داوران اصل آشتی و سازش را اولویت قرار دهند
اردبیل- معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور گفت: داوران در امر قضاوت صلح و سازش و آشتی را در اولویت قرار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام هادی صادقی عصر یکشنبه در همایش بزرگ داوری حرفهای در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی اردبیل، اظهار کرد: داوری کردن از شئون پیامبر اسلام است و شأن و جایگاه قضاوت و داوری از صدر اسلام گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ۲ قشر در جامعه باید مورد تکریم قرار گیرند، تصریح کرد: معلمان و قضات باید در جامعه در صدر نشسته و احترام ببینند چرا که یکی بر نفوس و جانها رسوخ کرده و دیگری با حراست از اندیشه، فرد را به راستی و درستی هدایت میکند.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور گفت: هر جامعهای میخواهد تعالی یابد، باید این ۲ قشر را عزیز بدارد و ما نیز تلاش میکنیم تا جایگاه والای ۲ قشر معلم و قاضی را در کشور بالاتر قرار دهیم.
حجتالاسلام صادقی با بیان اینکه شأن پیامبر در داوری آشتی دادن و ایجاد صلح و سازش در میان طرفین بود، افزود: در تفسیر متون دینی نیز که قرآن سرآمد آنها است باید با نزدیکی به افق صدور این کتاب آسمانی، میل به صلح و سازش و آشتی را در جامعه افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه داوری و قضاوت بسیار سخت و در برخی برههها با مشکلاتی همراه است، خاطرنشان کرد: در ارائه نظر در داوری بهتر است انصاف و عدل پیشگام بوده و داوران ابداً به داوری نیندیشند بلکه تنها آشتی دادن و صلح بین طرفین بسیار واجب است.
حجتالاسلام صادقی حفظ انسجام اجتماعی، تداوم رفاقتها، کاستن از بار حقوقی و قضائی، کاهش هزینههای دادرسی و… را از مزایای آشتی دادن در مرحله داوری اعلام کرد و یادآور شد: باید تمام تلاش خود را بهکار گیریم تا طبق نص قانون که وکلا را ابتدا به اصلاح بین امور دعوت کرده، اصلاح و سازش را در جامعه ترویج دهیم.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور بیان کرد: وکلا باید ابتدا در امر صلح و سازش ورود کرده و این تکلیف قانونی و وظیفه اصلی خود را به خوبی ادا کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم از داوران حرفهای با حضور مسئولان استانی و کشوری تجلیل به عمل آمد.