهگذار خارجی هم تأثیرگذارند.
سیده نسرین موسوی، مدیر کارگاه تولید پوشاک در رشت نیز میگوید: وقتی تولید برق از منابع پاک بالا برود، هزینهها در بلندمدت کاهش مییابد و امنیت انرژی تضمین میشود.
امیدواریم حمایت از این پروژهها استمرار داشته باشد.
حسینی، یکی از سرمایهگذاران فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر هم اظهارنظری در این باره دارد، مبنی بر اینکه؛ استفاده از انرژیهای پاک نهتنها به کاهش هزینههای تولید برق کمک میکند، بلکه فرصتهای شغلی جدیدی نیز ایجاد خواهد کرد.
امیدواریم این پروژهها بدون تأخیر به بهرهبرداری برسند.
با توجه به بحران کمآبی، فرسودگی نیروگاههای حرارتی و نیاز به توسعه پایدار، سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای پاک به اولویت راهبردی دولت و بخش خصوصی تبدیل شده است.
گیلان به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و برخورداری از تابش مناسب خورشید در مناطق جنوبی، ظرفیت بالایی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی دارد که میتواند نقش مهمی در پایداری شبکه برق و توسعه صنعتی ایفا کند.
همچنین با توجه به افزایش نیاز به انرژی و محدودیت منابع فسیلی، سرمایهگذاری در انرژیهای پاک میتواند تأثیر بسزایی در توسعه پایدار استان گیلان و کشور داشته باشد.
انتهای پیام/