توسعه کشور مرهون صندوق توسعه ملی است
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بدون صندوق توسعه ملی امکان راه اندازی پارس جنوبی، امکان انتقال آبهای مرزی، توسعه مناطق، شرکتهای پالایشگاهی محقق نمی شد.

به گزارش خبرنگار مهر حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه صبح امروز (دوشنبه) در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با محوریت «حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازی ها» که در محل مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم این دورهمیها زمینه ساز توسعه، پیشرفت و آبادانی کشور شود.
در همین ابتدا به روح تمامی شهدا به خصوص شهدای خدمت درود میفرستم و از خدا طلب میکنم روح این شهدا را با اولیا و صالحین محشور کند.
وی عنوان کرد: از سال ۱۹۵۳ که اولین صندوق توسعه، تحت عنوان هیئت سرمایه گذاری شکل گرفت حدود ۷۳ سال میگذرد و از آن زمان بیش از ۱۰۰ صندوق برای توسعه کشورها شکل گرفت.
بعضی از این صندوقها ثروت و دارایی نزدیک به ۲ ملیلون دلار دارند و کشوری مانند چین پیشتاز دیگران هستند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: صندوقهای ثروت به عنوان یک نهاد مهم و کلیدی برای توسعه کشورها خودش را به اثبات رساندند.
کشور ما نیز سعی کرد از این قافله عقب نماند و این صندوق مانند سایر کشورها نقش مؤثری برای پیشرفت کشورها ایفا کند.
پورمحمدی تصریح کرد: با وجود اینکه ما علاقمند به دیدن نیمه خالی لیوان هستیم اما بدون صندوق توسعه ملی امکان راه اندازی پارس جنوبی، امکان انتقال آبهای مرزی، توسعه مناطق، شرکتهای پالایشگاهی و بسیاری دیگر از اقدامات و طرحها محقق نمیشد.
وی اضافه کرد: صندوق توسعه ملی در توسعه کشور نقش جدی و اساسی ایفا کرده است.
چگونه میشود به گونهای دیگر حکمرانی در صندوق توسعه را رقم زد؟
هر گاه میزان درآمدهای حاصل از صادرات نفت افزایش پیدا میکند ما رسد اقتصادی را شاهد هستیم و هرگاه این مؤلفه کاهش پیدا میکند ما دچار رکود و کاهش رشد اقتصادی میشویم.
نوسانات منابع حاصل از فروش نفت در کشور بسیار زیاد است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: نوساناتی که ده برابر باشد امواج بسیار عظیمی ایجاد میکند که منجر به بی ثباتی اقتصاد میشود.
تجربه دهه نود به ما نشان داد وقتی درآمدهای ارزی بالا و پایین میشود به ما آسیبهای جدی وارد میشود.
تکمیل می شود…