آموزشهای دوگانه و مهارتآموزی در محیط واقعی کار ضروری است
خوانسار -مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان گفت: آموزشهای دوگانه و مهارتآموزی در محیط واقعی کار، مسیر اشتغال مهارتآموختگان را هموارتر میکند.

فریده روشن، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سیاستهای نوین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اظهار کرد: در این جلسه به موضوعاتی از جمله هیئت امنایی کردن مراکز، اجرای طرح هماتلاف مهارتی، و همچنین تأکید بر لزوم مشارکت، همافزایی و همآفرینی در مسیر توسعه آموزشهای مهارتی و پاسخگویی به نیاز بازار کار پرداخته شد.
روشن با اشاره به حضور رؤسای مراکز و ادارات آموزش فنی و حرفهای از سراسر استان اصفهان در این نشست افزود: مدیران مراکز با ارائه دیدگاهها و بهاشتراکگذاری تجربیات موفق خود، زمینهساز تبادل دانش و بهرهگیری از تجارب مدیریتی شدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای اصفهان همچنین از بازدید جمعی از مسئولان از کارگاه تولید کیف در شهرستان خوانسار خبر داد و گفت: این کارگاه به عنوان نمونهای موفق از آموزش در محیط واقعی کار، با همکاری اداره آموزش فنی و حرفهای خوانسار و در راستای توسعه مشاغل خانگی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار راهاندازی شده است.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید» توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: راهاندازی چنین کارگاههایی نهتنها موجب اشتغال ۱۵۰ نفر در این شرایط سخت معیشتی شده، بلکه باری از دوش خانوادهها و همسران این زنان برداشته است.
وی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار در این کارگاه به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار شدهاند، یادآور شد: کارآموزان پس از طی دورههای تئوری در مراکز آموزشی، آموزشهای عملی خود را در این کارگاه فرا گرفتهاند و اکنون در چرخه تولید کیف فعالیت میکنند.
برخی از این افراد بهویژه زنان سرپرست خانوار، با انجام کار در منزل و ارسال تولیدات به کارگاه، در عین انجام وظایف خانوادگی، در عرصه تولید نیز نقشآفرین هستند.
روشن ضمن قدردانی از مدیریت اخلاقمدار و دلسوز این کارگاه خاطرنشان کرد: ایجاد چنین فضاهایی میتواند به تحقق عدالت آموزشی و اشتغال پایدار کمک کند.
این نمونه موفق نشان میدهد که با برنامهریزی مناسب، میتوان بهطور همزمان کیفیت آموزش و سطح اشتغال را ارتقا داد.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت آموزشهای دوگانه و مهارتآموزی در محیط واقعی کار تصریح کرد: با تقویت این مدل آموزشی، میتوان مسیر اشتغال مهارتآموختگان را هموارتر کرد و آنان را برای ورود موفق به بازار کار یا آغاز مسیر کارآفرینی آماده ساخت.