اهتمام دولت و نیروی دریایی برای توسعه دریا محور
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به جلسات منظم رئیسجمهور در حوزه توسعه دریایی گفت: دولت و نیروی دریایی برای توسعه دریا محور باید اهتمام داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، در آیین امضای تفاهمنامه تأسیس «اندیشگاه حکمرانی توسعه دریامحور»، با تاکید به اهمیت این اقدام و ضرورت توجه به توسعه دریا محور و با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص سیاستهای توسعه دریا محور، تأکید کرد: پس از پنج دهه، زمان اقدام جدی در این زمینه فرا رسیده است.
وی به واکنشهای مثبت اعضای مجمع تشخیص جلسه مشترک اشاره کرد و گفت: برخی از عزیزان ابراز کردند که ۴۰ سال دیر آمدهایم و باید سیاستهای کشور را به سمت دریا سوق میدادیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین بر لزوم مطالبهگری و انجام اقدامات جدی در سواحل مکران تأکید کرد و یادآور شد که در دیدار با مقام معظم رهبری، برنامهها و طرحهای توسعه دریا محور ارائه شده است.
وی همچنین به سفر رئیسجمهور شهید به مکران و ارتباط مستقیم با ناوگان ۸۶ اشاره کرد و گفت: این اهتمام انگیزه و انرژی بیشتری به ما داد.
دریادار ایرانی از تلاشهای برای ایجاد اندیشکده یاد کرد و گفت: هدف ما کمک به دولت برای تحقق برنامههای توسعه دریا محور است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، با اشاره به اشراف مقام معظم رهبری به مسائل مربوط به توسعه دریا محور، بر لزوم تحرک و تلاش بیشتر در راستای توسعه دریا محور تأکید کرد.
وی با اشاره به جلسات منظم رئیسجمهور گفت: آقای پزشکیان هر دو هفته جلسهای برگزار میکند و ما نیز در این جلسات حضور داریم تا بتوانیم نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه، آمادگی کامل نیروی دریایی را برای برگزاری همایشهای مرتبط با سیاستهای توسعه دریا محور اعلام کرد و پیشنهاد داد که این همایش در سالگرد ابلاغ سیاستها برگزار شود.
وی همچنین بر لزوم دعوت از سخنرانان بینالمللی برای افزایش کیفیت این همایش تأکید کرد.
دریادار ایرانی با اشاره به ظرفیتهای موجود در صنعت کشتیسازی کشور، خواستار همکاری و مشارکت بیشتر با کشورهای دیگر، برای توسعه این صنعت شد و گفت: ما باید از ظرفیتهای داخلی استفاده کنیم و از دریا به ساحل نگاه کنیم تا توسعه واقعی محقق شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، به اهمیت برگزاری نمایشگاههای بینالمللی و نیاز به همکاری وزارت امور خارجه و دانشگاهها در این زمینه اشاره کرد.
وی گفت: برای ایجاد تصویرسازی مناسب در این نمایشگاهها، وزارت امور خارجه باید در خصوص نحوه حضور مهمانان خارجی کمک کند و ظرفیتهای علمی دانشگاهها نیز باید به خوبی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
ایرانی با بیان تجربیات خود از برگزاری چند دوره همایشهای بینالمللی، تأکید کرد: برگزاری حرفهای و با کیفیت این همایشهای از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین دانشگاهها باید در ارائه محتوای علمی و تبلیغات مؤثر برای جذب مخاطب بینالمللی تلاش کنند.
وی به موضوعات فرصت محور در مذاکرات و تهدیداتی که ممکن است در این زمینه مطرح شود، اشاره کرد و گفت: ما نیاز داریم تا به درک عمیقتری از این تهدیدات برسیم تا بتوانیم به طور مؤثری با آنها مقابله کنیم.
امیر ایرانی ابراز امیدواری کرد که اتفاقات ارزشمندی برای کشور و نیروی دریایی رخ دهد و تأکید کرد که در حوزه دریایی، نیاز به دانش و آگاهی بیشتری وجود دارد و باید از انتشار اطلاعات نادرست جلوگیری شود.