خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار ملونی درباره «خودخواهی» رهبران اروپایی

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404 - 11:12
پس از تنش بین نخست وزیر ایتالیا و رئیس جمهور فرانسه، ملونی درباره «خودخواهی» در میان سران کشورهای اروپایی هشدار داد.
جمهور،رئيس،مرتس،ايتاليا،وزير،آلباني،دونالد،خواهم_كرد،اشاعه،ا ...

به گزارش مشرق، تنش بین جورجیان ملونی، نخست وزیر ایتالیا و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه در نشست جامعه سیاسی اروپا در آلبانی آغاز شد.
به نوشته روزنامه تلگراف، در خلال آن نشست از ملونی برای تماس مشترک با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دعوت نشد و او به خبرنگاران ایتالیایی گفت که به دلیل امتناعش از اعزام نیرو به اوکراین که بخشی از «ائتلاف مشتاقان» است، از این تماس دور نگه داشته شده است.
در همین حال ماکرون به همراه کر استارمر، نخست وزیر انگلیس، دونالد تاسک، رئیس جمهور لهستان و فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، ملونی را به اشاعه اطلاعات نادرست متهم کردند.
رئیس جمهور فرانسه گفت: «گفت‌وگو با ترامپ درباره آتش بس بود.
بیایید از اشاعه اطلاعات نادرست اجتناب کنیم.
به قدر کافی داریم از دست روسیه می‌کشیم!»
ملونی پیش از مراسم تحلیف پاپ جدید به امید کاهش تنش‌ها با مرتس در رم دیدار کرد اما بعدا به تمامی سران کشورهای اروپایی تاکید کرد تا خودخواهی خود را کنار بگذارند و برای صلح اوکراین متحد شوند.
رسانه‌های ایتالیایی عدم حضور نخست وزیر این کشور در نشست‌های آلبانی را «بی توجهی» عمدی توصیف کرده و استدلال کردند که ماکرون نمی‌خواسته ملونی در دیدارها باشد.
ملونی روز شنبه به خبرنگاران گفت که ایتالیا برای پیوستن به هر چارچوب بین‌المللی با هدف پایان دادن به جنگ آماده است، اما نسبت به اختلاف نظر در غرب هشدار داد.
وی افزود: «اتحاد غربی بزرگترین قوا از زمان آغاز جنگ روسیه است.
در این برهه حساس، مهم است که برای اجتناب از تضعیف این وحدت، اختلافات فردی را کنار بگذاریم.»
مرتس هم در دیدار با ملونی در رم گفت: «ما نباید اجازه دهیم که تفرقه بینمان ایجاد شود.
من در روزهای آینده در اتحادیه اروپا مذاکراتی برگزار خواهم کرد و ایتالیا را در تمام تلاش‌هایمان برای حل این مناقشه دخیل خواهم کرد.»
این نخستین باری نیست که ملونی و ماکرون روابط سرد دارند، در گذشته نیز روابط این دو چندان مساعد نبوده است.
با اینکه ملونی حامی جدی کی‌یف است اما به شدت از ایده‌ها و برنامه‌های اعزام نیرو به این کشور در قالب صلح‌بان انتقاد کرده است.