از لاهه تا همدان؛خاطرات سردار عسگری از شهید جمهور
همرزم شهید رئیسی او را الگویی کم نظیر در مدیریت اسلامی می داند که با شجاعت، تدبیر و مردمداری، خدمات ماندگاری را برای کشور به یادگار گذاشت، از تأمین واکسن کرونا تا حل معضل آب همدان، بخشی از دستاوردهای دولت سیزدهم بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، در آستانه نخستین سالگرد شهادت پرافتخار رییس جمهور شهید سید ابراهیم رئیسی، مرور خاطرات یاران و همکاران نزدیک ایشان، تصویری زنده و ملموس از این شخصیت بی نظیر انقلاب اسلامی ارائه می دهد.
سردار حمید عسگری، از پیشکسوتان جهاد و سپاه یکی از کسانی است که سال ها در مسیر انقلاب و نظام، همگام و همدل با شهید رئیسی گام برداشته است.
این فرمانده پیشکسوت که سوابق درخشانی در جهاد سازندگی، سپاه پاسداران و عرصه های حقوقی بین المللی دارد، در این گفتگوی صمیمانه، از شهید رئیسی به عنوان "الگوی مدیریت جهادی" یاد می کند که با تلفیق ایمان، تخصص و مردمداری، سبک جدیدی از حکمرانی را به نمایش گذاشت.
خاطرات عسگری از همکاری هایش با این شهید بزرگوار در سازمان بازرسی کل کشور و دیوان بین المللی لاهه، گوشه هایی ناگفته از شخصیت چندبعدی رئیسی را روشن می سازد.
آنچه در ادامه می آید، روایتی از خصایل ممتاز شهید رئیسی است؛ از شجاعت قضایی تا دغدغه معیشت مردم، از ساده زیستی تا عزم راسخ برای پیشرفت کشور.
روایتی که ثابت می کند رئیسی تنها یک نام نبود، که یک مکتب بود؛ مکتبی که ادامه راهش ضامن بقای انقلاب اسلامی است.
تسنیم: آشنایی شما با شهید رئیسی چگونه آغاز شد؟
عسگری:آشنایی من با شهید رئیسی به سال 1380 باز میگردد.
آن زمان بنده مسئول حقوقی و بازرسی بنیاد تعاون بسیج بودم و قرار بود موضوع یک پرونده فساد، در سازمان بازرسی کل کشور مورد بررسی قرار گیرد.
پرونده بسیار حساس بود به طوری که در این رابطه هم دو فیلم با عنوان " شبکههای پنهان" تهیه و برای بررسی ابعاد مسأله در اختیار دستگاه قضا قرار گرفت.
در دهه هشتاد سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور مشغول به خدمت بود.
آن زمان آیتالله سید محمود شاهرودی رئیس دستگاه قضا بود.
در جلسات منظمی که برای بررسی پرونده برگزار میشد، آیت الله رئیسی در حضور رئیس دستگاه قضا شجاعانه، عالمانه، مدبرانه، با دقت و حساسیت بسیار، یاریگر ما در رسیدگی به این پرونده بود و اگر حمایت بی دریغ ایشان نبود هرگز این پرونده به سرانجام نمیرسید.
زمانی که شهید رئیسی قائم مقام دستگاه قضا شد، در رفت و آمدهایی که با این شهید بزرگوار داشتم، نحوه رفتار و پاسخگویی ایشان با قشر محروم و مستضعف برایم جالب بود.
ایشان شرایطی را فراهم کرده بود که مردم میتوانستند از سراسر کشور با وی ملاقات کنند.
البته این ملاقاتها و پاسخگوییها به هیچ عنوان جنبه تشریفاتی نداشت.
شهید رئیسی هر جا که لازم بود از حقوق مردم حمایت میکرد و در برخورد با فساد جدی بود.
این ویژگیهای نادر، او را از دیگران ممتاز میکرد.
در سال 1392 که مشاور حقوقی وزیر دفاع شدم، مسئولیت پرونده دیگری که جنبه بینالمللی داشت بر عهدهی من قرار گرفت و همین موضوع فصل جدیدی از مراوداتم با شهید رئیسی که قائم مقام دستگاه قضایی بود را رقم زد.
در روند رسیدگی این پرونده هم آقای رئیسی به طور منظم جلسات را تشکیل و با احساس مسئولیت بسیار، زوایای مختلف مسأله را مورد بررسی قرار میداد.
تسنیم: با توجه به آشنایی شما با آیت الله رئیسی، شخصیت ایشان را چگونه ارزیابی میکنید؟
عسگری:به نظرم شهید رئیسی یک شخصیت جامع الاطراف بود یعنی به همه مسائل آشنایی داشت و برای حل مشکلات راهکار ارائه میداد و این بدان خاطر بود که مدتها در پست های مهم قضایی فعالیت کرده بود و به بسیاری از مسائل اشراف داشت.
