خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اولین اجتماع بزرگ مواکب اربعین حسینی در خوزستان برگزارمی شود

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 14:31
رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات خوزستان گفت:اولین اجتماع بزرگ مواکب اربعین حسینی با حضور  پنج استان و  800 مدیر موکب دار از سراسر کشوربرگزار می شود .
زائران،اربعين،استان،خوزستان،موكب،ارائه،مواكب،مراسم،اجتماع،مر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، حجت الاسلام سیدمحمود موسوی در نشست خبری با اصحاب رسانه بااشاره به اولین اجتماع بزرگ مواکب اربعین حسینی اظهار داشت: روز پنجشنبه31اردیبهشت ماه سال جاری ،اولین اجتماع بزرگ مواکب اربعین حسینی در مجموعه فجر، سالن امام خمینی با حضور پنج استان و 800 مدیر موکب دار از سراسر کشوربرگزار می‌شود .
وی با بیان اینکه این اجتماع، فرصت خوبی برای نمایش ارزش‌های دینی و معنوی خواهد بود گفت: این اجتماع آموزشی تخصصی جهت ارائه خدمت شایسته و با کیفیت به زائران محسوب می شود و رییس ستاد عتبات عالیات کشور و تعدادی از مقامات کشور در این همایش، توصیه های خود را برای تقویت فرهنگ موکب و موکب‌داری و حمایت از آن‌ها ارایه می‌دهند.
وی افزود: اربعین سال 1404، برنامه‌های مرتبط با اربعین به‌محض پایان مراسم اربعین 1403 آغاز شده است چرا که حجم کار بسیار سنگین و اهمیت این رویداد بزرگ بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم که مراسم اربعین همچنان مردمی باقی بماند و در سال‌های آینده تقویت شود گفت: علت اینکه خوزستان به‌عنوان پایتخت مواکب ایران شناخته شد، مردم هستند؛ زیرا تمامی منازل مردم استان به‌نوعی تبدیل به موکب شده‌اند و همگی برای خدمت‌رسانی به زائران آماده‌اند.
در این راستا، تمامی دهیاران استان نیز هماهنگ شده‌اند تا با کمک شوراها و روسای مناطق، موکب‌های متعددی را ایجاد کنند و حرکت مردمی و پشتیبانی مردمی مراسم اربعین را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه اساسنامه مواکب نیز تهیه و دوره‌های ویژه آموزشی نیز برای موکب ها آغاز شده است، ادامه داد: موکب داران نیز همگی از مردم هستند و دولت و برخی دستگاه‌ها تنها به عنوان پشتیبان در کنار آن‌ها قرار می‌گیرند؛ باید خیران و مردم را برای حمایت بیشتر از مواکب جذب و صندوق‌های تأمین نیازهای اربعین را نیز، تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه سه گروه اصلی در اجرای مراسم اربعین نقش دارندگفت: دولت: که مسئول تأمین زیرساخت‌ها، امنیت، بهداشت و سایر اقدامات حمایتی است.
مردم: شامل خیرین و رسانه‌های فعال که در اطلاع‌رسانی و پشتیبانی مردمی نقش دارند و نیز موکب‌داران: که عمدتاً از میان مردم هستند و فعالیت‌های خدماتی را به‌صورت مستقل انجام می‌دهند.
حجت‌الاسلام موسوی از ساخت پنج مجتمع خدماتی در مرزهای استان خبر داد و گفت: احداث این مجتمع‌ها بر عهده شرکت‌های فولاد خوزستان و نفت است که اکنون در پایانه چذابه 2 مجموعه تکمیل شده و پیگیر ساخت سه مجتمع دیگر در مرزهای استان هستیم.
وی با اشاره به نیاز زائران به استراحت طولانی‌مدت، تصریح کرد: با توجه به شرایط آب‌وهوایی خوزستان، باید زیرساخت‌های لازم برای اسکان و خدمات‌رسانی به زائران فراهم شود، موکب ها به‌تنهایی ظرفیت محدودی دارند و این مجتمع‌ها می‌توانند خدمات گسترده‌تری ارائه دهند.
وی با بیان اینکه هدف ما این است که مراسم اربعین سال‌به‌سال بهتر برگزار شود و نقش مردم در این حرکت عظیم حفظ و تقویت گردد گفت: امیدواریم بتوانیم با همکاری دولت، مردم و موکب‌داران، مراسم اربعین را به بهترین شکل ممکن اجرا کنیم و به زائران خدمات مناسب‌تری ارائه دهیم.برای مدیریت بهتر ورود زائران به استان خوزستان، برنامه‌ریزی دقیقی انجام شده تا از ازدحام و مشکلات خدماتی جلوگیری شود.
زائران باید به‌صورت آرام و کنترل‌شده وارد استان شوند تا در مرزها دچار توقف‌های طولانی و مشکلات خدماتی نشوند.
با توجه به گرمای شدید هوا، امکاناتی نظیر مکان‌های اجتماعی برای استراحت و خدمات به زائران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: خدمات به زائران از پنج روز به 35 روز افزایش یافته و با توجه به شرایط سخت آب‌ و هوایی خوزستان، باید به صورت 24 ساعته به زائران خدمت رسانی کنیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته، سرعت بازگشت زائران به استان بسیار بالا بود و برخی افراد دچار خستگی شدید شدند.
برای کاهش تلفات ناشی از خستگی، استراحت‌گاه‌های مناسب در مسیر بازگشت زائران ایجاد شده است.
وی با اشاره به نذر آب گفت: موضوع آب و یخ، یکی از مهم‌ترین چالش‌های استان خوزستان در ایام اربعین است.
آب و یخ باید به‌صورت بسته‌بندی‌شده و بهداشتی به زائران ارائه شود تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
وی با اشاره به پشتیبانی از زائران در عراق و شلمچه گفت: استان خوزستان مسئول تأمین برخی خدمات برای زائران در مناطق مرزی است.
-این خدمات باید به‌صورت منظم و براساس برنامه‌ریزی دقیق ارائه شوند تا زائران با مشکلی مواجه نشوند.
وی با بیان اینکه حرکت کاروان «مشایه» در استان خوزستان، نوعی راهپیمایی خودجوش است که طی چند سال گذشته شکل گرفته و جایگاه ویژه‌ای در میان مردم یافته است گفت: این حرکت مردمی، به‌طور گسترده برگزار می‌شود و مردم به‌صورت خودجوش در آن حضور پیدا می‌کنند، پذیرایی می‌کنند، اسکان می‌دهند و همراهی می‌کنند.
اما همچنان پشتیبانی و حمایت این رویداد توسط ستاد استان ضروری است، چرا که مدیریت، هدایت و ارائه خدمات به این اجتماع عظیم نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است.
رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات خوزستان ادامه داد: در ایام اربعین اتباع مقیم از مرز شلمچه خارج می شوند و تمامی خدمات مردم ایران را دریافت می کنند، غیرمقیم ها نیز به صورت منظم پیش از سفر به عتبات، در پادگان ثامن، ساماندهی می شوند.
وی با اشاره به اینکه امسال 90 موکب توانمند پس از دوره‌های آموزشی به عراق اعزام می شوند توضیح داد: مواکب خوزستان اکنون ساماندهی و شناسنامه‌دار شدند تا حمایت از آن‌ها با شرایط بهتری صورت گیرد که یکی از اقدامات ارزشمند در استان بود.
حجت‌الاسلام موسوی بیان کرد: همچنین تا فرا رسیدن ایام اربعین امسال زیرساخت‌های شلمچه نیز به 55 درصد می رسند تا خدمات بهتری به زائران ارائه شود
انتهای پیام/