تلاش برای نجات شهرک ها با برق خورشیدی تا سال 1405
معاون وزیر صمت، گفت: محدودیت های برق در شهرک های صنعتی کشور از اوایل اردیبهشت آغاز شده و میانگین هفتگی آن به 280 مگاوات رسیده است؛ موضوعی که می تواند اشتغال یک میلیون نفر را تحت تأثیر قرار دهد .

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رضا انصاری مدیرعامل صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور امروز در جمع خبرنگاران درباره قطعی برق شهرکهای صنعتی، گفت: محدودیتهای برق در برخی شهرکهای صنعتی کشور از اوایل اردیبهشتماه آغاز شده است.
اعمال این محدودیتها به صورت هفتگی پایش میشود و در حال حاضر میانگین هفتگی این محدودیتها در سطح کشور حدود 280 مگاوات است.
معاون وزیر صمت ادامه داد: این محدودیتها در همه استانها و شهرکهای صنعتی بهصورت یکسان اعمال نمیشود و شرایط هر منطقه متفاوت است.
وی تصریح کرد: طبق آماری که در پاییز و زمستان سال گذشته از وزارت نیرو دریافت کردیم، مصرف برق شهرکهای صنعتی حدود 3000 مگاوات است که معادل حدود 4.5 تا 5 درصد مصرف برق کشور است.
وی تصریح کرد: شهرکهای صنعتی مصرف برق زیادی ندارند، اما نقش بسیار مهمی در اقتصاد و اشتغال کشور ایفا میکنند؛ به عنوان نمونه در استان کمبرخورداری مانند کرمانشاه، مصرف برق شهرکهای صنعتی حدود 50 تا 60 مگاوات است، اما درصد بالایی از جمعیت شاغل آن منطقه در این شهرکها فعالیت میکنند.
انصاری ادامه داد: شهرکهای صنعتی در واقع نهادهای اجتماعی–اقتصادی هستند که مانند بخش خانگی باید به آنها نگاه شود، چراکه با قطع برق، تابآوری آنها نسبت به بنگاههای بزرگ پایینتر است و آثار منفی آن بر زندگی مردم بهسرعت نمایان میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک با اشاره به اشتغال موجود در این بخش بیان کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و صد هزار نفر به صورت مستقیم در شهرکهای صنعتی مشغول به کار هستند و با احتساب خانوادههای آنها، بیش از 4.5 میلیون نفر از این اشتغال منتفع میشوند.
این بخش عمدتاً خصوصی و مردمی است و وابسته به منابع دولتی نیست، لذا هرگونه اختلال در فعالیت آن، به اقتصاد مردمی آسیب وارد میکند.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم تأمین پایدار برق در شهرکهای صنعتی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال، برنامهریزی منسجم و جامع برای تأمین برق شهرکهای صنعتی از طریق انرژی خورشیدی آغاز شده است.
باور ما بر این است که این هدف کاملاً شدنی است و تاکنون حدود 250 مگاوات قرارداد در این زمینه منعقد شده است.
انصاری تأکید کرد: اگرچه بهرهبرداری نهایی از این پروژهها هنوز محدود است، اما روند توسعه در حال پیشرفت بوده و بهصورت روزانه در حال پیگیری و تقویت این مسیر هستیم.
معاون وزیر صمت درباره هدفگذاری نهایی در این حوزه گفت: برنامهریزی ما این است که تا افق 1405، حدود 45 تا 50 درصد از برق مورد نیاز شهرکهای صنعتی کشور از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود.
خوشبختانه این طرحها از توجیه اقتصادی نسبی برخوردارند، بهویژه با راهاندازی بورس انرژی.
انتهای پیام/