هوای آلوده، وعدههای پاک! / آلودگی قم همچنان بیپاسخ مانده ! - تسنیم
در حالی که گردوغبار بهاری و تابستانه از راه رسیده، اما وعده ها برای مقابله با آلودگی هوا یکی پس از دیگری روی میز جلسات می مانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نخستین جلسه کارگروه آلودگی هوای قم در سال جاری، امروز به میزبانی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد؛ جلسهای که در آن، گردوغبار تابستانی به عنوان یکی از معضلات اصلی آلودگی هوای قم شناسایی و راهکارهای مقابله با آن بررسی شد.
در این نشست، خسرو سامری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم با تأکید بر لزوم پیگیری جدی معضل آلودگی هوا، گفت: تمام ظرفیتهای اجرایی استان برای بهبود کیفیت هوا به کار گرفته خواهد شد.
با برگزاری منظم جلسات، روند اجرای وظایف قانونی دستگاهها را رصد و پیگیری میکنیم.
وی از راهاندازی یک ایستگاه جدید سنجش آلودگی هوا در قم خبر داد و عنوان کرد: با تأمین اعتباری معادل 10 میلیارد ریال، این ایستگاه به زودی به مجموعه ایستگاههای فعال سنجش آلودگی افزوده خواهد شد تا امکان پایش دقیقتری از کیفیت هوا فراهم شود.
سامری همچنین یکی از راهبردهای موثر در کاهش آلودگی را اصلاح و ارتقای عملکرد موتورخانههای موجود در مراکز اداری، تجاری و مسکونی دانست و افزود: این اقدام نه تنها در کاهش آلایندههای زیستمحیطی مؤثر است، بلکه به صرفهجویی در مصرف انرژی نیز کمک میکند.
در ادامه جلسه، سیده مریم محمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با اشاره به اهمیت موضوع، گفت: آلودگی هوا آنقدر جدی است که قانون خاصی با عنوان قانون هوای پاک برای آن تصویب شده و وظایف مشخصی برای همه دستگاهها در نظر گرفته شده است.
اجرای این قانون، نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت برای دستگاههای اجرایی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: بسیاری از مفاد این قانون در سطح استان قابل اجراست و میتوان با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، گامهای موثری برداشت؛ به ویژه در این دوره که رفع آلودگی هوا یکی از اولویتهای جدی مدیریت استان است.
محمدی با اشاره به منشا آلودگی هوا در فصول مختلف، تصریح کرد: در فصلهای سرد، آلایندههای ناشی از تردد وسایل نقلیه و سوختهای فسیلی هوا را آلوده میکنند؛ اما در بهار و تابستان، آلودگی ناشی از گردوغبار برخاسته از سطح زمین به معضل اصلی تبدیل میشود.
وی از برخورد قانونی با مجموعههایی که با بیتوجهی به قوانین، منجر به تشدید آلودگی میشوند، خبر داد و گفت: بازرسان محیط زیست به طور مداوم در حال رصد وضعیت هستند و با متخلفان برخورد قانونی خواهند داشت.
در بخش دیگری از این نشست، سید احمد شفیعی، معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست قم با بیان اینکه قم جزو استانهایی است که بیشترین آلودگی ناشی از گرد و خاک را در تابستان تجربه میکند، افزود: قرار گرفتن کانونهای جمعیتی در نزدیکی مناطقی که مستعد تولید گردوغبار هستند، وضعیت را برای ساکنان دشوارتر کرده است.
وی گفت: امروز آلودگی هوای ناشی از گرد و خاک در قم، به یک مسأله جدی در سطح استانی و حتی ملی تبدیل شده و نهادهای نظارتی با دقت عملکرد دستگاهها را در این حوزه دنبال میکنند.
انتهای پیام/