بررسی فرصتهای صادراتی قزوین به ازبکستان/از شوینده تا فلزات - تسنیم
نشست بررسی فرصت ها و ظرفیت های صادراتی از استان قزوین به کشور ازبکستان با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاشکند، مدیرکل صمت استان، معاونان دستگاه های مرتبط، تولیدکنندگان و صادرکنندگان قزوینی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، در این نشست که شب گذشته در سالن جلسات اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین برگزار شد، محمدعلی اسکندری، سفیر ایران در ازبکستان، با اشاره به اهمیت بازار این کشور برای کالاهای ایرانی، از تولیدکنندگان خواست به ظرفیتهای مغفولمانده در صادرات به این منطقه توجه بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه محصولات شوینده اولین کالای صادراتی از قزوین به ازبکستان بوده، افزود: رزین دومین محصول صادراتی این استان به بازار ازبکستان است که هر دو میتوانند سهم بیشتری از صادرات ایران را به خود اختصاص دهند.
سفیر کشورمان در ازبکستان با تاکید بر اینکه کالاهای ایرانی از رقبای جدی محصولات چینی در بازار این کشور محسوب میشوند، تصریح کرد: فرصت مناسبی برای تجار قزوینی فراهم شده تا بتوانند در این عرصه نقشآفرینی بیشتری داشته باشند.
اسکندری از صادرات بیش از 410 میلیون دلاری ایران به ازبکستان خبر داد و گفت: این کشور با نگاه اقتصادی در حال توسعه، بستر مناسبی برای تعاملات تجاری فراهم کرده و مرکز تجارت ایرانیان نیز در آنجا راهاندازی شده است.
وی به نیاز گسترده ازبکستان به اقلام فلزی اشاره کرد و گفت: اکنون این کشور 200 هزار تُن انواع سازه فلزی را از خارج تأمین میکند، حتی سازههایی که بهصورت مونتاژ به محصولات نهایی تبدیل میشوند، مورد نیاز بازار ازبکستان است.
سفیر ایران در تاشکند در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ظرفیت همکاری در بخش سلامت، گفت: با وجود اینکه ازبکستان 40 درصد نیاز دارویی خود را از تولیدات داخلی تأمین میکند، مذاکرات وزرای بهداشت دو کشور راه را برای همکاری میان تولیدکنندگان دارویی ایران و ازبکستان هموار کرده است.
وی افزود: بخش کشاورزی نیز از جمله حوزههایی است که ازبکستان در آن نیازهای متعددی دارد؛ از جمله نهال و بذور اصلاحشده، سیبزمینی و تخممرغ نطفهدار که میتواند بهعنوان کالاهای صادراتی از قزوین مورد توجه قرار گیرد.
اسکندری با اشاره به تأثیر جنگ اوکراین و روسیه بر تحولات منطقه گفت: این درگیریها فرصت بیسابقهای را برای توسعه تجارت ایران با کشورهای آسیای مرکزی فراهم کرد، چرا که در این شرایط، امکان چانهزنی از سوی چین برای ازبکستان کاهش یافت و ایران توانست توجه بیشتری را به محصولات خود جلب کند.
در ادامه این نشست، مدیرکل صمت استان قزوین و دیگر مسئولان حاضر نیز ضمن ارائه گزارشی از توانمندیهای تولیدی استان، بر ضرورت ایجاد سازوکارهای حمایتی برای توسعه صادرات به ازبکستان تاکید کردند.
انتهای پیام/