تسنیم:به نظر شما مهمترین ویژگی آیت الله رئیسی چه بود که او را از دیگران متمایز میکرد؟
عسگری:این شهید بزرگوار خصیصههای بسیاری داشت که از مهمترین آن میتوان به ولایتمداری، معنویت همراه با اخلاص، شجاعت، ساده زیستی، پاسخگو بودن، رعایت حقوق بیت المال، امانتداری، فسادستیزی، عدم وابستگی به پست و مقام، وفادار به آرمان های انقلاب، متعهد، منظم، آشنا به قانون و مقررات اشاره کرد.
او بهترین الگوی مدیریت جهادی بود و یادآور مجاهدت شهیدانی همچون شهیدان باکری، همت، خرازی، چیتسازیان و ...
بود.
تسنیم:میراث ماندگار شهید رئیسی چه بود؟
عسگری:مهمترین میراث آیت الله رئیسی ارائه یک الگوی مدیریت اسلامی موفق بود.
او نشان داد که یک مومن واقعی میتواند مدیر و متخصص هم باشد و کار مدیریتی انجام دهد.
شهید رئیسی یک الگوی موفق اسلامی، انقلابی و جهادی بود و امروز موفقیتهای ایشان بعد از گذست یک سال از شهادتش، یکی پس از دیگری نمایان میشود.
تسنیم:علت محبوبیت آیت الله رئیسی را چه میدانید؟
عسگری:به نظرم آنچه ایشان را از سایرین متمایز میکرد آشنایی با دردهای محرومان و مردمی بودن او بود.
ایشان در عین دارا بودن فضایل اخلاقی، یک شخصیت متواضع و مردمی بود و هرگز در انجام واجبات کوتاهی نکرد.
یقین دارم اگر مردم باور کنند که مسئولان ما دلسوز هستند قطعا به آینده امیدوار میشوند و شهید رئیسی کسی بود که در زمان خدمتش توانست امید را در دلها زنده کند و شاید این صداقت در رفتار و عملش بود که او را جاودانه کرد.
تسنیم:مهمترین خدمت شهید رئیسی در دولت سیزدهم به مردم چه بود؟
عسگری:از مهمترین خدمات ایشان میتوان به تهیه و تامین واکسن کرونا اشاره کرد در شرایطی که این بیماری منحوس جان تعداد زیادی از مردم را روزانه می گرفت ضمن اینکه راهاندازی واحدهای تولیدی راکد و فعال کردن کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل از دیگر خدمات بارز دولت سیزدهم به مردم بود.
بر اساس آمارهای ارائه شده در دولت سیزدهم، ناترازی در بخش انرژی به شکل موفقی مدیریت شد به طوری که مثل امروز با بحران قطعی های مکرر برق مواجه نبودیم.
تسنیم:سفر استانی شهید رئیسی به همدان چه برکاتی داشت؟
عسگری:مهمترین اقدام مهم ایشان در سفر پر خیر و برکتشان به همدان، میتوان به حل مشکل آب استان اشاره کرد.
ایشان به خوبی توانست پروژه انتقال آب از سد تالار به همدان را در قالب پروژه ملی به شکل جهادی تعریف و مدیریت کند.
پروژهای که سالها بر زمین مانده بود و هیچ دولتی توان انجام و تکمیل آن را نداشت.
اگر از مردم همدان هم بپرسیم به طور حتم تکمیل این پروژه را یکی از اقدامات ارزشمند رئیس دولت سیزدهم میدانند.
تسنیم:چگونه میتوان راه شهیدانی چون آیت الله رئیسی را ادامه داد؟
عسگری: ادامه راه شهید رئیسی ممکن نیست مگر اینکه پای آرمان های انقلاب بمانیم و به شکل خستگی ناپذیر برای مردم کار کنیم.
امروز مسئولان باید حافظ ارزشهای انقلاب باشند و از این آرمانها شجاعانه دفاع کنند در غیر این صورت از ادامه مسیر باز خواهند ماند.
تسنیم: در پایان اگر سخنی باقی مانده بفرمایید.
عسگری:امروز بسیاری از مشکلات ما به خاطر نداشتن روحیه جهادی و اسلامی است.
شاید یکی از آسیب های جدی ما در جامعه دور شدن از ارزشها باشد و اگر این ارزشها در جامعه حفظ شود، تهدیدات دشمنان بی اثر خواهد ماند.
به درستی شهید رئیسی محور وحدت و همگرایی در جامعه بود و یاد ایشان برای همیشه در دلها زنده و نامش در تاریخ کشور جاودانه خواهد ماند.
انتهای پیام/