خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ورود بی‌ضابطه به حوزه‌های علمیه ممنوع

مهر | دین و اندیشه، استان‌ها | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 11:41
مدیر دفتر حراست و امور صیانتی حوزه علمیه خراسان گفت: ورود افراد فاقد صلاحیت می‌تواند اهداف آرمانی و اعتبار جامعه علمی و دینی حوزه را تحت‌الشعاع قرار دهد.
علميه،حوزه،اخلاقي،علمي،صيانت،گزينش،اعتبار،قرار،طلاب،سوابق،اس ...

به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه تخصصی ویژه برخی از مدیران، مسئولان و اساتید منتخب مدارس علمیه استان، با محوریت اهمیت و ضرورت دقت در فرایند گزینش و صیانت افراد متقاضی ورود به حوزه‌های علمیه، در سالن اجتماعات مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد برگزار شد.
در این کارگاه، حجت‌الاسلام سلمان شاکری، مدیر دفتر حراست و امور صیانتی حوزه علمیه خراسان، با تببین جایگاه محوری حوزه‌های علمیه به عنوان مراکز اصلی تربیت، آموزش و پرورش نسل آینده روحانیون و عالمان دینی، اظهار کرد: حوزه‌های علمیه باید محیطی سالم، امن و سرشار از ارزش‌های اخلاقی و معنوی برای تحصیل، تهذیب و ارتقای شخصیت علمی و اخلاقی طلاب باشند.
ورود افراد مسئله‌دار و فاقد صلاحیت می‌تواند این فضای آرمانی را مختل سازد و اهداف والای حوزه را تحت‌الشعاع قرار دهد.
وی در ادامه ضمن هشدار نسبت به آسیب‌ها و پیامدهای احتمالی ضعف در روند گزینش افراد، تصریح کرد: عدم دقت و نظارت لازم در پذیرش افراد، می‌تواند موجب بروز ناهنجاری‌های اخلاقی، انحرافات فکری و حتی دامن‌زدن به اختلافات درونی شود؛ پیامدهایی که نه‌تنها به شخص واردشونده آسیب می‌رساند بلکه کل جامعه علمی، تربیتی و دینی حوزه علمیه را با چالش مواجه می‌سازد.
مدیر دفتر حراست و امور صیانتی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه صیانت و بررسی دقیق شخصیت و سوابق متقاضیان، باید تا آخرین مراحل حضور افراد در حوزه استمرار یابد، افزود: هر فردی که وارد حوزه علمیه می‌شود، برخاسته از اعتبار و منزلت این نهاد الهی و دینی تلقی می‌شود و به‌عنوان الگویی برای جامعه و به‌ویژه طلاب دیگر، نقش‌آفرینی می‌کند؛ بنابراین اطمینان از صلاحیت، شایستگی و سلامت اخلاقی و اعتقادی ورودی‌های جدید، نه‌تنها موجب تقویت جایگاه و پرستیژ حوزه علمیه می‌شود، بلکه بر ارتقای اعتبار معنوی و اجتماعی این نهاد تأثیرگذار خواهد بود.
وی با تأکید بر رعایت دقیق‌ترین استانداردهای تحقیق، ضرورت استفاده از منابع متعدد اطلاعاتی در بررسی صلاحیت متقاضیان را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: لازم است در فرایند ارزیابی و گزینش، تحقیق از دست‌کم سه منبع اطلاعاتی مستقل و معتبر مورد توجه قرار گیرد.
این منابع می‌بایست سوابق تحصیلی، نظرات و توصیه‌نامه‌های اساتید پیشین و همچنین تحقیقات میدانی را دربر گیرد، تا نهایتاً به تصویری جامع و دقیق از ابعاد شخصیتی و سوابق علمی و اخلاقی فرد دست یابیم.
حجت‌الاسلام شاکری گفت: محققِ مسئول، باید با دقت، فراست و حساسیت کامل، صحت و اعتبار کلیه اطلاعات به‌دست‌آمده را مورد راستی‌آزمایی قرار دهد، چرا که آنچه به‌عنوان گزارش و نتیجه تحقیق از سوی وی ارائه می‌شود، مبنای تصمیم‌گیری‌های کلان و راهبردی در حوزه صیانت و گزینش است و باید از مستندات دقیق، صحیح و مورد وثوق برخوردار باشد.
وی در پایان ضمن اشاره به جایگاه بی‌بدیل حوزه علمیه، تصریح کرد: با توجه به منزلت حوزه به‌عنوان سربازخانه حضرت ولی‌عصر (عج) بر همگان واجب است تربیت‌یافتگان و نیروهای برگزیده‌ای که وارد این مجموعه مقدس می‌شوند، منشأ آبرو و اعتبار برای خاندان اهل‌بیت (ع) باشند.
از این رو اهمیت و حساسیت در امر ارزیابی و پذیرش طلاب شایسته، هر روز افزون‌تر می‌شود.
گفتنی است، این کارگاه آموزشی با رویکرد ارتقای سطح علمی، مهارتی و میدانی مدیران، مسئولان و جمعی از اساتید نخبه حوزه علمیه خراسان و در راستای تقویت ساختارهای صیانت، تداوم شایسته‌سالاری و تضمین سلامت محیط علمی و اخلاقی حوزه برگزار شد.