خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نرخ ارز کالاهای اساسی دوباره ۲۸۵۰۰ تومان شد

مشرق | اقتصادی | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 15:12
معاون وزیر جهاد کشاورزی از بازگشت نرخ ارز کالاهای اساسی به ۲۸,۵۰۰ تومان خبر داد و اعلام کرد که لایحه دو فوریتی کاهش ۹ درصدی مالیات کالاهای اساسی به مجلس ارسال شده است.
كشاورزي،دولت،انرژي،تسهيلات،تأمين،صنايع،اشاره،ماليات،كالاهاي، ...

به گزارش مشرق، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه سی و دومین نمایشگاه آگروفود، با اشاره به تصمیمات اخیر دولت در خصوص ارز کالاهای اساسی و مالیات بخش کشاورزی، گفت: «در جلسه روز گذشته دولت، تصمیم گرفته شد که تمامی کالاهای اساسی مانند سال‌های گذشته ارز مورد نیازشان را دریافت کنند.
نرخ ارزی که پیش‌تر در قانون بودجه به ۳۷ هزار تومان افزایش یافته بود، اکنون به ۲۸,۵۰۰ تومان بازگشته است.» این اقدام به منظور تأمین مواد اولیه به قیمت مناسب و حمایت از تولیدکنندگان داخلی اتخاذ شده است.
وی همچنین با اشاره به لایحه دو فوریتی که برای کاهش مالیات کالاهای اساسی به مجلس ارسال شده، بیان کرد: «در قانون بودجه سال ۱۴۰۴، کاهش مالیات بخش کشاورزی از ۱۰ درصد به ۱ درصد پیش‌بینی شده و این لایحه به مجلس ارسال شده است.
خوشبختانه این لایحه به کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه رفته و امیدواریم به زودی در صحن مجلس به تصویب برسد.»
فتحی در ادامه اظهار داشت: «دولت به‌طور جدی پیگیر تأمین نیازهای بخش کشاورزی و صنعتی است و در راستای حل مشکلات موجود در زمینه انرژی و تسهیلات سرمایه در گردش، اقدامات مثبتی انجام داده است.» او با اشاره به ناترازی انرژی و قطعی برق که چالش مهم صنایع کشور است، افزود: «دولت در تلاش است تا با همکاری صنایع و مردم این مشکل را برطرف کند.»
وی همچنین به مشکلات مربوط به تأمین تسهیلات سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: «واحدهای تولیدی نیازمند تسهیلات برای ادامه فعالیت‌های خود هستند و دولت در حال بررسی روش‌های تسهیل صدور مجوزهای لازم برای این واحدها است.»
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین تصریح کرد که در زمینه مدیریت بحران انرژی در صنایع کشاورزی و غذایی، یکی از راهکارها صرفه‌جویی در مصرف انرژی است و همچنین تولیدکنندگان می‌توانند خود با تولید انرژی، نیازهای خود را تأمین کنند.
در این راستا، دولت تسهیلات لازم برای حمایت از سرمایه‌گذاران در زمینه تولید انرژی فراهم کرده است.
این تصمیمات و اقدامات نشان‌دهنده عزم جدی دولت در حمایت از بخش کشاورزی و صنایع مرتبط است تا به رونق تولید و صادرات کمک کند و مشکلات اقتصادی کشور را کاهش دهد.